INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FENERBAHCE

VIDEO+FOTO Ambuscadă pe autostradă » Au vrut să ucidă Fenerul! Ultraşii lui Trabzonspor au tras cu arme de vînătoare asupra autocarului lui Fenerbahce

Emre Belozoglu, 34 de ani, căpitanul
lui Fener și “copilul” crescut în
umbra lui Hagi la Galatasaray,
cercetează parbrizul găurit de gloanțe în dreptul șoferului +11   FOTO
Emre Belozoglu, 34 de ani, căpitanul lui Fener și “copilul” crescut în umbra lui Hagi la Galatasaray, cercetează parbrizul găurit de gloanțe în dreptul șoferului

Articol de - Publicat luni, 06 aprilie 2015 00:00

Totul s-a întîmplat sîmbătă seara, în timp ce jucătorii lui Fenerbahce se întorceau de la Rize, după victoria cu 5-1 în campionat.

Şoferul a fost ţinta celor 5 gloanţe care au străpuns parbrizul. A fost lovit în cap, dar a scăpat miraculos. Agentul de securitate al galben-albaştrilor a apăsat frîna, evitînd tragedia!

Sîmbătă seara, în jurul orei 22:30. Autocarul lui Fenerbahce rula pe autostrada ce şerpuieşte pe malul Mării Negre. Galben-albaştrii tocmai cîştigaseră cu 5-1 la Rize. Mai aveau treizeci de minute şi ajungeau la aeroportul din Trabzon, unde urmau să se îmbarce spre Istanbul. La un moment dat, exact după ce bus-ul a intrat pe viaduct, în dreptul regiunii Surmene, liniştea nopţii a fost întreruptă brusc. Brutal.

"S-au auzit clar, tare, mai multe împuşcături, rapide, fără pauză, una după alta, şi parbrizul a explodat cu un zgomot puternic sub gloanţe"
Serdar Kilici, agent de securitate

"S-a tras dintr-o maşină ce venea din sens opus"

Campionii Turciei fuseseră atacaţi. Ultraşii lui Trabzonspor, duşmani de moarte ai Fenerului, pregătiseră de mult atentatul, ambuscada pe pod, susţin surse ale poliţiei locale. "Teroriştii" ştiau exact unde şi cînd vor lovi, plănuiseră totul în amănunt.

Unul dintre jucători, a cărui identitate a fost protejată, a susţinut la postul de televiziune TRT că ştie cum s-a întîmplat totul. "S-au tras cinci sau şase focuri de armă dintr-o maşină care venea pe sensul opus". A fost folosită o puşcă de vînătoare, dezvăluie ministerul de interne. Toate gloanţele, două dintre ele aproape lipite, au vizat omul aflat la volan.

Uluitor, guvernatorul oraşului Trabzon, Abdil Celil Oz, a afirmat iniţial că "a fost un atac cu pietre". Apoi, şi-a modificat declaraţia: "N-au fost pietre, ci gloanţe".

"Ne-a ajutat Allah să scăpăm. E o atrocitate! Să le fie ruşine celor care încurajează o asemenea nebunie. Aţi văzut sîngele, aţi văzut autocarul. S-a tras cu arma. S-a trecut de la pietre la arme"
Ilhan Ekioglu, vicepreşedinte Fenerbahce

"Călcaţi frîna!"

Ofiţerul de securitate al clubului povesteşte evenimentele din autocar. "Eram aproape de şofer. L-am văzut lovit. A urlat la noi: «Apăsaţi frîna!». Nu mai avea putere să conducă. M-am decis într-o clipă. Am sărit, am călcat frîna şi am ţinut volanul". Aşa s-a oprit vehiculul. "Altfel, riscam să sărim în mare".

Într-o clipă, doctorul a fost lîngă şofer. Avea o plagă la pomete, aproape de ochiul stîng, nu departe de tîmplă. Îi curgea sînge abundent din nas şi din gură. Medicul nu putea opri hemoragia. Driverul, Ufuk Kiran, tată a doi copii, trebuia să ajungă repede la spital. Ajutat, a reuşit să coboare din autocar. Jos, pe şosea, şi-a pierdut echilibrul. În spatele lui, asfaltul se înroşise. O lungă dîră de sînge.

A fost susţinut, a intrat într-o maşină, care a demarat spre oraş. Pe drum, a fost mutat în salvare şi transportat la spital. "E în stare critică", s-a speculat. "A murit", s-a zvonit pe Twitter. Din fericire, nici o veste proastă nu s-a confirmat. Rana nu era atît de gravă. Viaţa lui n-a fost în pericol.

"Am văzut moartea cu ochii"

În timp ce ambulanţa gonea spre cel mai apropiat spital, Mahmut Ulsu, secretarul general al lui Fenerbahce, protesta într-un interviu pentru toate televiziunile:

"Noi plecam acasă. Ce răzbunare e asta? Atacatorii ne-au aşteptat pe viaduct, iar ţinta a fost şoferul. Au vrut să-l ucidă pentru a forţa autocarul să se prăbuşească de pe pod şi să ne omoare pe toţi. Ar trebui să le vină mintea la cap. Astfel de manifestări extreme nu ne vor intimida"

Rapid, zeci de poliţişti au apărut la locul atentatului. Jucătorii au fost mutaţi într-un autobuz blindat şi convoiul a ajuns la aeroport. De unde Fener a zburat la Istanbul. Primejdia trecuse. Nu şi spaima. Un fotbalist, vedetă la "canari", internaţionalul Mehmet Topal, a rezumat totul în cîteva cuvinte: "Am văzut moartea cu ochii".

"A fost un sabotaj împotriva oraşului Trabzon şi a locuitorilor săi. Nu merităm să plătim pentru asemenea atacuri. Terminaţi cu acest război. Fenerbahce e parte a fotbalului turc"
Yakup Aslan, manager Trabzonspor

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează