INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA -⁠ ATLETICO 1-⁠1 (ÎN TUR 2-⁠1)

VIDEO Barçuferința » Luis Enrique după 1-1 cu Atletico în Cupa Spaniei: ”Nu meritam să fim în finală”

Cillessen, portarul Barcelonei, cel mai bun blaugrana marți seară // FOTO Reuters
Cillessen, portarul Barcelonei, cel mai bun blaugrana marți seară // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2017 00:00

Luis Enrique a admis: ”Acest rezultat e înșelător. Azi, nu meritam să fim în finală”. Dar antrenorul poate cuceri a 3-a oară la rând Copa del Rey cu Barcelona.

Rar i se întâmplă Barcelonei să tremure pe "Camp Nou". Mai ales după o victorie în tur. Dar cu Atletico, acest Atletico sălbatic al lui Simeone, o echipă ca un animal de pradă, niciodată nu ai nimic asigurat.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Marți, bulversați de jocul agresiv al madrilenilor, care asediau careul blaugrana, catalanii au fost salvați de arbitri. După multe erori împotriva lor în ultima vreme (cu Betis li s-a anulat un gol, deși mingea intrase un metru în poartă), acum au fost ei ajutați!

N-a fost ofsaid la golul lui Griezmann

În minutul 59, când Barça avea 1-0, însă juca în zece (Sergi Roberto tocmai fusese eliminat), Atletico a marcat. Accelerare prin pase, Koke spre Carrasco în fața careului, ultimul deviind ideal pentru Griezmann. Și francezul, aflat în unghi, a șutat puternic și precis de la 10 metri. La colțul lung, lângă bară.

Atunci au observat toți steagul sus al asistentului Ángel Nevado. Ofsaid? Nici vorbă! Când Carrasco a prelungit balonul spre Griezmann, acesta era pe linie cu Piqué!

Atacantul roș-albilor a început să râdă și i-a făcut semn tușierului lui Gil Manzano că era gol valabil. Un gol care ar fi putut schimba destinul semifinalei: ar fi fost atunci 1-1, cu încă o jumătate de oră de joc, Atletico atacând dezlănțuit un adversar în inferioritate.

Cvartet de finale după 63 de ani

Catalanii au scăpat din acel moment critic, au mai avut noroc o dată la penalty-ul ratat de Gameiro (80) și, chiar dacă același Gameiro a înscris până la urmă (83), Barcelona e în finala Copei del Rey. A treia la rând a lui Luis Enrique, a 4-a consecutivă blaugrana, un cvartet de finale așteptat de 63 de ani!

Antrenorul a recunoscut însă la conferință: "Acest rezultat e înșelător. Azi, am fost norocoși. Azi, nu meritam să fim în finală. Dar, văzând ambele meciuri, e corect că suntem acolo".

3 eliminări, toate corecte

Dacă asistentul Nevado a greșit, "centralul" Gil Manzano a luat decizii corecte. În minutul 57, Sergi Roberto l-a atacat riscant (cu piciorul sus) pe Filipe Luis, crampoane lipite pe genunchi. Eliminare. În minutul 69, Carrasco a făcut bodycheck la Arda: 1-1 la cartonașe roșii.

În minutul 90, Luis Suarez l-a lovit cu cotul pe Koke. Afară! Toți 3 au fost expulzați pentru dublu avertisment. La sfârșit, Suarez a declarat: "Am râs când am fost eliminat. Nici nu a fost fault".

Uruguayanul și Sergi Roberto nu vor putea juca finala din 27 mai. Clubul a făcut ieri apel în cazul eliminării lui Suarez.

"Am pierdut prea multe mingi, am avut prea multe probleme. Dar am știut să câștigăm suferind. Acesta a fost azi singurul lucru pozitiv"
Luis Enrique, antrenor Barcelona

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
grandetorito
grandetorito  •  09 Februarie 2017, 14:47

Nea Teo... Mai informează-te înainte sa scrii articole d'astea... Luus te contrazice pe Twitter... https://twitter.com/FCBarcelona/status/829101333449936896

Vezi toate comentariile (1)
Comentează