INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRLANDA

San Giovanni » Irlandezii l-au sanctificat pe selecţionerul Trapattoni

Trapattoni e și selecționerul Vaticanului, iar înaintea meciurilor stropește terenul cu apă sfințită
Trapattoni e și selecționerul Vaticanului, iar înaintea meciurilor stropește terenul cu apă sfințită

Articol de - Publicat miercuri, 14 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 13 martie 2012 21:55

Antrenorul italian, care sîmbătă va împlini 73 de ani, va merge în pelerinaj pe muntele sacru Croagh Patrick, onorîndu-şi promisiunea făcută după calificarea la Euro 2012.

În prima zi la Dublin i-a avertizat pe irlandezi să nu viseze la minuni. "Nu sînt San Giovanni", s-a prezentat Trapattoni în mai 2008, cînd a fost numit selecţioner al "verzilor". După calificarea la CE 2012, tehnicianul italian a fost însă sanctificat! Fanii l-au ridicat la rangul de "patron sfînt al fotbalului irlandez". Deloc întîmplător, Trap va împlini 73 de ani pe 17 martie, tocmai de ziua Saint Patrick, protectorul Irlandei. Şi se pregăteşte de un pelerinaj pe muntele Croagh Patrick!

Antrenorul care a acceptat tăierea salariului cu 300.000 de euro trebuie să-şi ţină promisiunea făcută înaintea barajului cu Estonia. La finele lui aprilie, Giovanni va urca trei ore pînă la piscul sacru, aflat în vestul capitalei, la cîteva ore de mers cu maşina, pentru a-i mulţumi adevăratului sfînt, atacînd muntele "ascuţit" (croagh în traducere), la fel ca şi caracterul lui. Va fi una dintre rarele ocazii în care Trapattoni va părăsi Dublinul şi cantonamentul de la Portmanock: "Acolo învăţ fotbal în fiecare zi, pentru că vreau să devin mai bun şi să îmbunătăţesc jocul Irlandei".

"Mi-am dat cuvîntul că dacă ajungem la turneul din Polonia şi Ucraina escaladez pînă sus. Mă pregătes intens la sală după fiecare antrenament" (Giovanni Trapattoni, selecţioner Irlanda)

22 de trofee a cîştigat Trapattoni în cariera de antrenor. A luat titlul de campion în patru ţări şi a cucerit toate trofeele internaţionale la nivel de club

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
fetitepebani.ro
fetitepebani.ro  •  14 Martie 2012, 13:07

cred ca crapa becali de ciuda :)))))

red77
red77  •  14 Martie 2012, 08:32

irlanda datorita spiritului de lupta a fost mereu una din favoritele mele . nu or avea ei mari vedete dar au inima !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close