INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEŞU A REVENIT PE STADION

VIDEO Primele imagini cu Neşu » “Bichonul” a urmărit din tribună victoria echipei sale, Utrecht, 6-4 cu Ajax

Neșu a fost înconjurat cu atenție de oficialii lui Utrecht la întoarcerea pe
Neșu a fost înconjurat cu atenție de oficialii lui Utrecht la întoarcerea pe "Galgenwaard"

Articol de - Publicat luni, 07 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2011 17:01

Împlinit la faţă şi tuns scurt, fostul internaţional i-a surprins pe foştii săi coechipieri cînd a apărut la vestiare, spre a-i încuraja, înaintea partidei cu Ajax. Cu o zi înainte, fusese prezent la antrenamentul lui Utrecht, chiar la terenul unde a suferit teribila accidentare


Surpriză emoţionantă ieri, la spectaculosul Utrecht - Ajax (6-4) din campionatul Olandei: într-un scaun cu rotile dotat cu un spătar înalt, împlinit în obraji şi tuns scurt, Mihai Neşu a apărut pentru prima dată în public după drama suferită pe 10 mai, cînd accidentul teribil suferit la coloană în timpul unui antrenament i-a provocat paralizia şi o lungă suferinţă. Iar prezenţa lui pe arena "Galgenwaard", la 180 de zile scurse de la momentul care i-a schimbat radical viaţa, nu a scăpat celor 21.000 de oameni veniţi la meci: numele lui a fost scandat de tot stadionul, în repetate rînduri, crainicul anunţînd sosirea lui Neşu!

VEZI AICI VIDEO CU MIHAI NEŞU ÎN LOJA STADIONULUI DIN UTRECHT

"Şi-a dorit o apariţie discretă"
"Mihai a încercat să aibă o prezenţă discretă", a explicat pentru Gazetă unul dintre ofiţerii de presă ai lui Utrecht, Harry van Dam. Îmbrăcat în blugi, o helancă şi o bluză de trening trasă pe deasupra, fostul internaţional a văzut întîlnirea dintr-o lojă aflată în punctul cel mai înalt al tribunei oficiale. "L-a acceptat numai pe fotograful clubului pentru poze, dar şi-a manifestat dorinţa ca imaginile respective să fie păstrate doar pentru sine", a continuat Van Dam.

Dar pe secvenţele video oferite de site-ul oficial al ligii olandeze se vede cum Neşu îşi ridică la un moment dat braţul drept cu o mişcare înceată, fără a-şi controla însă degetele. Şi, zîmbitor, acceptă o prăjitură de la o cunoştinţă aflată alături de el în lojă.

"A motivat fantastic echipa"
Rick van der Burg, directorul sectorului media de la FC Utrecht, a povestit că sosirea lui Mihăiţă la disputa cu Ajax i-a luat prin surprindere chiar şi pe mulţi oameni din club: "În preziua meciului, Neşu a asistat la antrenamentul echipei, la terenul unde se produsese accidentul din mai. Apoi, şi-a exprimat dorinţa de a veni şi la partidă. S-a întîlnit cu foştii săi coechipieri la vestiare, înaintea jocului, a revenit la cabine după victorie. Prezenţa lui a adus o motivaţie extraordinară pentru toată lumea". Rezultatul: Utrecht a înscris pentru prima dată 6 goluri în istoria disputelor cu Ajax, obţinînd o victorie spectaculoasă şi nebună.

Iar Harry van Dam a remarcat bucuria fantastică afişată de Mihai: "A fost nemaipomenit de fericit că s-a întors pe stadion, că s-a întîlnit cu toţi colegii săi, care l-au aplaudat şi s-au bucurat şi ei să-l aibă alături. A văzut că aparţine în continuare echipei, iar asta a contat enorm pentru el, pentru club, pentru jucători".

INTERVIU cu Ginaluca Nijhol: "Mihăiţă a glumit în vestiar. A zis că rămîne titular"
Ginaluca Nijholt, mijlocaşul de 21 de ani al lui FC Utrecht, s-a întîlnit ieri cu Mihai, la prima vizită a românului în locul unde era "sufletul echipei şi omul care aduce surîsul"

- Gianluca, cum l-aţi primit pe Mihai?
- Cu cinci minute înainte să înceapă meciul cu Ajax, s-a auzit vocea comentatorului: "Un om special se uită astăzi la voi: Mihai Neşu s-a întors!". Noi, jucătorii, ne-am cutremurat, iar spectatorii... am crezut că se vor rupe tribunele!

- De cînd nu te-ai mai văzut cu Neşu?
- Vineri îl vizitasem la clinică. Mă aştepta la fereastră, nerăbdător, şi mi-a spus că vrea să vină la meci. Era emoţionat, cred că a avut multă nevoie să ne vadă jucînd.

- Cum a fost întîlnirea de după partidă, în vestiar?
- Nu ştiam ce să zicem, tremuram. Mihai a intrat şi s-a dus la Dave Bulthuis, care joacă fundaş stînga, în locul lui. L-a felicitat, pentru că Dave are doar 21 de ani: "Bravo, ai făcut un joc foarte bun! Dar să nu uiţi că postul ăla e al meu! Rămîn titular!". A început să rîdă şi toţi ne-am apropiat să-l îmbrăţişăm. Acelaşi Mihai, minunat, pus pe şotii, prietenos.


11 e numărul jucătorilor lui Utrecht aflaţi pe foaia de joc a meciului cu Ajax care au fost colegi cu Neşu înaintea accidentului din mai

13 meciuri oficiale jucase Utrecht după accidentarea lui Neşu: partida cu Ajax de ieri, la care a asistat şi Mihai, a fost a 14-a

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
mariusmanea
mariusmanea  •  07 Noiembrie 2011, 23:37

Toate articolele de astazi nu fac cat asta. Mi-au dat lacrimile cand m citit. Bravo Mihai, fi tare, numai un luptator ca tine poate reusi. Meci de poveste si ce alunecare ai bagat la ei ... Bine ai revenit

spinoza
spinoza  •  07 Noiembrie 2011, 22:35

La multi ani de "Sfantul Mihai"! Sa-ti ajute Dumnezeu si Arhanghelul Mihail sa te faci bine!

zazazolee
zazazolee  •  07 Noiembrie 2011, 22:27

sa te ajute dumnezeu mihai!!!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează