INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SENEGAL

Sacrificiul lui Sadio Mane » A vrut să joace pe semnătură: „Dacă mor pe teren, va fi numai vina mea!”

Sadio Mane // Foto: Getty Images
Sadio Mane // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2022 15:05 / Actualizat vineri, 08 iulie 2022 15:41

Sadio Mané, 30 de ani, n-a acceptat să rateze „sferturile” Cupei Africii, câștigate de Senegal cu Guineea Ecuatorială, scor 3-1, deși suferise o comoție cerebrală. „Dacă mor pe teren, va fi numai vina mea!”, a spus atacantul lui Bayern.

Nu e niciun secret că Sadio Mané este dedicat 100% echipei sale. Fostul atacant al lui Liverpool și noul transfer al lui Bayern ar face orice sacrificiu să fie în teren. 

Senegalezul de 30 de ani a trecut peste orice interdicții și și-a asumat riscuri mari evoluând pentru națională în „sferturile” Cupei Africii pe Națiuni 2022. A vrut să joace contra Guineei Ecuatoriale și nu l-a putut opri nimeni, deși în meciul anterior, cu Capul Verde, se accidentase destul de serios la cap.

Sadio Mane, în teren cu orice risc

Examenele medicale efectuate confirmaseră că suferise o comoție cerebrală, după ce s-a ciocnit violent cu portarul Vozinha, și regulile FIFA și protocolul medical îl obligau să stea 5 zile pe tușă pentru recuperarea completă. 

Mané nu concepea să rateze „sferturile” și a anunțat că va intra pe teren cu orice risc. Chiar s-a oferit să semneze un contract prin care în cazul oricărui accident, inclusiv al decesului, vina să fie considerată în întregime a fotbalistului!

Liverpool a protestat

Selecționerul și doctorii naționalei au refuzat să-i dea aprobarea de a juca, dar Sadio a fost de neclintit. Nici președintele federației nu l-a convins să renunțe. Iar Liverpool a făcut presiuni la FIFA și la naționala Senegalului să-l țină cinci zile pe margine. Tot degeaba, a cerut să i se facă o tomografie în dimineața meciului. 

Știu că n-ar trebui să joc, dar hai să facem contractul. Va fi doar responsabilitatea mea. Dacă mor, trebuie să spuneți că e din cauza mea, nu-i vina altcuiva. Nici nu se poate pune problema să nu joc

- Sadion Mane, înainte de meciul cu Guineea Ecuatorială

Până la urmă nu s-a semnat niciun act, Mané a bifat 90 de minute fără să pățească nimic și Senegal, viitoarea campioană a Africii, a câștigat (3-1) duelul cu Guineea Ecuatorială. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Koulibaly refuză » Nu vrea transferul la Juventus și nici nu prelungește cu Napoli!

Blatter și Platini au scăpat de închisoare! Au fost absolviți în procesul de fraudă și înșelătorie contra FIFA

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează