INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Vînat de MI6! » Spionii englezi l-au urmărit pe Roman Abramovici, dar Rusia tot a cîştigat cursa pentru CM 2018

Roman Abramovici, 48 de ani, cu o avere de 14,6 miliarde de dolari, a investit peste un miliard la Chelsea din 2003 // Foto: Reuters
Roman Abramovici, 48 de ani, cu o avere de 14,6 miliarde de dolari, a investit peste un miliard la Chelsea din 2003 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 02 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 decembrie 2014 23:02

Serviciul britanic de informaţii externe a aflat şi de un Picasso primit de Platini, ruşii dăruind tablouri de valoare şi altor membri ai Comitetului Executiv FIFA.

În vara lui 2010, cu o jumătate de an înainte ca FIFA să decidă cine va găzdui CM 2018 şi 2022, englezii care pregăteau dosarul candidaturii au contactat MI6. Serviciul Secret britanic pentru informaţii externe. Voiau să ştie tot ce fac ruşii, marii lor rivali.

"Roman se întîlnea mereu în secret cu Blatter"
Şi MI6 le-a confirmat temerile: Putin însuşi, la acea vreme premierul, adunase la Moscova toţi oligarhii apropiaţi de el cerîndu-le implicare totală în acest proiect. Cu bani şi cadouri scumpe pregătite pentru coruperea membrilor Comitetului Executiv FIFA.

De atunci, spionii insulari l-au urmărit zi şi noapte pe Abramovici, de 11 ani patronul lui Chelsea şi omul-cheie al lui Putin.

"Tabloul era urît"
MI6 n-a putut împiedica succesul Rusiei. A strîns însă o mulţime de informaţii ce dovedeau corupţia FIFA. Inclusiv tablourile dăruite unora dintre membrii Comitetului Executiv al forului mondial.

Platini, preşedinte UEFA şi vicepreşedinte FIFA, a negat că ar fi primit un Picasso de milioane de euro, dar belgianul D'Hooghe a confirmat:  "Am primit un tablou de la ruşi, dar nu mi-a plăcut. Era urît. Un peisaj pictat pe hîrtie. Dacă aş fi pus acel tablou pe perete, soţia ar fi divorţat"

A luat bani şi Beckenbauer?
Suspendat de FIFA în iunie, după ce a refuzat să răspundă întrebărilor procurorului Michael Garcia (care făcea o anchetă asupra corupţiei forului mondial), Beckenbauer apare şi în dezvăluirile Sunday Times: "Doi consultanţi cereau milioane de euro ca să garanteze votul lui Beckenbauer, aflat în 2010 în Comitetul Executiv FIFA". O sursă din apropierea candidaturii Angliei l-a caracterizat pe Kaiser drept "cel mai corupt". Dar Beckenbauer a negat tot.

"Roman era esenţial în lupta pentru organizarea Mondialului din 2018. Am aflat că s-a întîlnit de mai multe ori în secret cu Sepp Blatter, ne-am dat seama că ruşii ne-au tras-o" (Sursă The Independent, apropiată de candidatura Angliei)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
marian0904
marian0904  •  03 Decembrie 2014, 07:07

Englezii se dau nevinovati in chestiune. Pai ei recunosc, implicit, ca au recurs la MI6 pentru a-si rezolva problema. Oare francezii, lasati cu buza umflata la JO 2012, ce-au de zis? Daca rusii au dat tablouri, oare MI6 ce-a facut? Din articol reiese ca-i urmareau pe oficialii FIFA si ca le-a iesit de-un santaj sau de-un denunt. Cat despre faptul ca multi oficiali FIFA isi scolesc odraslele in MB, treaba a devenit o obisnuinta. Nu se pune!

lumpy666
lumpy666  •  02 Decembrie 2014, 21:39

WELCOME in the 21-Th century si NU numai!!! -ENJOY!!!! PS:NOI o sa avem vreodata SANSE sa organizam un CAMPIONAT MONDIAL in MILENIUL ASTA,daca DA dupa cineva de pe BLOG atunci ,cine o sa faca acele cadouri:gen TABLOURI de MILIOANE de EUR,USD din ROMANIA....????????

shogun_blue
shogun_blue  •  02 Decembrie 2014, 09:22

in urmatorii ani o sa apara si Sandu cu Lupescu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close