INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

United Afro! » Achiziţie pe ultima sută de metri pentru United: belgianul Fellaini de la Everton

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 03 septembrie 2013 20:15

Mijlocaşul în vîrstă de 25 de ani, excelent jucător cu o coafură excentrică, îşi urmează managerul: "Oriunde cu David Moyes".

David Moyes, noul manager al lui Man. United, l-a vînat o vară întreagă pe Marouane Fellaini (foto), jucătorul său timp de 5 sezoane la Everton.

Curios însă, nu l-a transferat pînă pe 31 iulie, data cînd expira clauza de reziliere a contractului puternicului mijlocaş belgian (1,94 m şi 85 kg).

L-a luat în ultima clipă, luni noapte, Manchester confirmînd afacerea la ora 02:00, trei ore după încheierea perioadei de mercato. Şi, în loc să plătească 27,7 milioane de euro, cît era vechea clauză, achită acum 32,4 milioane!

"Sînt fericit. Marouane e foarte abil, îşi domină adversarii. El va face diferenţa", afirmă Moyes. "Cu mine, United va cuceri şi mai multe trofee", anunţă Fellaini.

12 goluri şi 6 pase decisive a reuşit Fellaini la Everton sezonul trecut în 31 de meciuri de Premier League

14,7 milioane de euro a cîştigat Everton cu Fellaini: l-a cumpărat în 2008, de la Standard Liege, cu 17,7 milioane

"Cînd mi s-a dat şansa de a fi alături de Moyes n-am ezitat o clipă. Iar să joci la United e visul oricui" (Marouane Fellaini, mijlocaş Man. United)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
kede
kede  •  04 Septembrie 2013, 20:02

transferu vietii ...

whitecollar
whitecollar  •  04 Septembrie 2013, 17:21

nu ii expira clauza de reziliere. avea o clauza care spunea ca poate fi transferat cu 23 de milioane de lire, dar united atunci se uita la fabregas si thiago. dupa data respectiva, pretul a crescut la 28. in orice caz, united s-a miscat foarte prost pe piata transferurilor. a ajuns sa cumpere doar a 4-a optiune si asta doar in ultima clipa. cert este ca nimeni nu vrea sa lucreze cu moyes. lumea se ducea la manchester sa lucreze cu ferguson...

olyilie
olyilie  •  04 Septembrie 2013, 10:03

dc a achitat 32,4 milioane si nu 27,7??!!!..pai cand stai mai mult de 8-9 ani la un club devii putin atasat de clubul respectiv si incerci sa ii mai ajuti d.p.d.v. financiar!:)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează