INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANALIZĂ

Se poate şi mai rău » Aproape jumătate din fotbaliştii din Serie A sînt stranieri

Zlatan Ibrahimovici a fost unul din jucătorii care au îngroşat numărul stranierilor din Serie A // Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimovici a fost unul din jucătorii care au îngroşat numărul stranierilor din Serie A // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 11 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 iulie 2012 17:00

Victor Piţurcă poate răsufla uşurat pentru moment. Deşi în ultimii ani numărul stranierilor din Liga 1 a crescut constant, există campionate care stau şi mai rău la acest capitol.

O analiză publicată recent de Gazzetta dello Sport arată că 47,82% din jucătorii care au evoluat sezonul trecut în Seria A nu sînt italieni.

Procentul e mare şi în privinţa minutelor jucate: 48% au fost acoperite de jucătorii din afara Italiei.

În plus, în primele zece etape din sezonul 2011/2012, jucătorii proveniţi din afara Italiei au bifat mai multe prezenţe decît fotbaliştii autohtoni. Astfel, în perioada respectivă, antrenorii din Serie A au utilizat 51,4 % stranieri şi doar 48.6% italieni.

Nici o grupare fără stranieri

Dacă în Liga 1 a existat o grupare formată în totalitate din sportivi români (Sportul), în Italia fiecare club din Serie A are cel puţin 4-5 jucători străini. Spre exemplu, Atalanta este echipa cu cei mai puţini străini în lot, 34.29%, în timp ce la polul opus se află Udinese cu 65,71 % astfel de jucători, inclusiv Gabriel Torje, fotbalist care a fost împrumutat între timp la Granada.

Spre comparaţie cu Serie A, în Liga 1 au evoluat sezonul trecut doar 32.2% stranieri care au marcat 38.1% din goluri. Cei mai mulţi s-au aflat la  CFR Cluj şi FC Vaslui, grupări care au o medie ridicată de jucători străini în lot.

Totuşi, stranierii din Liga 1 au reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Wesley a fost golgeter cu 27 de goluri marcate, Sougou a fost cel mai bun pasator, iar Adailton a reuşit cele mai multe şuturi de la distanţă.

În schimb, în Serie A, stranierii au dominat doar topul golgeterilor, condus de Zlatan Ibrahimovici (28 de goluri).

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (7)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  11 Iulie 2012, 22:52
Postat de mariusik84 pe 11 Iulie 2012, 15:26

La astia macar exista campionat de tineret....la noi tineretul joaca pe la liga a3-a,in cel mai bun caz liga 2,in liga 1 sunt doar cativa titulari.

Am uitat sa mentionez si asta! ;)

toni_fcsb
toni_fcsb  •  11 Iulie 2012, 22:51

Chiar si asa, Italia a ajuns sa fie finalista la EURO cu un lot format din acei 48% italieni din Serie A + Ogbonna de la Torino (Serie B). Mai e vorba si de calitatea fotbalistilor si de infrastructura pe care o au la dispozitie sa se pregateasca de la varste fragede.

azorel66
azorel66  •  11 Iulie 2012, 22:16

Castiga bani foarte simplu! Inscrie-te pe www.justbeenpaid.com/join.cgi?r=e8ant7lGmV&p=&c= si primesti 10$ gratuit. Cu acesti 10$ vei cumpara o pozitie din JSS Tripler valabila 81 de zile. In fiecare zi a saptamanii vei primi 2% din valoarea pozitiei, adica in cazul tau 0,2$,iar in weekenduri 0,15$.Pentru 10$, la finalul celor 81 de zile vei avea 15$, deci profit 5$. Nu e mult, dar cu cat numarul pozitiilor cumparate e mai mare cu atat e si castigul mai mare. Nu ai nimic de pierdut, ci doar de castigat,investitia ta fiind practic nula. Succes!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează