INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Un jucător dezvăluie o tentativă de blat: „Mi s-au oferit 50.000 de euro ca să pierd meciul. Ne-am dus beți să jucăm”

Aday Benitez/ foto: Imago Images
Aday Benitez/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 10 martie 2023 14:17 / Actualizat vineri, 10 martie 2023 15:13

Aday Benítez, fost jucător la Tenerife și Girona, povestește cum a fost ultima partidă din sezonul 2016-2017 și sugerează că s-a aranjat și un meci din 2013-2014.

Alertă în Spania! Liga iberică a denunțat la Centru Național al Poliției pentru Integritate în Sport o tentativă de trucare a unei partide, a relevat Marca.

Leo Messi a luat marea decizie! Unde va juca de la vară campionul mondial
FRANȚA
Leo Messi a luat marea decizie! Unde va juca de la vară campionul mondial

Aday Benitez: „De-abia mă țineam în picioare”

Totul a pornit de la declarația lui Aday Benítez, retras în 2021, 35 de ani, ex-jucător la Tenerife (2013-2014) și Girona (2014-2021).

Aday a dezvăluit că, în vara lui 2017, în ultima etapă a Segundei, când echipa catalană își asigurase deja promovarea în elită, i s-a propus o sumă de bani pentru a face blat! 50.000 de euro pentru a pierde.

„Știți foarte bine că în fotbal există valize cu bani, mi s-au oferit și mie și n-am acceptat”, a declarat fostul atacant în timpul emisiunii El Bar de Sique, la postul de radio Cadena SER, prezentată de jurnalistul Sique Rodríguez.

A explicat de ce a zis „Nu”: „Era absurd, pentru că deja promovasem în Primera. Nu puteam distruge întregul sezon pentru un meci, era absurd. Dar mi-au oferit 50.000 de euro”.

Benítez a negat, însă Girona a fost învinsă în acel joc, 1-2 la Cordoba, și antrenorul l-a schimbat primul pe Aday. Ceea ce a spus ulterior fostul jucător lasă loc la alte întrebări: „Ne-am dus beți să jucăm, normal ar fi fost să primim zece goluri. De-abia mă țineam în picioare la ultimul meci”.

Aday Benitez: „Am pierdut, 0-3, cu niște goluri...”

Sugerează că a fost aranjament și la partida decisivă din 2013-2014, când era la Tenerife. „Nu mai aveam șanse de a prinde play-off-ul. Ar fi trebuit să intrăm noi, cei care nu jucam des, așa ni s-a spus inițial, dar cu o zi înaintea partidei de la Gijón s-a schimbat totul și au apărut pe teren tot titularii obișnuiți. 

Am pierdut, 0-3, cu niște goluri...”, a afirmat Aday, rămas pe bancă la acea întâlnire. Învingătoare, Sporting a prins atunci la limită play-off-ul pentru promovare!

Citește și:

Tottenham renunță la Antonio Conte și ochește un superantrenor! Jucătorii îl roagă să vină! Și campioana Europei îl urmărește!

Real Madrid a negociat cu el, dar marea revelație a Europei va ajunge la un club de top din Premier League! Suma de transfer, amețitoare!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
gepeto
gepeto  •  10 Martie 2023, 21:41

Ce cauti langa becali daca declari asta: "Nu am vrut niciodată să mă înconjor de proști, de mincinoși și de impostori. " ? Esti un fanfaron , cum iti zicea iancu? *** stoica

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează