INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Scandal uriaș în Germania! Marele Rudi Völler a ordonat renunțarea la banderola gay. S-a implicat și extrema dreaptă în discuție

Banderola gay pentru naționala Germaniei
Banderola gay pentru naționala Germaniei

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 16:46 / Actualizat joi, 16 martie 2023 17:01

Rudi Völler, campion mondial în 1990 numit director sportiv la DFB după CM 2022, le-ar fi cerut internaționalilor să poarte doar brasarda cu negru, roșu și galben, culorile steagului național. „Îți mulțumim, Rudi! În sfârșit!”, a comentat partidul de extremă dreapta AfD, ceea ce a provocat furia federației.

Germania va organiza în 2024 viitorul Campionat European, dar la federația sa (DFB) e un mare scandal, care inclus și politicienii.

Jucătorii săi au apărat mereu minoritățile, au vrut să poarte banderola curcubeului la Mondialul din Qatar, pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor gay în statul arab, și au apărut toți cu mâinile la gură înaintea primului meci la turneul final, tocmai pentru a arăta lumii că Doha nu respectă nici libertatea de expresie.

Gigi Becali șochează din nou! Decizia de ultim moment în privința antrenorului cu Licență Pro
FCSB
Gigi Becali șochează din nou! Decizia de ultim moment în privința antrenorului cu Licență Pro

Mesajul extremiștilor după aflarea planului lui Rudi Völler: „Gata cu banderola One Love”

Un oficial important al forului german, Rudi Völler, campion mondial în 1990 numit director sportiv la DFB după CM 2022 (în locul lui Oliver Bierhoff), le-ar fi spus internaționalilor că nu mai vrea să vadă banderola One Love în timpul partidelor Mannschaftului, potrivit presei locale.

Își dorește doar o singură banderolă, cu negru, roșu și galben, culorile steagului național. Ceea ce a declanșat reacția principalului partid de extremă dreaptă AfD, susținând planul lui Völler cu un mesaj postat pe rețelele de socializare:

„Gata cu banderola One Love, e vremea celei cu negru, roșu și galben. Îți mulțumim, Rudi! În sfârșit! Legendarul Rudi Völler, noul director sportiv al DFB, crede că brasarda căpitanului echipei naționale trebuie să fie în viitor cu negru, roșu și galben".

Scandal uriaș în Germania! Marele Rudi Völler a ordonat renunțarea la banderola gay. S-a implicat și extrema dreaptă în discuție
Rudi Voller, un fost jucător legendar al Germaniei, foto: Guliver/gettyimages

Mesajul federației: „Nu vom lăsa AfD să profite și să se apropie de noi"

Implicarea radicalilor i-a supărat pe oficialii federației. 

„În niciun caz nu vom lăsa AfD să profite și să se apropie de noi. Indiferent care ar fi concepția despre banderola căpitanului, negru, roșu și galben reprezintă valorile democrației, ale diversității, respectului și integrării. Nu excluderea și intoleranța", a replicat forul de la Frankfurt, care insistă că va apăra întotdeauna drepturilor minorităților și va lupta împotriva discriminării.

Gianni Infantino, reales președintele FIFA „cu un ropot de aplauze”, ca la Congresul PCR » Halucinant! A sugerat că ar merita să fie președinte „pentru totdeauna”

Manchester United, dispusă să plătească peste 100 de milioane de euro pentru un atacant din Bundesliga

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
vosydave
vosydave  •  17 Martie 2023, 05:04

Felicitari Domnului Rudi Völler , se cere curaj si demnitate sa te opui unui sistem corupt moral ! e nevoie de cat mai multi oameni ca el to stand up against the flow !

observer
observer  •  16 Martie 2023, 18:37

Culorile naționale au ajuns sa reprezinte extremism, iar politica in sport normalitate!?

armand
armand  •  16 Martie 2023, 18:09

Nu e prima data acest demers insa salut cu caldura un semn de normalitate in fata hidrocefalilor neoliberali. Rummenigge, Hoeness, Beckenbauer au luat pozitie mediatica in fata curcubeului insa media aservita a musamalizat cu grija opiniile lor. Sunt curios ce pozitie va avea federatia germana....

Vezi toate comentariile (17)
Comentează