INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Românii nu recunosc triumful lui Messi! Rezultat covârșitor în sondajul GSP, după al șaptelea Balon de Aur câștigat de argentinian

Leo Messi și-a mai adăugat un Balon de Aur în vitrină, însă asta a declanșat o furtună planetară / foto: Guliver/Getty Images +10   FOTO
Leo Messi și-a mai adăugat un Balon de Aur în vitrină, însă asta a declanșat o furtună planetară / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 08:41 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 09:23

Al șaptelea trofeu acordat de France Football lui Lionel Messi a stârnit o furtună planetară. Nume grele din fotbal și mai multe publicații de prestigiu au contestat decizia organizatorilor. 

Din cei peste 15.000 de cititori care au votat până în această dimineață pe GSP.ro, 73% consideră că Leo Messi nu a meritat distincția.

Dezbaterea zilei, 30 noiembrie » A meritat Leo Messi să câștige Balonul de Aur în fața lui Robert Lewandowski? „Doar un exercițiu de marketing” vs „Messi, la egalitate cu Pele”
Dezbaterea zilei
Dezbaterea zilei, 30 noiembrie » A meritat Leo Messi să câștige Balonul de Aur în fața lui Robert Lewandowski? „Doar un exercițiu de marketing” vs „Messi, la egalitate cu Pele”

Al 7-lea Balon de Aur al lui Messi, contestat de fani

Messi a câștigat luni seară al 7-lea „Balon de Aur”. Nu toată lumea este însă de acord cu decizia bazată pe voturile celor 180 de ziariști din 180 de țări. Mulți oameni sunt de părere că Robert Lewandowski ar fi meritat trofeul. 

Rezultatul în acest moment în sondajul GSP este tranșant: 73 la sută dintre cei peste 15.000 de votanți consideră că atacantul lui Bayern merita distincția!

Dezbatere în redacția GSP: „Balonul de Aur, doar un exercițiu de marketing” vs. „Messi, la egalitate cu Pele”

Decizia ca Balonul de Aur să fie cucerit de Leo Messi, în dauna lui Robert Lewandowski și Jorginho a fost dezbătută și în redacția GSP:

PRO MESSI - Dan Udrea, jurnalist GSP:

  • Eu l-aș fi votat tot pe Messi. E adevărat că Lewandowski a înscris mai mult, dar nu trebuie judecat doar după numărul de goluri. Dacă Immobile dă mai multe goluri decât Chiesa, asta nu înseamnă că e un jucător mai bun. Dacă Firmino dă mai multe goluri decât De Bruyne, asta nu înseamnă automat că e mai bun”
  • „Mi s-a părut interesant că acum 5 ani, France Football a reevaluat toate Baloanele de Aur, să vadă cum ar fi fost dacă ar fi permis dintotdeauna nominalizarea fotbaliștilor din afara Europei, cum nu s-a întâmplat până în anii ’90. Concluzia a fost că 7 Baloane de Aur ar fi ajuns la Pelé, două ar fi ajuns la Maradona, unul la Kempes și unul la Garrincha. Practic, Messi și Pelé sunt acum la egalitate”

CONTRA MESSI - Remus Răureanu, jurnalist GSP:

  • Mi se pare că festivitatea de ieri arată că premiul acesta nu se mai referă la fotbal. Este un exercițiu de marketing. Cei care au votat s-au gândit că Messi mai are puțin și se lasă și că nu vor mai apuca să îl premieze. În momentul acesta, Messi are un gol la PSG în trei luni. Nu a câștigat campionatul cu Barcelona, nu a câștigat Champions League. E adevărat, a câștigat Copa America. Dar Lewandowski a cucerit campionatul în Germania, a dat mai multe goluri”
  • „Pentru Messi a fost un sezon dintre cele mai slabe, forma curentă e clar cea mai slabă din carieră. Eu aș fi zis, mai degrabă, că Lewandowski merita trofeul”

Concluziile lui Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP:

  • „Alegerea lui Messi a fost absolut corectă dacă privim strict din punct de vedere contabil. Adică au fost 180 de voturi, nu s-au furat, nu s-au măsluit, în curând vor deveni publice, Messi a avut mai multe, deci a câștigat. Așa funcționează democrația, câștigă cine are mai multe voturi. Deci nu dezbatem corectitudinea anchetei France Football, ci ne punem pe masă preferințele, spunem doar cum am fi votat noi, dacă am fi fost acolo”
  • Alegerea mea ar fi fost tot Messi. Și în apărarea mea amintesc o declarație dată de Lewandowski astă-vară. La acel moment a spus: «Îmi va fi mult mai dificil să câștig Balonul de Aur acum, după ce s-a întâmplat la Copa America. Dar nu mă deranjează să pierd în fața celui mai mare jucător din toate timpurile». Nu e declarația clasică de complezență pe care o dai pe scenă, de ochii lumii. A fost o afirmație realistă, Lewandowski și-a dat seama atunci că trofeul din America de Sud este foarte important și va face diferența”

Ionuț Lupescu contestă Balonul de Aur

Printre cei care contestă victoria lui Messi se află și Ionuț Lupescu. Fostul mijlocaș din Generația de Aur a postat pe contul lui de Facebook un citat al lui Johan Cruyff, legat de modul în care e decernat prestigiosul trofeu. 

„Balonul de Aur? O mulțime de jurnaliști și oameni care-și votează prietenii”, spunea Cruyff, iar Lupescu a completat: „Se pare că nimic nu s-a schimbat în cazul Balonului de Aur”.

Gică Popescu e PRO Messi

Fostul coechipier al lui Lupescu la naționala României, Gică Popescu este de părere că argentinianul a meritat pe deplin trofeul.

Cu siguranță, câștigarea Copei America a fost decisivă în acordarea celui de-al șaptelea Balon de Aur. A fost elementul care l-a făcut câștigător în fața lui Lewandowski. Disputa era între ei și mă bucur că l-a luat Leo, pentru că este un produs al Barcelonei și eu cred că el continuă să fie cel mai bun jucător al planetei. 

Românii nu recunosc triumful lui Messi! Rezultat covârșitor în sondajul GSP, după al șaptelea Balon de Aur câștigat de argentinian
Leo Messi

Mă uit cine ar putea să îl bată în afară de Lewandowski, în situația în care Leo va face un nou sezon excelent și va câștiga cel puțin titlul de campion cu PSG. Atât timp cât va juca, va fi întotdeauna un candidat la Balonul de Aur, până când se va retrage”, a declarat Gică Popescu potrivit Fanatik.

Românii nu recunosc triumful lui Messi! Rezultat covârșitor în sondajul GSP, după al șaptelea Balon de Aur câștigat de argentinian
Ce scrie azi Gazeta

VIDEO DEZBATERE ZILEI, 30 noiembrie » A meritat Messi să câștige Balonul de Aur în fața lui Lewandowski?

Vezi și alte știri despre Leo Messi: 

VIDEO Dezbaterea zilei, 30 noiembrie » A meritat Leo Messi să câștige Balonul de Aur în fața lui Robert Lewandowski? „Doar un exercițiu de marketing” vs „Messi, la egalitate cu Pele”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
rocky5
rocky5  •  01 Decembrie 2021, 22:46
Postat de rocky5 pe 01 Decembrie 2021, 22:36

Ce-i recomandă pe români pentru a se da cu părerea despre fotbal? Un sport la care suntem printre ultimii din Europa...

Și chiar dacă părerea mea nu contează, cred că Messi a câștigat pe merit!

rocky5
rocky5  •  01 Decembrie 2021, 22:36

Ce-i recomandă pe români pentru a se da cu părerea despre fotbal? Un sport la care suntem printre ultimii din Europa...

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  01 Decembrie 2021, 17:03

Oricum, prea putin conteaza parerea romanilor fie ea pro sau contra !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează