CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Animalele de companie, bătaie de joc în Qatar » Nu au nici măcar condiții minime de confort și igienă și nici îngrijire medicală adecvată

Articol de , - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 13:48 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 17:57

În Piața Veche din Doha există o mare zonă, celebră de ani buni, în care există zeci de tarabe pentru animale de companie, printre acestea iepuri, păsări, broaște țestoase, dar care nu beneficiază de condiții nici măcar minime de confort și igienă, iar organizațiile care luptă pentru drepturile lor au deschis acțiuni pentru închiderea zonei respective.

Hristo Stoichkov, expert TV și bădăran la Doha » A refuzat agresiv fanii care doreau un selfie și dialogul cu echipa GSP care avea pentru el un mesaj de la Gică Popescu
cm 2022
Hristo Stoichkov, expert TV și bădăran la Doha » A refuzat agresiv fanii care doreau un selfie și dialogul cu echipa GSP care avea pentru el un mesaj de la Gică Popescu

Doha e spectaculoasă în centrul ei vechi. Piața e autentică, dar conține și o mare controversă. Din cauza zonei în care se află tarabele cu animale de companie. Partea respectivă e chiar imensă. Primul impact e unul fonic. Un zumzet asurzitor te întâmpină, după care zecile de cuști în care se află iepuri și mai ales păsări. De la pui de găină și rață, până la diverse specii de papagali. Există și broaște țestoase de mici dimensiuni.

VIDEO. Animalele de companie, bătaie de joc în Qatar

Organizațiile mondiale acuză tratamentul animalelor

Locul e atractiv mai ales pentru copii, care sunt încântați să vadă de aproape păsări și animale. Totuși, zona lasă mult de dorit din pricina igienei. Mirosul e greu suportabil chiar și spre seară, când soarele începe să apună. 

Multe dintre animale sunt nevoite să stea în cuști, care se află în canicula de peste zi. Tocmai din acest motiv, în ultimii ani situația deplorabilă a animalelor de aici a făcut obiectul unor campanii duse de organizațiile care luptă pentru protejarea animalelor. Acestea au invocat faptul că iepurii, papagalii și celelalte suferă de lipsa unei îngrijiri medicale adecvate.

+12 FOTO

Papagalii stresați devin agresivi

Cert e că imaginea celor doi papagali, de cea mai mare mărime, puși în niște cuști agățate aproape de tavanul unei încăperi insalubre, dau tonul a ceea ce se petrece acolo. Sunt extrem de agitați, lovesc cu ciocul gratiile cuștii și par deloc prietenoși și chiar extrem de stresați. Unii clienți, conform unor plângeri depuse la organizațiile care protejează animalele, au susținut că certificatele de vaccinare ar fi fost falsificate de deținătorii afacerii din Piața din Doha.

Citește și:

Conferință de peste o oră a lui Gianni Infantino la Doha: „Am simțit discriminarea când eram copil! Astăzi mă simt qatarez, arab, african, gay”

Organizatorii Campionatului Mondial din Qatar, nemulțumiți: „Dezinformări, stereotipuri și prejudecăți legate de Orientul Mijlociu și lumea arabă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
kordell
kordell  •  19 Noiembrie 2022, 19:16
Postat de fotbalminim00 pe 19 Noiembrie 2022, 18:57

Rate, găini, gâște animale de companie

Pe plaiurile qatariste magaritele si camilele sunt cele mai populare animale de "companie" .

fotbalminim00
fotbalminim00  •  19 Noiembrie 2022, 18:57

Rate, găini, gâște animale de companie

v1ad
v1ad  •  19 Noiembrie 2022, 16:29

In piata la Wuhan e bine

Vezi toate comentariile (8)
Comentează