INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC KOLN - LEIPZIG 1-5

Tensiuni Vest vs Est în timpul meciului de la Koln: „Vă urâm”

Marco Rose, învingător, dar dezamăgit // foto: Guliver/gettyimages
Marco Rose, învingător, dar dezamăgit // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 16 martie 2024 16:20 / Actualizat sambata, 16 martie 2024 18:06

Est-germanii de la RB Leipzig și-au luat revanșa pentru umilința pe care au îndurat-o surclasându-și adversarul la el acasă.

Zidul Berlinului, cel care despărțea Germania Federală de Germania de Est, a căzut în 1989. Însă deceniile scurse de la marea reunificare n-au reușit să stingă tesiunile dintre vestul cel bogat și estul mai sărac.

S-a terminat sezonul regulat de Liga 2! Cine se bate la promovarea directă: clasamentul actualizat
Etapa #19
S-a terminat sezonul regulat de Liga 2! Cine se bate la promovarea directă: clasamentul actualizat

RB Leipzig a dat cea mai bună replică posibilă: 5-1

Vineri, la Koln, chiar în ziua în care toate cluburile din Bundesliga și Liga germană au demonstrat împotriva urii și pentru respect și diversitate, ultrașii lui FC au profitat de meciul cu RB Leipzig pentru a se exprima împotrivă.

În repriza secundă, ei au cântat și au scandat minute în șir: „Urâm Germania de Est!”. Doar un minut mai târziu, Leipzig a oferit răspunsul perfect cu golul lui Loïs Openda: 1-3. Iar scorul final a fost 1-5!

Cum a comentat incidentul Marco Rose, antrenorul lui RB Leipzig

„Fotbalul este un joc emoționant. Nu-mi place ce am auzit. Dar ar fi important pentru mine ca sub nicio formă să nu mai existe vreun fel de diviziuni”, a subliniat antrenorul oaspeților din est, Marco Rose (47), născut și crescut la Lepzig, înainte de a ajunge fotbalist la Mainz.

Rose consideră că „și în est, ca și aici sunt destui oameni ok. Dar și unii idioți. Deci, până la urmă, totul este foarte, foarte asemănător. Sunt însă convins că majoritatea celor 49.000 de spectatori care au fost astă-seară pe stadion au atitudinea și comportamentul potrivite”.

Șeful lui FC Koln: „Nu înțeleg ce se întâmplă în mintea oamenilor”

Președintele lui FC Köln, Christian Keller (46), a luat o poziție clară după fluierul final, subliniind: „Asemenea scandări nu sunt acceptabile. Nu înțeleg ce se întâmplă în mintea oamenilor. Ar fi trebuit să trecem peste asta până acum. Pe stadion este doar o minoritate. Dar este păcat că există această minoritate.”

Cu puțin timp înainte de pauză, o sticlă de sticlă a zburat din rândurile ultrașilor lui FC Koln și l-a ratat de puțin pe jucătorul lui RB Leipzig, Xavi Simons. Keller: „Sper că îl putem descoperi pe vinovat într-un videoclip, astfel încât să nu mai vină pe stadion în viitor!”.

VIDEO. Liderul ultrașilor a intrat pe teren după Darmstadt - Augsburg 0-6

Mai puteți citi:

Denunț șocant făcut de mama campionului mondial din 2014: „Ani întregi a abuzat femei psihic și fizic!”

Nu-l vor pe Xabi Alonso » Jucătorii lui Liverpool au un favorit-surpriză în locul lui Jurgen Klopp

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează