INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Un jucător al lui Nice, arestat pentru filmulețul postat pe rețelele sociale. De ce a fost acuzat africanul

Youcef Atal. 
Foto: Imago
Youcef Atal. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 17:51 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 18:25

Youcef Atal (27 de ani) a fost reținut ieri de poliția franceză, din cauza mesajului antisemit transmis pe rețelele sociale. Fundașul algerian al lui Nice fusese suspendat acum o lună de clubul său pentru un mesaj asemănător cu trimitere la războiul dintre Israel și Palestina.

  • UPDATE: În această seară, Youcef a fost eliberat și pus sub control judiciar. După cum anunță postul RMC Sport, Atal trebuie să se prezinte la proces pe 18 decembrie, când va răspunde la acuzația de "instigare la ură pe criterii religioase". Fundașul algerian riscă să fie condamnat la un an de închisoare și o amendă penală de 45.000 de euro.

Continuă problemele pentru fotbalistul musulman al lui Nice, Youcef Atal. După ce la mijlocul lunii trecute a fost suspendat de clubul francez și apoi sancționat pentru șapte meciuri de Comisia de Disciplină a Ligue 1, acum fundașul lateral algerian a dat-o rău în bară. 

Poliția l-a arestat pentru filmulețul cu mesaj antisemit publicat pe rețelele de socializare. "Este o instigare la ură din motive religioase", au justificat decizia autoritățile ce au urmărit de la început cazul. Știrea fost anunțată de presa din Hexagon și a făcut rapid înconjurul lumii.

A intervenit și primarul Nisei împotriva lui Youcef Atal!

Atal a repostat un filmuleț cu un predicator palestinian, Mahmoud al-Hasanat, care incita la acțiuni ostile împotriva evreilor, implicându-se astfel în conflictul armat din Fâșia Gaza. Reîntors de la echipa națională, Youcef a aflat care sunt pedepsele sportive și judiciare ale gestului său. 

Primul ce a luat poziție contra elevului lui Francesco Farioli a fost primarul Nisei, Christian Estrosi: „Trebuie să-și prezinte scuzele pentru acțiunea sa. Altfel nu va mai avea loc în lotul echipei noastre". Suspendarea sa a intrat în vigoare pe 31 octombrie.

Va răspunde în fața Parchetului

Chiar dacă a șters rapid postarea de pe contul său de Instagram, internaționalul algerian trebuie să răspundă în fața Parchetului din Nice. În ultimul mesaj, Atal se declara de partea victimelor din ultimele săptămâni, iar de această dată, după cum anunță cotidianul Nice Matin, măsura luată contra sa e mai dură și-l incriminează pentru „glorificarea terorismului". 

Atal nu este primul fotbalist pedepsit pentru că este de partea Palestinei în războiul cu Israel. A mai pățit-o și Anwar El Ghazi, marocanul de la Mainz fiind suspendat de către club.

Având în vedere natura publicării partajate şi gravitatea acesteia, clubul a decis să ia imediat primele sancţiuni disciplinare împotriva jucătorului, anterioare celor care ar putea fi decise de autorităţile sportive şi judiciare - comunicatul lui Nice

Citește și

„Dacă rezolvă problema asta, Dinamo nu pierde cu FCSB!” » Ioan Andone îi dă un sfat esențial lui Ovidiu Burcă, înainte de Derby de România
DINAMO - FCSB
„Dacă rezolvă problema asta, Dinamo nu pierde cu FCSB!” » Ioan Andone îi dă un sfat esențial lui Ovidiu Burcă, înainte de Derby de România
Kvaratskhelia va lipsi din cauza lui Hațegan! Willy Sagnol, selecționerul Georgiei, nu cunoaște regulamentul
PRELIMINARII CM 2026
Kvaratskhelia va lipsi din cauza lui Hațegan! Willy Sagnol, selecționerul Georgiei, nu cunoaște regulamentul

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
chepandy777
chepandy777  •  24 Noiembrie 2023, 20:47

Pai si-a cerut scuze odata. daca a recidivat nu mai are cale de intoarcere. religia toxica e pina la ce vede fecioarele celea care le-au fost promise la acesti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează