INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA MICĂ / PERU - PARAGUAY 2-0

VIDEO Guerreroul incaș » Peru și-a păstrat locul 3 de la ediția trecută. Paolo Guerrero din nou fascinant

Paolo Guerrero (stînga) e primul jucător din istoria celui mai vechi turneu continental care înscrie în două finale mici // Foto: Reuters
Paolo Guerrero (stînga) e primul jucător din istoria celui mai vechi turneu continental care înscrie în două finale mici // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 05 iulie 2015 00:00

Atacantul de 31 de ani a devenit primul peruan cu cel puțin 4 goluri la două ediții ale Copei. După hat-trick-ul din ”sferturi” cu Bolivia, a închis tabela într-o victorie clară contra fostei vicecampioane din 2011.

Peru se uită de sus spre Brazilia, Uruguay și Paraguay, ultimele două chiar finalistele ediției trecute. Los Incas și-au apărat locul 3 din 2011, după un turneu remarcabil, încheiat vineri noaptea cu 2-0 contra vicecampioanei Paraguay.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

10 goluri la 3 ediții de Copa

O finală mică în care a strălucit iarăși Paolo Guerrero, ce a reușit jumătate din golurile selecționatei lui Gareca la competiția din Chile. La Concepcion, l-a dat pe al patrulea, ajungînd la 10 în total la Copa America și devenind, totodată, primul peruan ce înscrie de cel puțin patru ori la două ediții (în 2011 realizase 5 goluri!).

Paolo a risipit emoțiile în final pe un contraatac, cu o execuție printre picioarele portarului Villar. Și a încheiat a doua repriză cum o și începuseră peruanii, Carrillo rupînd echilibrul printr-un voleu de la marginea careului.

Cea mai slabă apărare

De altfel, Paraguay, fără Santa Cruz și Derlis Gonzalez (accidentați cu Argentina), n-a pus mari probleme decît la jumătatea părții secunde, cînd Edgar Benitez, contrat excelent de Ascues, a țintit bara. Era greu să spere la mai mult: cea mai slabă apărare (12 goluri primite) și un succes în ultimele 14 partide la Copa, 1-0 cu Jamaica.

Fan pătruns în teren

Incident rar la Copa America. Un suporter al selecționatei lui Gareca a vrut să sărbătorească pe gazon medalia de bronz a favoriților. El a profitat de lipsa de vigilență a stewarzilor și a defilat cu steagul național peruan. Cu destule eforturi, a fost prins și imobilizat de un agent de securitate, finala mică reluîndu-se fără probleme.

"Am terminat turneul cîștigînd meritat finala mică. Am format un ADN al acestei echipe și am pus bazele pentru un traseu solid și în preliminariile CM"
Ricardo Gareca, seelecționer Peru

25 de goluria marcat Guerrero pentru "naționala" peruană, unu mai puțin ca legendarul Cubillas, liderul all-time

7 goluridintre ultimele 11 reușite de reprezentativa statului Peru la Copa America îi aparțin lui Paolo Guerrero

 PERU - PARAGUAY 2-0

(Carrillo 48, P. Guerrero 89)

PERU: Gallese - Advincula, C. Ramos, Ascues, J. Vargas - Ballon, Lobaton (58 Yotun) - Carrillo (9+1 Hurtado), Reyna (84 J. Sanchez), Cueva - P. Guerrero. Antrenor: R. Gareca

PARAGUAY: Villar - M. Caceres, Da Silva, P. Aguilar, Samudio - Ortigoza (64 Ortiz), V. Caceres (59 Aranda) - Bobadilla, O. Martinez (57 E. Benitez), O. Romero - Barrios. Antrenor: R. Diaz

A arbitrat Raul Orozco (Bolivia)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close