INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

România - Norvegia. Nordicii și-au anulat ultimul meci înaintea venirii la București din cauza unui jucător infectat cu coronavirus!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 15:48 / Actualizat miercuri, 11 noiembrie 2020 16:22

Ieri, autoritățile norvegiene au permis disputarea amicalului cu Israelul, deși atacantul advers Mu'nas Dabbur a fost depistat pozitiv la Oslo. Azi însă, scandinavii au hotărât să nu se mai joace. Haaland și colegii săi urmează să vină sâmbătă la București, cu o zi înaintea confruntării din Liga Națiunilor.

Diseară, norvegienii ar fi trebuit să joace un amical împotriva Israelului, un meci de pregătire înaintea confruntării de la București, duminică, în Liga Națiunilor. Dar la începutul după-amiezii, testul a fost anulat! Deși ieri se decisese ca partida să se dispute.

  • LIGA B, GRUPA 1. România - Norvegia se joacă duminică, de la 21:45. Meciul e liveTEXT pe GSP.RO și în direct la ProTV.

S-au temut de un focar în lotul adversarilor

Totul din cauza infectării unui jucător israelian, pe fondul unei situații tot mai alarmante în țara nordică, numărul cazurilor crescând tot mai mult de la o zi la alta.

Luni, chiar după sosirea delegației la Oslo, atacantul Mu'nas Dabbur (Hoffenheim) a fost depistat pozitiv la COVID-19, fiind izolat imediat. În același timp, mijlocașul Bibras Natcho, mijlocașul lui Partizan Belgrad, care a stat mai mult cu Dabbur, a intrat și el inițial la izolare, dar rămăsese pe lista de jucători disponibili, având rezultat negativ la test. Și totuși, autoritățile scandinave au anunțat că amicalul se poate desfășura pe "Ullevaal", așa cum fusese stabilit, de la ora 19:00.

Dar astăzi, deși Dabbur a părăsit lotul de dimineață, întorcându-se la Hoffenheim cu un avion special trimis de clubul german, situația s-a schimbat radical. În urma unei ședințe cu federația de la Oslo (NFF), Direcția Norvegiană de Sănătate a cerut ca meciul să fie anulat, existând riscul unui focar de coronavirus în lotul oaspeților. Ceea ce s-a și întâmplat. NFF a confirmat imediat că nu se mai joacă.

Expuneam oamenii unui risc inutil

"Sigur, e trist să anulezi o partidă chiar înaintea startului. În același timp, evidențiază gravitatea situației în care ne aflăm", a declarat Pål Bjerketvedt, secretarul general al forului nordic. "Peste 500 de meciuri internaționale s-au disputat în această toamnă. Acum însă, nu puteam ignora autoritățile de sănătate din țara noastră, care se tem de un focar de infecție".

Potrivit cotidianului VG, Raymond Johansen, președintele Consiliului local, consideră că "era imposibil ca această întâlnire să aibă loc. Expuneam oamenii unui risc inutil. E ciudat că jucătorii sunt trimiși în jurul globului în pandemie pentru niște meciuri fără importanță. Aici, la Oslo, suntem într-o perioadă plină de restricții sociale. E de neînțeles". După ce premierul Erna Solberg anunțase că "trebuie să înăsprim măsurile de siguranță pentru a preveni răspândirea coronavirusului", sfătuind oamenii "să stea în casă cât de mult posibil și să aibă contact social minim".

Haaland și ceilalți jucători ai naționalei lui Lars Lagerbäck urmează să vină sâmbătă la București. Cu o zi înaintea partidei partidei din Nations League. 

25.887 cazuri de coronaviruss-au înregistrat în Norvegia

285 de persoaneși-au pierdut până acum în statul scandinav

13.739 de cazurisunt active în țara nordică, la o populație de 5,4 milioane

Ofițerul de presă israelian: „Ne adresăm la UEFA. Am cheltuit peste 100.000 de euro”

În fața deciziei de anulare a meciului, israelienii au reacționat cu nemulțumire. Azi, într-un interviu pentru presa din Tel Avoiv, Shlomi Barzel (directorul departamentului de comunicare al federației) a susținut că „situația este gravă aici, țara intră în carantină în curând”, dar a spus: „Am simțit că nu mai vor să joace acest meci, că ne caută nod în papură. Ne vom adresa la UEFA. Am cheltuit peste 100.000 de euro pentru charter și întreaga deplasare”. Forul israelian va cere la UEFA returnarea întregii sume. 

NORVEGIA - ROMÂNIA 4-0 // Mirel Rădoi: „Nu vorbim de un rezultat drastic, vorbim de o umilinţă. O ţară întreagă a suferit o umilinţă”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Un fost jucător îi face o caracterizare senzațională lui Lucescu: „E atât de persuasiv încât dacă ar vorbi cu un politician l-ar convinge să-și schimbe partidul"

Revoltă la cel mai înalt nivel! Toni Kroos atacă UEFA și FIFA: „Suntem doar marionete pentru ei”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează