INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATLETICO - BAYERN 1-0

VIDEO Cholo vrea a doua finală » Simeone are scorul ideal pentru el înaintea returului și visează al 2-lea act decisiv de Ligă din ultimii 3 ani. Ce zice Pep? El n-are nicio finală cu Bayern!

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2016 00:00

Au trecut 42 de ani de la acea finală. La Bruxelles, pe 15 mai 1974, în ultimul act al Cupei Campionilor, Atletico a condus-o pe Bayern 6 minute în prelungiri după golul lui Aragones.

Dar nemții au egalat în ultimele secunde de extra time (1-1) și, la rejucare (așa era atunci), două zile mai târziu, Beckenbauer, Gerd Muller și Uli Honess au dansat printre madrileni. 4-0. A fost primul triumf munchenez în CCE. Au urmat alte două imediat (hat-trick), iar astăzi sunt cinci. Atleti, niciunul!

Click aici pentru VIDEO!

Război și soldați

Întrebat de 1974, Simeone a replicat: "În viață nu există revanșe, doar noi oportunități". Și antrenorul "colchoneros" a desenat partida ce stătea să înceapă. În stilul inconfundabil: "Războaiele sunt câștigate de cei care își folosesc mai bine soldații". Îl avea în față pe Pep Guardiola, și el un formidabil tactician, dar mult mai înclinat spre fotbal. Pentru el, mingea e în centrul tuturor acțiunilor. La Cholo, există viață și dincolo de balon. Tocmai de aceea, Atleti i l-a făcut cadou lui Bayern din start. Numai că posesia, 75% în primul sfert de oră, n-a ajutat campioana Germaniei.

"S-a deghizat în Maradona"

În plin control al oaspeților, Saul l-a pierdut pe drum pe Thiago, i-a păcălit dintr-o fentă dublă pe Xabi și Bernat (toți 3 spanioli!), a râs de Alaba cu o "bicicletă" și a șutat perfect plasat, la colțul lung, bară-gol! 1-0 (11). "Saul s-a deghizat în Maradona", a comentat Marca. Până la pauză, ibericii au ochit de patru ori poarta din 4 încercări, în timp ce bavarezii au avut doar o minge cadrată. Din 5! Tribunele ardeau: "Atleti, yo te amo, contigo a la final!", a fost mesajul ultrașilor. În lojă, roș-albii erau susținuți de regele Felipe!

Doar 3 semifinale, Guardiola?

Repriza secundă a început altfel. Oaspeții, mult mai incisivi, au presat insistent. Însă racheta lui Alaba a zdrobit transversala, iar lovitura de cap a lui Javi Martinez a fost prinsă de atentul Oblak. Bayern, echipa cu cele mai multe goluri în Liga 2015-16 (28 de reușite), n-a putut marca aseară! Defensiva spaniolă, chiar și fără Godin (accidentat), a rezistat.

Pe contră, Torres a fost și el aproape: dribling elegant și bară! La 2-0, chiar că Simeone se pregătea de finală. Ar fi a 2-a sa finală de Ligă în ultimii trei ani. Dar ce spune Pep? Și el vrea o finală. Prima și singura cu Bayern. Altfel, ar avea doar 3 semifinale consecutive!

8 meciuridin 11 are Atletico fără gol primit în acest sezon de Ligă (72%); a încasat doar 5 goluri în competiție

7 șuturipe poartă a avut Bayern aseară, în 90 de minute (15 tentative); Atletico a cadrat 5 mingi (total de 7)

ATLETICO - BAYERN 1-0

(Saul 11)

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Gimenez, Savici, Filipe Luis - Saul (85 Partey), Gabi, A. Fernandez, Koke - Griezmann, Torres. Antr. D. Simeone

BAYERN: Neuer - Lahm, Javi Martinez, Alaba, Bernat (77 Benatia) - Xabi Alonso - Douglas Costa, Thiago Alcantara (70 T. Muller), Vidal, Coman (64 Ribery) - Lewandowski. Antr. P. Guardiola
A arbitrat Mark Clattenburg (Anglia)

Două penaltyuri, Bayern?

Arbitrul englez Mark Clattenburg a lăsat jocul liber, uneori prea liber. De două ori ar fi putut da penalty pentru Bayern, dar a respins protestele nemților fără să clipească. În minutul 14, Oblak, portarul lui Atletico, a boxat mingea și, în același timp, l-a lovit cu pumnul în cap pe Vidal. "Centralul" i-a refuzat pe munchenezi, cum s-a întâmplat și un sfert de oră mai târziu. Când șutul lui Lahm a fost blocat cu mâna de Augusto Fernandez în propriul careu. Involuntar, după Clattenburg.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează