INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

VIDEO Bănel Nicoliţă, eroul lui St. Etienne » ”Un mijlocaş excentric”

St. Etienne a plătit Stelei 700.000 de euro pe Bănel (în verde). FOTO Reuters
St. Etienne a plătit Stelei 700.000 de euro pe Bănel (în verde). FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 08 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 00:42

Ex-stelistul a atras elogii de peste tot după golul cu Montpellier (1-1), primul al său în ”verde”


Bănel Nicoliţă a devenit protagonist în Franţa datorită reuşitei cu capul prin care St. Etienne a remizat (1-1) cu Montpellier. Primul care a vorbit frumos despre internaţionalul român a fost antrenorul Christophe Galtier. "Bănel chiar este un mijlocaş excentric. Într-un meci în care am comis erori repetate, mai ales la construcţie, el a greşit cel mai puţin. Să nu mai vorbesc de gol. E, clar, un cîştig pentru echipă", a zis tehnicianul care a insistat să-l aducă în august pe ex-stelist.

VEZI AICI GOLUL LUI NICOLIŢĂ DIN MECIUL CU MONTPELLIER!

Presa a mers pe aceeaşi linie. "La a doua sa titularizare, Nicoliţă a fost foarte combativ şi a arătat luciditate în faţa porţii la deschiderea scorului. Dîndu-i-se încredere, a încercat multe. A fost aproape de dublă", a notat cotidianul "Le Progres". "L'Equipe" i-a acordat nota 7 şi a scris că "Bănel a fost foarte energic".

Şi fanii l-au lăudat pe român. "Jucători noştri nu sînt cu adevărat ambiţioşi. Doar Bănel s-a luptat în acest meci şi a fost realmente singurul care a dat totul pe teren", a susţinut, pe site-ul clubului, studentul Brice Fertiot (25 de ani). Stephane Barduret (24 de ani) a completat: "Nicoliţă a fost enorm, dar prea singur".


NICOLIŢĂ CU MONTPELLIER
Mingi jucate: 42
Pase/reuşite: 24/15
Faulturi comise: 4
Faulturi suferite: 1
Dueluri cîştigate: 2
"Galbene": 1

Niculae, om-cheie
După al doilea gol de 3 puncte pentru Nancy, Daniel Niculae a fost socotit de L'Equipe "omul cheie" al meciului cu Brest (2-1). Notîndu-l cu 7, jurnalul francez a precizat: "Foarte fin tehnic, atacantul român e şi solid mental. Căci a surmontat o primă repriză frustrantă pentru a se regăsi la originea primului gol înainte de a-l semna pe cel de-al doilea". Nico a spus că "reuşita m-a ajutat să-mi ascund eroarea ce ne-a costat egalarea".

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (3)
bogumilo
bogumilo  •  08 Noiembrie 2011, 14:46

sa simtit un timp ca a plecat de la steaua si se vede ca face treaba si la alte echipe bravo lui

sedicol
sedicol  •  08 Noiembrie 2011, 13:07

felicitari aman2 :D

sedicol
sedicol  •  08 Noiembrie 2011, 13:06

FORZA NICO si bombaaaaaaaa baneeeeeeel

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close