INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Steagul ucis! » Trei juniori marocani de 15 şi 16 ani l-au bătut pe asistentul decedat luni! Sub ochii băiatului său :O

Arbitrul s-a stins la o zi după ce a fost bătut de juniori. +2   FOTO
Arbitrul s-a stins la o zi după ce a fost bătut de juniori.

Articol de - Publicat miercuri, 05 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 decembrie 2012 19:35

Arbitrul a început să se simtă rău duminică după-amiază, la cîteva ore bune de la nebunia petrecută pe teren. Diagnosticul: hemoragie cerebrală.

Oroarea şi furia domină Olanda de luni încoace. Nimeni nu şi-ar fi putut închipui că un meci de juniori se poate sfîrşi cu o asemenea tragedie. Nimeni nu poate accepta că nişte puşti de 15-16 ani pot lovi cu atîta brutalitate un arbitru de 41 de ani încît să-i provoace o hemoragie cerebrală fatală. Dar s-a întîmplat.

Din cauza unor ofsaiduri
Duminică dimineaţă, la Almere, un orăşel situat la 26 de kilometri de Amsterdam, Richard Nieuwenhuizen oficia la linie în partida Buitenboys - Nieuw Sloten. Faptul că era membru în conducerea lui Buitenboys şi tatăl unuia dintre jucătorii-gazdă pare să le fi trezit suspiciuni oaspeţilor. I-au contestat cîteva ofsaiduri şi în final, cel puţin trei dintre ei, toţi marocani, s-au năpustit asupra lui.

Lovit în cap şi în gît
"L-au trîntit pe Richard la pămînt şi l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele în cap şi în gît. A reuşit la un moment dat să scape, a fugit, dar l-au ajuns din urmă şi l-au lovit din nou. Fiul său, Mykel, n-a putut decît să privească îngrozit cum tatăl său era agresat", a povestit pentru De Telegraaf preşedintele lui Buitenboys, Marcel East.

S-a prăbuşit
Nieuwenhuizen n-a acuzat pe moment duritatea loviturilor. Iar după-amiaza s-a întors la baza sportivă fiindcă voia să vadă un alt meci. Abia atunci a cedat. După jumătate de oră i-a spus secretarului clubului că-i e rău, a mai făcut cîţiva paşi şi s-a prăbuşit. La spital s-a bătut pentru viaţa lui pînă luni după-amiază, cînd s-a stins sub ochii soţiei şi ai celor trei copii, urmare a unei hemoragii cerebrale.

Riscă doi ani închisoare
Poliţia olandeză i-a arestat luni pe cei trei juniori marocani care l-au agresat pe asistentul Richard Nieuwenhuizen, dar ar putea fi reţinuţi şi alţi colegi ce s-au implicat activ. Clubul lor, Nieuw Sloten, i-a dat afară şi a anunţat retragerea echipei din campionat. Ei vor fi excluşi pe viaţă din fotbal şi, pentru că sînt minori, riscă doar doi ani de închisoare.

L-a lovit mortal în piept
Moartea lui Nieuwenhuizen vine la un an distanţă de la o altă agresiune soldată cu decesul unui suporter de 77 de ani. Un jucător, identificat drept Silvester M., l-a lovit cu capul în piept şi bătrînul a murit o lună mai tîrziu în spital. Silvester a fost condamnat săptămîna trecută la 3 ani de închisoare.

"Sîntem devastaţi. Duminică seară am vorbit cu Richard la spital. M-a recunoscut şi mi-a spus «Hei, Marcel, totul OK?». Era un pic confuz, dar părea să-şi revină" (Marcel East, preşedinte Buitenboys)

"Nu-mi pot imagina cum a fost posibil! Cine s-ar fi putut aştepta la o asemenea violenţă din partea unor copii de 15, 16 ani? Unde-i educaţia?" (Frank de Boer, antrenor Ajax Amsterdam)

"Ce s-a întîmplat la Almere n-are legătură cu sportul. Aşa ceva nu putem tolera, chiar dacă vorbim de nişte copii" (Edith Schippers, minstrul sporturilor şi educaţiei în Olanda)

873 de incidente serioase s-au înregistrat sezonul trecut pe terenurile de fotbal din Olanda

74 de jucători au fost suspendaţi pe viaţă şi 200 pentru cel puţin doi ani în Ţara Lalelelor în 2011-2012; 105 echipe au fost eliminate din competiţii, potrivit De Telegraaf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
zbang
zbang  •  05 Decembrie 2012, 22:47

cand am auzit prima oara stirea era spus doar ca 3 juniori olandezi au ucis un tusier. am fost sigur atunci ca e vorba de imigranti musulmani. din pacate acesti oameni au crescut intr-o cultura care incurajeaza violenta si lipsa de respect pentru viata umana, mai ales cand e vorba de violenta indreptata impotriva nemusulmanilor. 2 ani de detentie pentru omor mi se pare prea putin, chiar daca e vorba de niste copii. ar trebui ca dupa ce implinesc 18 ani sa fie inchisi intr-o inchisoare de adulti si dupa eliberare sa fie expulzati din olanda

alex4you
alex4you  •  05 Decembrie 2012, 15:41

bn le face! dai in mortti lor de olandezi drogati si homosexuali! ca au primit in tara in politica in tot numai surinamezi marocani algerieni turci negri naturalizati sau nu .... iar de noi zic ca nu avem drept la ei........

dinarad
dinarad  •  05 Decembrie 2012, 15:18
Postat de nlky pe 05 Decembrie 2012, 08:15

nici sa scrie nu mai stiu "scursurile" astea. s-a schimbat mult natura umana in ultimii 20-30 de ani :) "parca" ii vezi? dupa cat de indignat esti, cum, n-ai vazut exact ce sa-ntamplat? nu pot sa cred. si eu, care era sa-ti dau dreptate.

Pai chiar ar trebui sa-mi dai dreptate. Inainte daca se intimpla ceva pe strada , in autobuz (inclusiv la noi in Romania) , lumea mai intervenea... ii mai despartzea... ii mai calma... Acuma stau o seatha de proosti ... poate 7 poate 10 poate 20 sau 100 de oameni cum unul sau doi dementzi i-l omaora pe altul... si stauuuu si stau si se uita si nu are UNUL curajul sa spuna sau sa faca ceva. CE este neadevarat in asta??? Cit despre "scursurile" care nu stiu sa scrie , o sa ma prefac ca nu am "auzit" asta.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează