INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Singur după 25 de ani » Casillas, o legendă la Madrid, a plîns la despărțirea de Real

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2015 00:00

"Niciodată nu vă voi uita, oriunde voi merge. Și voi striga mereu «Hala Madrid!»", a spus Iker în lacrimi. Jucase un sfert de secol în alb. Dar mesajul era pentru fani. La plecare, n-a vrut să-l mai vadă pe președintele Perez, cu care se ceartă de mult. Și cel care a făcut totul să scape de Casillas

San Iker ar fi meritat o statuie pe Bernabeu. Avea 9 ani cînd s-a apropiat de "catedrala" Madridului. "Parcă ieri eram un copil și îmbrăcam prima oară acest tricou. Atunci, mi s-a împlinit un vis", își amintește cu nostalgie. Și visul a continuat.

A vrut să rămînă și n-a putut

Un sfert de secol a jucat Casillas la Real, 16 ani numai la seniori, 725 de meciuri în total. A cucerit 19 trofee, inclusiv 5 titluri și 3 Ligi ale Campionilor. "25 de ani am apărat la cea mai bună echipă din lume. Aici m-am format ca om, aici am cîștigat, am pierdut, aici am rîs, am plîns...".

La final, ochii săi au fost iarăși plini de lacrimi. "Nu e ușor să te desparți de clubul vieții tale", spune Iniesta, o emblemă a Barcelonei. Goalkeeperul însă nu voia să plece. Plănuia o retragere în alb, are 34 de ani și ar mai fi rămas cîțiva ani în templul blanco. Dar i-a fost imposibil.

Dușmanul din casă

Florentino Perez, președintele "galactic", nu-l mai avea la suflet de mult. Nu l-a apărat pe Casillas nici în 2013, cînd Mourinho, atunci antrenorul lui Real, s-a certat cu căpitanul în vestiar și l-a scos din primul "11", și a făcut totul ca să scape de el acum. Contractul portarului expira în 2017, cu 7,5 milioane de euro salariu anual net, iar Perez a acceptat și să-i plătească 12,5 milioane, după zile și nopți intense și furioase de negocieri, doar ca să semneze rezilierea!
Pentru Xavi, toți. Pentru Iker, nimeni

Ieri, în ziua în care a apărut în fața presei la ultima sa conferință madrilenă, campionul mondial și european i-a cerut lui Perez să-l lase singur. Doar el și ziariștii. Pe 3 iunie, cînd a anunțat despărțirea de Barcelona, Xavi era înconjurat de întreaga suflare blaugrana pe Camp Nou. Președinte, jucători și antrenori. Pe 12 iulie, Casillas nu avea pe nimeni alături pe Bernabeu. Pentru că au rămas atît de puțini cu care se mai înțelege.

Direcția Porto

Iker a venit în sală și a citit mesajul său emoționant scris pe o foaie de hîrtie. "Sînt cîteva cuvinte aici, ar trebui să-mi ia 30 de secunde, dar, probabil, din cauza lacrimilor, va dura o oră", a spus el zîmbind. Apoi, continuînd să citească, a început să plîngă. Le-a dedicat fanilor încheierea: "Niciodată nu vă voi uita, oriunde voi merge. Și voi striga mereu «Hala Madrid!»". După, fără să accepte întrebări, s-a ridicat de pe scaun și a plecat. Singur și trist. Spre Porto, spre ultimii doi ani ai unei cariere imense.

"Inferent dacă am fost portar bun sau rău, sper ca lumea să-și aducă aminte de mine ca de un om bun"
Iker Casillas, fost portar Real

"Vă mulțumesc că mi-ați întins mîna și ați tras de ea pentru a mă ridica atunci cînd eram căzut"
Iker Casillas, mesaj pentru fanii lui Real

"Îmi amintesc de toți colegii, am trăit momente unice, au fost familia mea la Real"
Iker Casillas, fost portar Real

"Antrenorii mi-au transmis înțelegere, înțelepciune, experiență și profesionalism"
Iker Casillas, fost portar Real

Mama lui Iker: "Porto e de liga a treia"

Într-un interviu pentru El Mundo, mama lui Casillas l-a acuzat pe Florentino Perez. "Președintele l-a tratat mereu urît. Îl critica permanent și l-a făcut să pară «oaia neagră» la Real în ultimii cinci ani. Iker a răbdat, a suferit, a suportat o presiune imposibil de descris", a declarat Mari Carmen, susținînd că "Perez nu l-a iubit niciodată pe Iker. Nu-i plăcea fiindcă era scund, iar el căuta portari înalți. A fost obsedat de Buffon". Părintele și-a îndreptat tirul și spre Porto: "E o echipă de liga a treia pentru un asemenea fotbalist. Un campion mondial nu poate ajunge la Porto. Mai bine s-ar fi dus la Barcelona".

"Un mare căpitan, Iker. Am petrecut împreună zece ani și multe momente incredibile. Îți mulțumesc"
Sergio Ramos, fundaș Real

"Casillas e o legendă a fotbalului. A fost o bucurie să joc alături de el în ultimii doi ani"
Gareth Bale, atacant Real

"Mulțumesc pentru tot, căpitane! E o onoare să împarți vestiarul cu o emblemă a Madridului"
James Rodriguez, mijlocaș Real

Casillas la Real

25 de ani la club
725 de meciuri în total
510 în Primera
150 în Champions
40 în Copa del Rey
25 în alte competiții

Trofeele lui Iker blanco

5 titluri în Primera
4 Supercupe ale Spaniei
3 Ligi ale Campionilor
2 Supercupe ale Europei
2 Cupe ale Spaniei
2 Cupe Intercontinentale
1 Mondial al cluburilor

162 de selecțiiare Iker Casillas la "naționala" Spaniei începînd din 2000

3 trofeeare portarul cu Furia Roja: Euro (2008, 2012) și Mondial (2010)

Real nu-și păstrează legendele

Nume An plecare La Real Vîrsta la despărțire
Di Stefano 1964 11 ani 38 ani
Hierro 2003 14 ani 35 ani
Raul 2010 16 ani 33 ani
Casillas 2015 25 ani 34 ani

"Un mare căpitan, Iker. Am petrecut împreună zece ani și multe momente incredibile. Îți mulțumesc"
Sergio Ramos, fundaș Real

"Casillas e o legendă a fotbalului. A fost o bucurie să joc alături de el în ultimii doi ani"
Gareth Bale, atacant Real

"Mulțumesc pentru tot, căpitane! E o onoare să împarți vestiarul cu o emblemă a Madridului"
James Rodriguez, mijlocaș Real

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
bdgeorge
bdgeorge  •  13 Iulie 2015, 14:10

Anul as am fost (din nou ) si am vizitat Bernabeu si Nou Camp. La Madrid cateva sute de oameni pe Nou Camp cateva mii (si pe bune nu exagerez deloc) ..La Real daca pleaca Roanldo nu prind CL cred,sau foarte greu..daca se cara si Bale sigur nu prind ..Fara astia doi sunt sub Valencia si Sevilla..de Barca si Atletico nu mai discutam..

bdgeorge
bdgeorge  •  13 Iulie 2015, 14:06

Un club imens pote cel mai mare din lume cu un comportament de doi bani...asa au facut-o cu Raul asa fac acum cu Iker...Morata a patit-o si el..cred ca acum singurul jucator crescut de Real in lot (ca de jucat joaca mai mult la nunti) e Nacho..Ramos o sa o ia si el in bot cat de curand a fost pe fata alaturi de Iker in perioada asta si Perez nu uita..

der.bomber
der.bomber  •  13 Iulie 2015, 10:09

Mare fotbalist ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close