INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Volkswagen 3 » FC Ingolstadt e al treilea club VW în Bundesliga: la echipă joacă și românul Ralph Gunesch

Românul Gunesch, dreapta, și colegii sărbătoresc promovarea. Și-au asigurat locul 1 în liga a 2-a cu o etapă înaintea finalului
Românul Gunesch, dreapta, și colegii sărbătoresc promovarea. Și-au asigurat locul 1 în liga a 2-a cu o etapă înaintea finalului

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2015 00:00

Promovați în premieră, bavarezii sînt susținuți de Audi, la fel ca și Bayern. Audi este însă proprietatea Volkswagen, patronul lui VfL Wolfsburg.

Unsprezece ani de existență i-au ajuns ca să facă saltul din liga a 5-a, Oberliga, în Bundesliga! Fondat în 2004, urmare a unei fuziuni, FC Ingolstadt a celebrat duminică, la 2-1 cu RB Leipzig, un triumf neașteptat după parcursul mediocru din precedentele două sezoane, cînd terminase de fiecare dată în a doua parte a clasamentului. Dar cu susținerea concernului auto Audi, care deține 19,94% din club, orice minune e posibilă.

O dată cu promovarea bavarezilor, unde evoluează din 2012 și sighișoreanul Ralph Gunesch, crește implicarea unui alt gigant auto în Bundesliga. Audi, care deține acțiuni inclusiv la Bayern (8,33 la sută), e proprietatea Volkswagen. Nimeni altul decît patronul Wolfsburgului!

Gunesch, viitor incert

Ralph Gunesch (31 ani) nu e sigur că va rămîne la Ingolstadt și în Bundesliga. Din cauza unei rupturi a ligamentelor încrucișate, el n-a jucat în 2014-2015, ultimul sezon din contractul său pe 3 ani, și încă nu se știe dacă acordul îi va fi prelungit.

Plecat din România în 1990, cînd nu împlinise 7 ani, sighișoreanul a adunat 13 prezențe în Bundesliga, cu Mainz, unde l-a avut coleg pe Marius Niculae, și St. Pauli.

20 milioane euroa fost bugetul lui FC Ingolstadt în 2014-2015. Media de spectatori: 9.932

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează