INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ADVERSARI

VIDEO Electrocutați » Trei erori evidente de care poate profita Astra în meciul cu AZ Alkmaar

Mattias Johansson, fundașul dreapta suedez al lui AZ, privește fără să intervină la șutul spectaculos al lui El Ghazi: 0-1
Mattias Johansson, fundașul dreapta suedez al lui AZ, privește fără să intervină la șutul spectaculos al lui El Ghazi: 0-1

Articol de - Publicat luni, 10 august 2015 00:00

Cu un singur șut pe poartă, în minutul 52, și cu o apărare fisurată la orice atac al "lăncierilor", AZ n-a avut nici o șansă. "Îmi pare rău pentru fani", și-a cerut scuze antrenorul Van den Brom.

Șumudică nu trebuie să-și piardă optimismul. Astra poate trece de AZ în play-off pentru a juca al doilea sezon consecutiv în grupele Europa League.

Rezumat VIDEO!

Ieri, viitoarea sa adversară a început dezastruos noul campionat olandez. N-a avut replică în fața lui Ajax. Tînără, crudă, entuziastă, dar neexperimentată, care încearcă mult, dar cu puțin succes.

22,3ani a fost ieri media de vîrstă a lui AZ la start (un singur jucător de 26 de ani, paraguayanul Ortiz); Ajax a avut 21,9 ani

Nu mai sînt golgeterii

Fără oamenii de atac, Gudelj și Berghuis, golgeterii sezonului trecut la Alkmaar cu 11 reușite, ambii vînduți (sîrbul chiar la Ajax), la fel ca și Johannsson și Hoedt (și ei titulari în 2014-'15), roș-albii au pornit dese acțiuni ofensive ce puteau fi periculoase. Finalizarea a fost însă un eșec total: un singur șut pe poartă un meci întreg. Și acela în minutul 52, la 0-3!

"Am așteptat mai mult de la acest meci, dar trebuie să fii sincer și să recunoști cînd adversarii sînt mai buni. Ajax nu ne-a lăsat să jucăm. La pauză, totul era terminat"
John van den Brom, antrenor AZ

Erori de care se poate profita

Iar apărarea a fost șvaițer. Cu o medie de vîrstă de 23,5 ani (căpitanul cu nume imposibil, Gouweleeuw, avînd 24), ariergarda lui Van den Brom a cedat rapid.

Trei erori evidente:

  1. Descoperiți la contraatacuri. În prima repriză, gazdele au fost surprinse de mai multe ori pe picior greșit la replicile rapide ale "lăncierilor". Fundașii laterali urcă în atac și se întorc greu.
  2. Își lasă adversarii să șuteze. În fața careului, apărătorii nu pun presiune pe adversarii cu balonul la picior. Îi atacă tîrziu, cînd mingea zboară deja spre poarta lui Rochet. Două gafe, două goluri. Folha-seca El Ghazi splendidă, vinclu de la 20 de metri. Bombă Gudelj, tot la păianjen.
  3. Probleme la faze fixe. Roș-albii își pierd rivalii în marcaj la cornere și lovituri libere. Ieri, El Ghazi a făcut 0-2 după o asemenea acțiune statică.

La sfîrșit, antrenorul John van den Brom, 48 de ani, s-a scuzat: "Îmi pare rău pentru fanii noștri". Pînă la confruntarea cu Astra, mai are doar o partidă (cu Excelsior) pentru a corecta greșelile.  

"Primul gol al lui El Ghazi a fost foarte frumos, dar noi n-ar fi trebuit să-i permitem să șuteze din acea poziție"
John van den Brom, antrenor AZ

ALKMAAR - AJAX    0-3

(El Ghazi 14, 38, Gudelj 40)

ALKMAAR: Rochet - M. Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps - Henriksen, Ortiz (64 R. Muhren), Haye - Van Overeem (71 Luckassen), Janssen, Vaarnold (72 Hupperts). Antrenor: J. van den Brom

AJAX: Cillessen - Tete, Veltman, Riedewald, Dijks - Gudelj, Bazoer, Sinkgraven - El Ghazi (57 Schone), Milik (63 Y. Sanogo), Klaasen. Antrenor: F. de Boer

A arbitrat: Bjorn Kuipers

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  10 August 2015, 11:35

Ehe, sarb titular la Ajax.... noi avem pe la Osmanlispor :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează