INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ultimul sosit la Real, Hamit Altintop, are o problemă » Bîlbîitul

Sosit gratis, Hamit va cîștiga la Real 2,5 milioane de euro pe sezon. Golul său cu Kazahstan a fost desemnat cel mai frumos al anului 2010 de FIFA Foto: Reuters
Sosit gratis, Hamit va cîștiga la Real 2,5 milioane de euro pe sezon. Golul său cu Kazahstan a fost desemnat cel mai frumos al anului 2010 de FIFA Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 20 mai 2011 21:15

Internaţionalul turc suferă de această afecţiune de la 10 ani. Tratamentele au dat rezultate parţiale

Ajuns gratis la Real după expirarea contractului cu Bayern, Hamit Altintop aduce cu el un secret. Nu s-a sfiit să-l dezvăluie: este bîlbîit. "Copilăria mi-am împărţit-o între meciurile jucate pe ciment, orele de şcoală şi şedinţele terapeutice pentru a scăpa de bîlbîială", a povestit internaţionalul turc.

Multă vreme a suferit. "Am început să mă bîlbîi de la zece ani. La şcoală am fost tachinat foarte mult din cauza acestei afecţiuni. Îmi amintesc că nu ridicam mîna la întrebările profesorului de teamă că acesta mă va face să vorbesc în faţa tuturor, eu m-aş fi bîlbîit, iar ceilalţi copii ar fi rîs de mine", şi-a amintit Hamit (28 de ani) un moment parcă desprins din filmul ultimului Oscar, "Discursul regelui".
S-a trecut la măsuri. "De la 12 ani am început să fac terapie. Cu un specialist, dar şi singur, citind cu voce tare pentru a mă auzi", a mai zis Hamit. Rezultate: "În timp am scăpat de problemă, însă nu definitiv. Chiar şi acum, înfierbîntat după meciuri şi încărcat de adrenalină, nu-mi pot controla ritmul respiraţiei şi cuvintele îmi ies greşit". Nu-l mai deranjează, fiindcă "m-am obişnuit, am acceptat să iau bîlbîiala ca o parte din mine".

"Muhammad Ali avea Parkinson, iar boala făcea parte din viaţa sa. Aşa e şi cu bîlbîiala mea"
Hamit Altintop, mijlocaş Real Madrid

17 jucători străini are acum Real în lot, faţă de doar 11 spanioli

L-a certat pe Ozil
Hamit are o relaţie rece cu noul coleg, Mesut Ozil. De vină este originea lor. Născut la Gelsenkirchen din părinţi turci, Altintop a ales să joace în "naţionala" Semilunii. A luat însă foc cînd a aflat că Ozil, aflat într-o situaţie identică, a preferat Germania. "Amicalul" direct din 2010 i-a adus faţă-n faţă, iar Hamit nu s-a ferit să-l certe pe Ozil. Din acel moment cei doi nu par să se mai înghită.

Agent la modă
Hamit Altintop a fost adus la Real de Reza Fazeli. Impresar de origine iraniană, acesta a început să aibă un cuvînt tot mai greu de spus în transferurile clubului madrilen. Tot el i-a adus în "Bernabeu" pe Ozil şi Khedira, în 2010, iar săptămîna trecută făcuse acelaşi lucru cu Nuri Sahin. Responsabil important în firma de impresariat ISM (International Sport Management), Fazeli tinde să rivalizeze ca influenţă la Real cu Jorge Mendes. Agentul lusitan i-a mutat la Real pe Cristiano Ronaldo, Pepe, Carvalho, Di Maria şi Mourinho.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
gazistu
gazistu  •  21 Mai 2011, 12:27

nu are importanta ca e balbait, sa joace fotbal, aia conteaza

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  21 Mai 2011, 11:57
Postat de mihaienache pe 21 Mai 2011, 06:43

doamne ce plasa si-a luat realu cu chifteaua asta de altintop,uite ca se mai ard si alti nu numai jijika celebrul ciobanete mioritic:))))

Ce plasa si-a luat daca nu a dat nici un ban pe el? Sta un an, daca joaca pe placul lui Mou bine daca nu bafta. Stie Mou ce stie, nu cred ca ati ajuns voi sa ii dati sfaturi.

ramon.diaz
ramon.diaz  •  21 Mai 2011, 09:05

pe langa ca este un fotbalist duzinar provine si dintr-o semintie care oricum e plina de handicapuri!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close