INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STUTTGART - MAINZ 1-3

VIDEO Învinși. Confruntați de fani. Ca și retrogradați » Maxim şi colegii săi au dat-o în bară şi cu Mainz, 1-3

Maxim, în centru, mușcă din tricou. Colegii sunt și ei dezolați // Foto: Guliver/GettyImages
Maxim, în centru, mușcă din tricou. Colegii sunt și ei dezolați // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 08 mai 2016 00:00

Maxim și colegii săi trebuie să învingă în ultima etapă la Wolfsburg ca să aibă o șansă la baraj.

Vremuri grele pentru Alexandru Maxim la Stuttgart. Tocmai când a început și el să joace - ieri a fost titularizat a doua etapă la rând - VfB se duce pe tobogan direct spre liga secundă. După umilința de la Bremen (2-6), meci în care "tricolorul" a reușit două assist-uri, a urmat un nou coșmar: 1-3 acasă cu Mainz.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Plumb în picioare

Șvabii au început ieri neașteptat de bine. Gol Gentner, în minutul 6. Dar teama de retrogradare s-a lăsat apoi ca plumbul în picioarele jucătorilor. Iar oaspeții nu i-au menajat, perforându-le poarta de 3 ori. Maxim? Nimic cu adevărat notabil în 90 de minute.

Îmbrânciți pe teren

După fluierul final a început alt "meci". Circa 1.000 de suporteri au pătruns pe teren, i-au înconjurat pe Alex și pe coechipieri și le-au cerut explicații. Potrivit tabloidului Bild, în unele cazuri s-ar fi ajuns la îmbrânceli, iar când spiritele s-au mai potolit, au scandat: "În afara lui Grosskreutz puteți pleca cu toții!".

Șanse infime

Însă furia fanilor e explicabilă. La un moment dat evadată spre mijlocul clasamentului, VfB a scăzut turația motoarelor și a plătit. Iar acum, de pe locul 17, cu 33 de puncte, are nevoie de o minune în ultima etapă pentru a prinde poziția a 16-a, de baraj.

Trebuie să învingă la Wolfsburg, iar Werder (35p, locul 16) să piardă duelul de acasă cu ocupanta locului 15, Eintracht (36p). Dacă s-ar ajunge la egalitate de puncte, Bremen sau Eintracht i-ar depăși pe șvabi la golaveraj.  

1975e anul în care VfB Stuttgart a retrogradat prima și ultima oară, până acum, în liga a doua

2019e anul în care-i expiră contractul lui Maxim cu VfB Stuttgart. Ia 1,5 milioane euro pe sezon    

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează