INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

VIDEO Dani Alves răspunde ironic după ce a cules o banană de pe gazon şi a mîncat-o în timpul meciului cu Villarreal: "Spaniolii se cred buricul pămîntului, dar sînt înapoiaţi"

Articol de - Publicat miercuri, 30 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 aprilie 2014 22:46

Peste 100.000 de oameni, mai ales jucători, antrenori şi oficiali din toată lumea, l-au susţinut pe fundaşul Barcelonei într-o campanie antirasism: "Toţi sîntem maimuţe"

Duminică, pe "Madrigal", Dani Alves se pregătea să bată un corner cînd o banană a aterizat la un metru de el. A luat-o de jos, a muşcat din ea, apoi a aruncat cojile la marginea terenului. Un gest apreciat de întreaga planetă. Cel mai frumos răspuns împotriva rasismului.

Iniţial, fundaşul Barcei a spus: "Sînt în Spania de 11 ani şi de 11 ani e la fel. Nu poţi decît să rîzi de aceşti retardaţi". Ulterior, cuvintele sale au ars. "Spaniolii se cred buricul pămîntului, însă, din multe puncte de vedere, sînt înapoiaţi".

Click aici pentru VIDEO!

Pentru el, Neymar (ideea a aparţinut agenţiei de publicitate a brazilianului) a lansat campania "Toţi sîntem maimuţe". Şi peste 100.000 de oameni, nu doar din lumea sportului, l-au susţinut. Cu toţii mîncau banane.

Vinovatul, un ultras al lui Villarreal, a fost prins şi i s-a dat interdicţie pe viaţă la meciurile de pe "Madrigal". La Mondialul brazilian, pentru un gest similar, orice fan va fi condamnat la închisoare.

Citeşte şi: Reacţia lui Dani Alves a dat naştere unei campanii antirasism: "Sîntem toţi maimuţe" » Fanii au bombardat reţelele de socializare cu poze în care-l susţin pe brazilian

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
cristid.
cristid.  •  30 Aprilie 2014, 20:07

Dar declaratia asta nu e rasista? Pff... atata ipocrizie in Europa/USA in ultimul timp.

marc_ro
marc_ro  •  30 Aprilie 2014, 17:18

Dar cine stie sigur daca spectatorul ala a facut ofensa intentionat. Poate nu avea altceva la mana sa arunce de nervi. Prea mult caz pentru nimic

vladutz13
vladutz13  •  30 Aprilie 2014, 12:11

Mda, sunt convins ca daca il intrebi, o sa spuna ca spaniolii sunt asa, dar catalanii sunt diferiti :).

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close