INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  WEST HAM - CRYSTAL PALACE 2-2

VIDEO Payet nu ratează nimic » Francezul lui West Ham a marcat formidabil din lovitură liberă. Ne trebuie doi portari în fața lui la Euro

Payet (stânga) trage și înscrie. Era 2-1 pentru West Ham. S-a terminat 2-2 // FOTO Reuters
Payet (stânga) trage și înscrie. Era 2-1 pentru West Ham. S-a terminat 2-2 // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 03 aprilie 2016 00:00

Toamna trecută, francezii se întrebau dacă Dimitri Payet va fi în lotul "cocoșilor" pentru Euro. Azi, nu mai e niciun dubiu.

În mare formă, mijlocașul care poate juca la fel de bine și playmaker, și în bandă va fi sigur la turneul final. Mai mult. 90 la sută, el va fi titular în echipa lui Deschamps pe 10 iunie.

VIDEO: Vezi AICI golul!

Cu Payet pe gazon, albaștrii par să aibă un gol garantat din lovitură liberă. De aceea, unica variantă care-i rămâne lui Iordănescu pentru a evita acest gol din fază fixă e să pună doi portari pe linie. Și Tătărușanu, și Pantilimon. Sau să ridice un zid dublu (5 jucători jos, 5 deasupra)!

Vinclu cu folha-seca

Ieri, de-abia întors de la "națională", francezul a avut ocazia așteptată: minge la 20 de metri, puțin lateral stânga. Execuția, de o măiestrie rară.

Șut cu interiorul spre colțul lung, mingea a ieșit un metru din cadrul porții în traiectoria sa, apoi a coborât brusc, a șters ambele bare și s-a ascuns în plasă. Folha-seca, vinclu curat! Portarul, aflat aproape, n-a reacționat.

Marți, el marcase și în ultimul amical al Franței, 4-2 cu Rusia. Tot din lovitură liberă, dar de la aproape 30 de metri. Trasor spre celălalt colț, balonul s-a înălțat iarăși anormal, a păcălit goalkeeperul. Și bară-gol! Atenție mare la el! E neîntrecut în asemenea momente.

Foarfecă Ribery

Chiar dacă ar vrea, Ribery nu se mai poate întoarce după doi ani la "națională" ca să joace la Euro. Dar rămâne un real showman francezul. Ieri, la cel de-al 200-lea său meci în Bundesliga, Franck a reușit un gol de efect.

În minutul 20, Hradecky, portarul lui Frankfurt, a respins șutul lui Gotze, iar Ribery a reluat printr-un voleu spectaculos de la 18 metri. Peste Hradecky, sub transversală.

"Dublă" Griezmann

Atacul Franței spulberă tot în această perioadă. Griezmann a mai adăugat ieri două goluri pentru Atletico Madrid și are 19 reușite în La Liga 2015-2016. În fața lui Betis, Antoine a avut totuși noroc, adversarii l-au ajutat să înscrie.

În minutul 42, a încercat o pasă-lob de la 16 metri pentru Augusto Fernandez, goalkeeperul a ieșit, dar nimeni nu a mai atins mingea, care s-a strecurat în plasă. Al doilea (81): singur cu Adan, scăriță, portarul a atins ușor balonul, fără însă a-l putea opri. Era deja 4-1.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează