INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BETIS SEVILLA - FC BARCELONA 1-1

VIDEO Toșca a dat cu Barca de pământ! Debut superb: fostul stelist i-a ținut piept lui Messi

Alin Toșca l-a presat pe Denis Suarez, care a căzut în careu. Nu a fost fault // FOTO Reuters +3   FOTO
Alin Toșca l-a presat pe Denis Suarez, care a căzut în careu. Nu a fost fault // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2017 00:00

Stoper-stânga la debutul alb-verde, fostul stelist s-a războit cu Messi și ceilalți mari jucători blaugrana, rezistând Barcelonei. 90 de minute foarte bune și egal cu campioana.

Alin Toșca parcă joacă de un an la Betis, nu de cinci zile! Atent, simplu în joc, agresiv, necruțător în dueluri și mereu gata să-și ajute coechipierii. Foarte bun. Și nu într-un meci cu Bud, ci cu Messi, de cinci ori Balonul de Aur! Ce îți poți dori mai mult decât un debut împotriva Barcelonei, pe "Benito Villamarin", în fața a 43.790 de fani pătimași?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Bodyguardul lui Betis

Cum a semnat cu gruparea andaluză, cum a intrat în planul antrenorului. "Românul a venit puțin obosit din cantonamentul Stelei, dar s-a antrenat bine și poate fi titular", a anunțat sâmbătă Víctor Sánchez, completând: "Are nevoie de adaptare, vom avea răbdare cu el".

Dar apărătorul, cumpărat cu un milion de euro de la Steaua, s-a integrat rapid la alb-verzi. Stoper-stânga într-un sistem cu trei fundași centrali, "tricolorul" s-a remarcat imediat. În minutul 4, a fost ca un bodyguard în spatele lui Denis Suarez. Nu l-a lăsat să respire. Adversarul a căzut în careu, dar fundașul nu-l faultase.

Le-a arătat catalanilor de la început că el e șef în apărare. L-a deposedat curat pe Messi, i-a "furat" mingea și lui Rakitici. A stat mereu aproape de atacanții blaugrana și n-a greșit.

Urmează "ciocnirea" cu Andone

"Am fost foarte bine organizați, apărarea ne-a ajutat mult azi", a declarat Víctor Sánchez. O defensivă depășită numai în final de câteva ori. Cedând în minutul 90, când pasa magică a lui Messi a străpuns "zidul" andaluz, și Luis Suarez a egalat.

Oricum, după umilința din tur, 2-6 pe "Camp Nou", 1-1 cu Barca e un mare pas înainte. Un debut aproape perfect pentru Toșca. Ar fi fost perfect dacă Rubén Castro și Ceballos ar fi înscris și ei. Barele s-au opus unei victorii uriașe.

Pentru Alin, urmează meciul cu La Coruña. Duel direct cu Florin Andone!

"Mingea a intrat un metru în poartă"

Iar s-a enervat Barcelona, încă o dată dezavantajată de arbitri. "Centralul" Alejandro Hernández, care nu observase nici că Ter Stegen fusese faultat de Mandi înainte ca Alegría să trimită mingea în plasă la 1-0 (75), le-a refuzat catalanilor un gol limpede patru minute mai târziu.

Mingea șutată de Jordi Alba a fost respinsă de Mandi (foto), "dar intrase un metru în poartă. Am văzut clar", a protestat Luis Suarez. Iar la aceeași fază, Neymar a fost prins de gât de Mandi în careu! Nici Hernández, nici asistentul său n-au reacționat.

"Am marcat două goluri, însă la final am rămas cu unul", a declarat Javier Bordas, director blaugrana. Iar antrenorul Luis Enrique a cerut folosirea tehnologiei și în LaLiga: "Arbitrii trebuie ajutați".

"Toșca? Un joc bun, foarte serios, responsabil. Mă bucură mult evoluția lui la debut"
Víctor Sánchez, antrenor Betis

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  30 Ianuarie 2017, 10:54

Prosportu scrie ca Tosca desi a fost trecut pe foaie ,nu a jucat la Betis ,nu stiu ce sa cred !!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează