INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

UPDATE Marius Șumudică, anunțat oficial la Gaziantep

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2023 13:29 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 19:54

Marius Șumudică s-a întors la Gaziantep după doi ani și jumătate. Contract până în 2024, cu opțiune de prelungire pentru altă stagiune. În ianuarie 2021, românul fusese demis de roș-negri în urma unui conflict cu președintele clubului.

UPDATE 17:30. Marius Șumudică, prezentat oficial la Gaziantep

Gaziantep a anunțat oficial semnarea contractului cu Marius Șumudică. Înțelegerea este valabilă până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pe încă un an.

Marius Șumudică, anunțat oficial la Gaziantep

Șumudică a ajuns în Turcia, iar pe aeroport a fost așteptat cu flori de fani: 

În iarna lui 2021, Marius Șumudică era într-un moment ideal în Turcia. Venea după o serie de 15 meciuri fără înfrângere (opt victorii, șapte egaluri) la Gaziantep, fiind pe locul 3 în Super Lig.

Marius Șumudică, declarații pe aeroport, la plecarea spre noua echipă: „Mă întorc acasă! Situația e mult diferită acum”
PLECARE
Marius Șumudică, declarații pe aeroport, la plecarea spre noua echipă: „Mă întorc acasă! Situația e mult diferită acum”

Marius Șumudică l-a acuzat în ianuarie 2021 pe președintele clubului Gaziantep că vrea să-i scadă salariul

Primul eșec a însemnat și distrugerea atmosferei în vestiar. Pe 9 ianuarie, roș-negri au pierdut la Sivas, 1-2, și antrenorul l-a atacat public pe Mehmet Buyukeksi, președintele clubului la acea vreme (devenit șeful federației turce în 2022), acuzându-l că i-a propus prelungirea contractului cu 10% scădere a salariului.

A urmat un scandal uriaș și, pe 11 ianuarie, într-o luni, la două zile după înfrângere, Șumudică a fost concediat. Trecuse un an și jumătate de când semnase cu Gaziantep.

Bașkanul lui Gaziantep: „Marius Șumudică știe cel mai bine acest loc”

Doi ani și jumătate mai târziu, tehnicianul se întoarce în sud-estul Anatoliei. Într-o situație critică, ultima poziție în clasament (20), cu patru meciuri pierdute din patru, clubul turc s-a întors la Șumudică.

Potrivit site-ului local Gaziantep27.net, actualul lider al roș-negrilor, Memik Yilmaz, l-a demis pe Erdal Guneș, insistând să-l readucă la echipă pe Șumudică. „El cunoaște cel mai bine acest loc", le-a spus Yilmaz jurnaliștilor turci.

Obiectiv principal pentru Marius Șumudică: evitarea retrogradării cu Gaziantep

Antrenorul în vârstă de 52 de ani semnează un contract valabil până la sfârșitul actualului sezon cu Gaziantep. Cu opțiune inclusă pentru 2024-2025, dacă ambele părți vor fi de acord. Astăzi se va oficializa înțelegerea dintre președintele Memit Yilmaz și Marius Șumudică.

51de meciuri a stat Marius Șumudică pe banca lui Gaziantep în primul mandat (un an și jumătate): 20 de succese, 19 egaluri, 12 înfrângeri

Obiectivul acestei stagiuni e evident: evitarea retrogradării. Patru echipe cad din Super Lig la finele stagiunii.  

Citește și alte articole:

Mauro Icardi și-a făcut cadou cea mai scumpă mașină a momentului » L-a surclasat pe Cristiano Ronaldo!
INEDIT
Mauro Icardi și-a făcut cadou cea mai scumpă mașină a momentului » L-a surclasat pe Cristiano Ronaldo!
A fost publicată lista celor 30 de finaliști în cursa pentru Balonul de Aur » Marele favorit la pariuri + moment istoric: Ronaldo, ignorat după 20 de ani
Balonul de Aur
A fost publicată lista celor 30 de finaliști în cursa pentru Balonul de Aur » Marele favorit la pariuri + moment istoric: Ronaldo, ignorat după 20 de ani

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (5)
nu.conteaza
nu.conteaza  •  07 Septembrie 2023, 18:46

Pai cum s.a intors dupa 3 ani jumate daca a fost demis in iarna lu 2021? Dvs sunteti in 2025 acum?

troll_csA_de_LaCluj
troll_csA_de_LaCluj  •  07 Septembrie 2023, 18:13

Mult succes domnule șumudică!Nu aveți idee câtă liniște a adus în sânul antrenorilor din liga 1 această știre.Aș paria că vreo 7 dintre ei și-au turnat deja un pahar cu vin și o pun de o petrecere cu lăutari în weekend.Mare veste mare!

romeverest
romeverest  •  07 Septembrie 2023, 17:07

Cam multa tevatura cu aceasta numire a lui Sumudica !! L-a angajat ultima clasata din campionatul Turciei, nicidecum Galatasaray sau Besiktas si va antrena in Turcia, nu in Spania sau Italia !! Ar trebui sa fim mai rezervati !!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează