INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Seedorf se pregăteşte pentru o spectaculoasă revenire la Milan: ”Dorm 5 ore ca să joc şi să antrenez”

Seedorf a jucat 14 ani în Serie A, la Sampdoria, Inter și Milan, și-n Italia vrea să debuteze ca antrenor // Foto: Guliver/GettyImages
Seedorf a jucat 14 ani în Serie A, la Sampdoria, Inter și Milan, și-n Italia vrea să debuteze ca antrenor // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 21 decembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 20 decembrie 2013 20:55

Lider în teren la Botafogo, antrenor, director sportiv şi organizator la Boavista U17, starul de 37 de ani ia licenţa Pro peste 3 luni, beneficiind în Brazilia de cursul personalizat oferit de federaţia olandeză.

Berlusconi a decis: 100% Clarence Seedorf va fi arhitectul noului Milan! După ce i-a împăcat pe Adriano Galliani cu fata sa cea mare, Barbara, patronul rossonero i-a găsit înlocuitor lui Allegri. Starul olandez, exilat în vara lui 2012 în Brazilia chiar de antrenor, se va întoarce după doi ani pe San Siro.

Mijlocaşul care va împlini 38 de ani pe 1 aprilie va obţine licenţa UEFA Pro în 3 luni. 2013 a fost ca un maraton pentru Seedorf. Liderul lui Botafogo a beneficiat din partea federaţiei batave, "pentru serviciile aduse «naţionalei»", de un curs personalizat de 9 luni, profesorii deplasîndu-se o lună în Brazilia să-l examineze.

Clarence îşi face stagiatura la Boavista U17 şi trimite DVD-urile cu şedinţele de pregătire în Olanda pentru supervizare: "Sînt director sportiv, antrenor şi organizator şi i-am condus pe juniori în 5 amicale. Mă trezesc dimineaţa la 7 şi nu dorm decît 5 ceasuri pe noapte ca să-mi îndeplinesc visul".

"Cînd eşti implicat total nu mai simţi oboseala. Nu e scris ca un jucător mare s-ajungă antrenor de top, dar eu la 16 ani am fost cel mai tînăr debutant la Ajax" (Clarence Seedorf, mijlocaş Botafogo)

21 de trofee a luat Seedorf cu Real Madrid, Milan, Ajax şi Botafogo, între care 4 Ligi ale Campionilor, cu 3 echipe diferite

58 de partide a jucat olandezul în 2013 (record stagional în carieră), reuşind 15 goluri şi 12 assisturi la Botafogo

10 antrenori a avut Milan în era Berlusconi: Liedholm, Sacchi, Capello, Tabarez, Zaccheroni, Cesare Maldini, Terim, Ancelotti şi Allegri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează