INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Condamnat pentru viol, Robinho contraatacă: „Judecătorii italieni sunt rasiști! Raportul sexual a fost consimțit”

Robinho nu-și recunoaște vina pentru viol / Foto: Guliver/Gettyimages
Robinho nu-și recunoaște vina pentru viol / Foto: Guliver/Gettyimages

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 16:41 / Actualizat luni, 18 martie 2024 17:12

Robinho (40 de ani), fost celebru internațional brazilian, neagă violul pentru care trebuie să stea închis nouă ani și atacă feroce justiția din Italia. „Dacă în locul meu ar fi fost un italian alb, s-ar fi tratat altfel cazul, fără îndoială. Cu toate dovezile pe care le am, nu aș fi fost pedepsit”, a declarat extrema retrasă în 2020 de la Santos.

Atacat din toate părțile, inclusiv de președintele Braziliei, Robinho continuă să-și clameze nevinovăția cu orice prilej. A venit acum rândul justiției italiene să fie luată în colimator de fostul internațional brazilian, cu 100 de selecții și 28 de goluri marcate.

Boloni explică eșecul cu Reims și își acuză echipa: „Este enervant. La acest nivel nu poți acest gen de erori!”
FRANȚA
Boloni explică eșecul cu Reims și își acuză echipa: „Este enervant. La acest nivel nu poți acest gen de erori!”

„Am jucat 4 ani în Italia și am văzut destule episoade de rasism. Din păcate, se întâmplă și azi. Era în 2013, acum suntem în 2024. Aceiași oameni care nu iau nicio inițiativă pentru a contracara rasismul sunt cei care m-au condamnat pe mine.

Dacă în locul meu ar fi fost un italian alb, ar fi tratat altfel cazul, nu am nicio îndoială. Cu toate dovezile pe care le dețin, nu aș fi fost condamnat!", a declarat extrema stângă, care a evoluat patru sezoane în tricoul lui AC Milan.

Persoana care mă acuză de ceva atât de grav și barbar, de viol, își amintește cu precizie toate detaliile scenei: culoarea cămășii mele, câte persoane erau acolo. Există imagini în care aceasta încearcă să se apropie de mine după ce soția mea a plecat din club
Robinho, fost internațional brazilian

Robinho: „Nu lăsasem gravidă nicio femeie”

Conform aceluiași post TV record din Brazilia, Robinho a mărturisit că „am văzut destul rasism împotriva coechipierilor mei, precum Balotelli sau Kevin Prince Boateng. Au suferit mult și continuă și în prezent. Ce a făcut justiția italiană? Nimic! Interogatoriul a avut loc la un an după incident. Era în 2014 și nu vorbeam cu persoane de încredere. Au început cu o poveste cu o sarcină, apoi au trecut la a zice că vor să mă taxeze cu 60.000 de euro.

Robinho: „Nu încercau decât să mă șantajeze!”

Am reacționat râzând, pentru că eram indignat. N-aveau cum să mă șantajeze cu nimic. Știam că nu greșisem cu nimic, nu lăsasem gravidă nicio femeie. Am vrut pur și simplu să ies din acea situație, pentru că eram 100% sigur că nu încercau decât să mă șantajeze".

Audierile erau scoase din context, cu oameni care mă hărțuiau, care voiau să ia bani de la mine. Încercam să ies dintr-o situație în care eram șantajat. Când situația a escaladat, am apelat la avocații mei. În acel moment, oricine m-a contactat încerca să obțină ceva de la mine. Am făcut și un test ADN. În niciun moment cea care se consideră victimă nu m-a împins sau nu mi-a spus să mă opresc. Erau și alte persoane de față. Când am văzut că vrea să continue cu alți băieți, am plecat acasă”.

Oricine comite o astfel de infracțiune trebuie să plătească, dar nu este cazul meu. Eu nu sunt violent. Nu am fost niciodată așa. Sper ca în Brazilia să pot fi ascultat. Am avut o relație superficială și rapidă. Adevărul este ceea ce am relatat în proces
Robinho, fost internațional brazilian

Lula: „Nu avea nevoie să facă așa ceva!”

Împotriva lui s-a pronunțat și Luiz Inacio Lula da Silva, reales în funcția de președinte la finalul lui 2022: „A fost mai norocos decât 99% dintre tinerii brazilieni, a câștigat mulți bani și a devenit faimos. Nu avea nevoie să facă așa ceva!". Robinho fusese condamnat în 2022 de un tribunal italian la 9 ani de închisoare pentru violul unei tinere cu cetățenie albaneză.

185de goluri și 91 de pase decisive are Robinho în 631 de partide jucate la echipele de club: Milan, Real Madrid, Santos, Atletico Mineiro, Manchester City, Bașakșehir, Sivas și Guangzhou FC

După pronunțarea sentinței, brazilianul a decis să fugă în țara natală, întrucât nu există un acord de extrădare între cele două state. Italia a solicitat extrădarea lui pentru a-și ispăși pedeapsa în Europa, dar Ministerul Public Federal din Brazilia a refuzat și a precizat că fostul star de la Santos (acolo și-a încheiat și cariera) va fi încarcerat în țară.

Considerat a fi succesorul marelui Pele în Selecao, fosta extremă stângă nu s-a ridicat niciodată la nivelul așteptat, deși a trecut pe la echipe precum AC Milan, Real Madrid sau Manchester City.

Robinho a fost deja condamnat în Italia și ar fi trebuit să-și ispășească pedeapsa aici. Va fi judecat luna aceasta. Sper să plătească prețul pentru iresponsabilitatea lui. Toți cei care comit infracțiunea de viol trebuie să meargă la închisoare
Luiz Inácio Lula da Silva, președintele Braziliei

Citește și alte știri de fotbal internațional:

George Pușcaș, criticat pentru evoluțiile slabe cu Bari » „Unde au dispărut golurile lui?”
STRANIERI
George Pușcaș, criticat pentru evoluțiile slabe cu Bari » „Unde au dispărut golurile lui?”
Spalletti l-a lăsat acasă, după incidentul rasist din Inter - Napoli, în etapa dedicată combaterii rasismului! Ce suspendare riscă!
ITALIA
Spalletti l-a lăsat acasă, după incidentul rasist din Inter - Napoli, în etapa dedicată combaterii rasismului! Ce suspendare riscă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
SteauaUS27
SteauaUS27  •  18 Martie 2024, 17:32

sa-i spuna cineva *** de robinho ca daca era alb era de mult incarcerat in italia si nu iesea mai repede de 7 ani de acolo. pentru ca a fugit italieni oricum ii mai dau cu spor inca vreo 2 ani. deci la 50 de ani o sa iesi din puscarie bai ***. sper sa se inteleaga brazilia cu italia si sa il extradeze chiar dac anu exista un acord.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează