INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AVERTISMENT

VIDEO Thierry Henry lansează un avertisment care pune lumea fotbalului pe gânduri: „E greu, nimănui nu-i pasă de tine. Cluburi mari cu un numitor comun”

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 10:50 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 12:01

Thierry Henry, fost mare fotbalist, în prezent analist la CBS Sports, a vorbit despre consumul fizic și psihic la care sunt supuși marii antrenori. Fostul internațional francez, ajuns la 46 de ani, a dat 3 exemple: Pep Guardiola, Jurgen Klopp și Xavi Hernandez.

Totodată, Henry i-a făcut un mare compliment actualului antrenor de la Barcelona, pe care l-a numit „al doilea mare creier după Guardiola”.

Istorie! Recordul stabilit de Lamine Yamal în meciul Napoli - Barcelona
BARCELONA
Istorie! Recordul stabilit de Lamine Yamal în meciul Napoli - Barcelona

Thierry Henry: „Este un loc de muncă de vis, iar acești antrenori se opresc. Asta îți spune o ceva”

„Pep a fost la Barcelona, apoi și-a luat un an sabatic. Klopp este la Liverpool, dar a anunțat că se oprește un an. Xavi este la Barcelona, pleacă și el. Cluburi mari cu un numitor comun.

Să fii antrenorul unui mare club e un loc de muncă de vis în mod normal, iar acești oameni se opresc. Asta îți spune o ceva, îți creionează o realitate. Presiunea e uriașă, toată lumea are o voce, toată lumea are cont pe social media și are o părere. Este greu să fii manager și nimănui nu-i pasă de tine. Va trebui să ai grijă de tine însuți la un moment dat.

Înțeleg că este foarte frumos pentru fani, jurnaliști și pentru toți cei implicați, dar nu vă gândiți doar la voi înșivă. Să vă gândiți că Liverpool și Premier League îi vor duce dorul lui Klopp. Știm asta, știm că este adevărat. Dar trebuie să fim conștienți că lui Jurgen îi lipsea familia lui, îi lipsea timpul lui, avea nevoie de o pauză pentru sănătatea lui mintală. Așa că e foarte bine pentru el. Când am primit vestea, am zis: «Bravo lui»”.

Elogiul lui Thierry Henry pentru Xavi: „Creierul tău este al doilea mare creier din fotbal, după Guardiola”

După remiza de pe „Stadio Diego Armando Maradona”, 1-1, între Napoli și FC Barcelona, Henry a ținut să-i adreseze câteva cuvinte fostului său coleg de echipă, Xavi Hernandez.

„Titi” l-a lăudat pe tehnicianul catalanilor, alături de care a câștigat Liga Campionilor în sezonul 2008-2009, sub comanda lui Guardiola. Henry a spus că îl vede doar pe antrenorul lui Manchester City peste Xavi în ceea ce privește înțelegerea jocului:

„Xavi, prietene, nu-mi pasă ce spune lumea. Ai câștigat campionatul cu Barça și, mai presus de toate, m-ai învățat multe despre fotbal. Orice s-ar spune, creierul tău, pentru mine, va fi întotdeauna cel al unei persoane privilegiate. Sunt surprins de munca pe care o faci, ai câștigat La Liga, fii mândru.

Sunt foarte mândru că am împărțit terenul cu tine. M-ai învățat multe la Barça. Îmi voi aminti mereu ziua în care m-ai făcut să tac și mi-ai spus: «Vorbește când vei câștiga ceva cu Barça și atunci vei înțelege ce înseamnă acest club». Așa că îți mulțumesc pentru asta”, i-a spus francezul.

Apoi, l-a pus printre granzi, alături de Guardiola: „Creierul tău pentru mine este al doilea mare creier din fotbal. Cred că singurul pe care îl știu care este mai bun decât tine în ceea ce privește modul în care vezi fotbalul e Pep. Așa că sper să te întorci repede și sper să te vedem foarte repede antrenând o echipă după ce pleci de la Barcelona. Știu că mai ai încă din sezonul ăsta, dar știi despre ce vorbesc, așa că te rog să te întorci repede”.

Mișcat de cuvintele lui Henry, Xavi i-a întors laudele: „Titi, apreciez foarte mult cuvintele tale. Știi că te iubesc foarte mult, ai avut un mare impact la Barça și ne-ai ajutat foarte mult. Ești un prieten senzațional”.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte articole:

Xavi și Lewandowski, frustrați după ce Barcelona nu a putut trece de Napoli » Ce a reclamat polonezul: „Asta am făcut după gol”
NAPOLI - BARCELONA 1-1
Xavi și Lewandowski, frustrați după ce Barcelona nu a putut trece de Napoli » Ce a reclamat polonezul: „Asta am făcut după gol”
Napoli - Barcelona 1-1 » Remiză spectaculoasă pe „Stadio Maradona”, verdictul se dă în Spania
NAPOLI - BARCELONA 1-1
Napoli - Barcelona 1-1 » Remiză spectaculoasă pe „Stadio Maradona”, verdictul se dă în Spania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează