INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBAL VIOLENT

VIDEO şi FOTO Arenele urii » Violenţele ultraşilor au tulburat întreaga Europă într-un week-end de groază

Un suporter al lui Millwall e ajutat de poliţist să-şi revină. E groggy după incidentele din semifinala Cupei Angliei // Foto: Reuters +5   FOTO
Un suporter al lui Millwall e ajutat de poliţist să-şi revină. E groggy după incidentele din semifinala Cupei Angliei // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 15 aprilie 2013 21:39

Anglia a fost epicentrul hooligans, dar nici Germania, Italia şi Grecia n-au scăpat de incidentele dintre fanaticii îmbibaţi de alcool.

De mult n-am mai avut un asemenea week-end, în care parcă toţi ultraşii s-au vorbit să îngenuncheze fotbalul european, dintr-o parte în alta a continentului. Bătîndu-se, atacînd cu pietre, sticle şi torţe, rănind poliţişti sau suporterii din faţa lor, invadînd terenuri şi întrerupînd partide.

Anglia a fost cea mai afectată, şi la Londra, şi la Newcastle, dar Germania a suferit şi ea la derbyul Bavariei, Italia a fost martora incidentelor de la Milan - Napoli, iar Grecia a fost incendiată de marea rivalitate Olympiakos - Panathinaikos.

Dintr-o dată, liniştea s-a dus, zeci de copii au fugit de pe arene în lacrimi, iar "fanii care vin la meci doar să vadă fotbal, nu să spargă capete, au înţeles că devine riscant să-ţi mai aduci familia la stadion", a scris Daily Telegraph după week-end-ul groazei.

The Sun a comentat: "Adunătura de animale a fost mică, doar 20 de nebuni. Însă 20 de fani care se luptă sînt prea mulţi. O femeie sau un copil care plînge e prea mult. Acesta ar putea fi cel mai urît sfîrşit de sezon ce ne reaminteşte că, deşi fotbalul englez e un loc mai bun decît era în anii '80, nu poţi curăţa niciodată complet sportul de gunoaie". O realitate dură ce loveşte întreaga Europă.

ANGLIA

A intrat cu maşina în rivali!
Sîmbătă
Millwall - Wigan (0-2) VIDEO CU INCIDENTELE!
- Semifinala Cupei s-a încheiat pe Wembley cu ultraşi plini de sînge. Huliganii lui Millwall s-au bătut între ei. Apoi au atacat poliţiştii care interveniseră să-i despartă.

14 fani ai lui Millwall au fost arestaţi şi vor fi suspendaţi pe viaţă; 4 poliţişti au fost răniţi

"Nu înţeleg de ce unii nebuni vor să se răzbune pe rivalii lor. Dar mi-e şi mai greu să pricep de ce acei nebuni vor să se bată între ei" (Dave Whelan, preşedinte Wigan)

Rochdale - Port Vale (2-2)
- Înaintea meciului din liga a 4-a, un dement susţinător al echipei gazdă a intrat cu un Ford Focus într-un grup al galeriei lui Port Vale.
cifră

2 suporteri ai lui Port Vale au ajuns la spital, unul rănit grav la cap

Au lovit şi caii poliţiştilor
Duminică
Newcastle - Sunderland (0-3) VIDEO CU INCIDENTELE
- După derbyul nordului, fanii radicali ai alb-negrilor i-au asaltat în centrul oraşului pe oaspeţi şi pe poliţişti. Au folosit tot arsenalul: cărămizi, bucăţi de pavaj, sticle, "rachete" şi torţe. Au lovit cu pumnii şi caii poliţiştilor. Un suporter cu dizabilităţi al lui Sunderland a fost ars pe spate cu o torţă

29 de ultraşi ai lui Newcastle au fost trimişi în spatele gratiilor; 4 poliţişti au fost răniţi

GERMANIA

"Sîntem şocaţi"
Sîmbătă
Bayern - Nurnberg (4-0)
- 120 de ultraşi ai lui Bayern au agresat în drum spre stadion un grup de fani din Nurnberg, rivalii bavarezi. După, victimele s-au răzbunat pe poliţişti, sticle şi pietre zburînd spre căştile acestora

61 de suporteri (31 de la Bayern, 30 de la Nurnberg) au fost arestaţi, 16 poliţişti fiind răniţi

"Sîntem şocaţi, dezamăgiţi de această revărsare de furie. E noua dimensiune a violenţei" (Karl-Heinz Rummenigge, preşedinte Bayern)

GRECIA

Ravagii pe teren
Duminică
AEK - Panthrakikos VIDEO CU INCIDENTELE
- Sute de huligani furioşi au invadat gazonul în minutul 87 (la 0-1). Alergînd cu bîte şi bare de fier după jucători, care s-au refugiat rapid la vestiare, şi făcînd ravagii pe pista din jurul terenului. Trupele speciale ale poliţiei i-au îndepărtat cu gaze lacrimogene. Meciul a fost suspendat.

Olympiakos - Panathinaikos (1-1)
- Galeriile lui Olympiakos şi Panathinaikos s-au ciocnit în faţa stadionului Karaiskakis, ambele războindu-se apoi cu poliţia. Printre victimele nevinovate, un reporter al televiziunii elene Skai, internat de urgenţă în spital cu cinci coaste rupte

ITALIA

Opriţi cu gaze lacrimogene
Duminică
AC Milan - Napoli (1-1)
- În momentul în care primul autocar cu fani napoletani parca lîngă San Siro, rebelii rossonerilor au început să arunce cu pietre şi sticle. Doar gazele lacrimogene i-au oprit

BRAZILIA

America de Sud e mortală: I-a împuşcat
Fortaleza - Ceara (0-1) VIDEO
- Supoterii oaspeţilor mergeau la meci, erau la cinci kilometri de arenă, cînd un fan rival a tras asupra lor cu pistolul dintr-o maşină în viteză. Doi susţinători de la Ceara au fost împuşcaţi mortal.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
ucluj2011
ucluj2011  •  16 Aprilie 2013, 15:34

...continuare... sa se aplaude si sa fim niste roboti si niste marionete pentru a putea ei sa aduca bunicutele cu nepotei pe stadion ca sa faca profit , nu mai are importanta adevaratul suporter patimas care si-ar da viata pentru echipa si datorita caruia fotbalul A SUPRAVIETUIT peste 100 de ani , important este profitul... stadioanele trebuie sa fie niste teatre mai mari sau sali de opera gigant unde sa vina tot cetateanul cu familia si sa asiste ca la teatru si sa aplaude si daca sar putea sa fie 100.000 la oricare meci ca sa fie PROFIT. este prea mult de vorbit despre societatea in care traim , despre cum "cei de sus" vor sa ne transforme in roboti iar unii ca voi pun botul.

badeadorian
badeadorian  •  16 Aprilie 2013, 14:35
Postat de vampirash pe 16 Aprilie 2013, 11:00

Imi place ca ma cunosti atat de bine...oh tu, persoana atotcunoscatoare care imparte morala in stanga si in dreapta.

Bine ca macar impart . Nu sunt chitros .

vampirash
vampirash  •  16 Aprilie 2013, 11:00
Postat de badeadorian pe 16 Aprilie 2013, 10:22

Invata sa separi echipa de fotbal , istoria unui club si MAREA MAJORITATE A SUPORTERILOR de actiunile unor redusi mintal . Maine poimaine un "ultras" stelist o sa faca o boacana mare si nu te vad pe tine crapandu-ti obrazul de rusine !!! Lasa lectiile pentru Papa sau urmasa Maicii Tereza .

Imi place ca ma cunosti atat de bine...oh tu, persoana atotcunoscatoare care imparte morala in stanga si in dreapta.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează