INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA / JUVENTUS - AS ROMA 3-0

VIDEO Inevidabil! » Torinezii, spre al treilea titlu la rînd. Roma, primul eşec: 0-3 cu Juventus

Vidal (stînga) strecoară mingea printre bară şi De Sanctis: 1-0 // Foto: Reuters
Vidal (stînga) strecoară mingea printre bară şi De Sanctis: 1-0 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 06 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 06 ianuarie 2014 00:05

Cu mitraliorul Vidal în formă, 8 goluri în Serie A, bianconerii au acum 8 puncte avans faţă de Roma şi 13 înaintea lui Napoli.

De-abia făcuse Trezeguet turul de onoare pe "Juventus Stadium". Francezul, "le roi David", cum îl alintau fanii, cel care marcase 171 de goluri în alb şi negru ("centenarul" l-a sărbătorit chiar împotriva Romei), fiind cel mai prolific străin printre torinezi, are urmaş în Piemont.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Chilianul Vidal e noul rege juventin. "King Arthur" a marcat şi aseară. După un sfert de oră de dominare romană, Tevez l-a simţit pe Vidal în spate, pasă cu exteriorul, şi numărul 23 a rămas singur cu De Sanctis în careul mic. Finalizare simplă şi eficace, la colţul scurt, exact ce nu protejase goalkeeperul. 1-0 (17).

Roma, două "roşii" într-un minut
La pauză, giallorossii aveau cifre excelente, 61% posesie, 3-1 la şuturi pe poartă, mai multe centrări, driblinguri, pase şi dueluri cîştigate. Însă scorul nu era bun deloc. Şi s-a transformat pînă la final într-un vis urît. Prima înfrîngere suferită de băieţii lui Garcia a fost brutală.

Bonucci a scăpat din marcaj la centrarea lui Pirlo şi 2-0 (49). Romanii s-au prăbuşit psihic. De Rossi l-a atacat criminal pe Chiellini, cu crampoanele sus, pe tibie şi genunchi (norocos, fundaşul a scăpat fără răni grave). A fost eliminat.

Imediat, peste nici un minut, Castan a făcut volei pe linia porţii, a evitat lovitura de cap a lui Vucinici, dar nu şi "roşul". Şi nici golul din penalty al muntenegreanului. 3-0 (77), al 3-lea titlu la rînd al juventinilor e aproape asigurat.

14 goluri a primit AS Roma de la Juve în ultimele 4 deplasări la Torino: 0-4, 1-4, 0-3 şi 0-3 (3 în campionat şi unul în Cupă)

JUVENTUS - AS ROMA 3-0
(Vidal 17, Bonucci 49, Vucinici 77 penalty)

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal (79 Marchisio), Pirlo, Pogba, Asamoah - Tevez (60 Vucinici), Llorente (81 Quagliarella). Antrenor: A. Conte

ROMA: M. De Sanctis - Maicon, Benatia, Castan, Dodo (54 Torosidis) - Pjanici (55 Destro), De Rossi, Strootman - Gervinho, Totti (72 Florenzi), Ljajici. Antrenor: R. Garcia

A arbitrat Nicola Rizzoli
Eliminări: De Rossi (75), Castan (76)

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
tuukka67
tuukka67  •  06 Ianuarie 2014, 14:26
Postat de valiii pe 06 Ianuarie 2014, 09:00

am vazut meciul pana la al 2-lea cartonas luat de roma..ce sa zic,frumoasa atmosfera,frumos meci in general ..roma a avut posesia dar au lipsit marile ocazii in schimb juventus mi-a dat impresia ca e stapana pe ea si ca deliberat ii lasa sa paseze ,meritata victoria ..ps: cum l-a lasat united pe pogba sa plece asa usor nu inteleg deloc,are niste atingeri fine baiatul ala cum n-am mai vazut de ceva vreme

valiii... pai nu l-au lasat chiar asa usor. Sir Alex nu voia sa il promoveze asa repede la prima echipa. el a vrut sa plece,era la final de contract, are un agent care e un gunoi si hop cu Pogba la Torino.

wwerko96
wwerko96  •  06 Ianuarie 2014, 14:13

14 goluri a primit AS Roma de la Juve în ultimele 4 deplasări la Torino: 0-4, 1-4, 0-3 şi 0-3 (3 în campionat şi unul în Cupă Ouch...usturator :))

rokko
rokko  •  06 Ianuarie 2014, 11:42

S-a vazut ca Juventus este mai valoroasa .Dar Roma promite mult...cu inca 1-3 jucatori si mentinut Garcia in functie, la anul au sanse mari sa-i incurce pe Juventus .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează