EXCLUSIV Un fost mare internațional român, el însuși autor al unui gest obscen, îl critică pe portarul Argentinei după ieșirea vulgară: „N-are nicio scuză. Total aiurea”

Articol de GSP - Publicat luni, 19 decembrie 2022 18:33 / Actualizat luni, 19 decembrie 2022 19:30

Bogdan Stelea, 55 de ani, dezaprobă gestul obscen făcut de Emiliano Martinez, portarul Argentinei, către fanii francezi, după ce a câștigat Campionatul Mondial.

Argentinianul Emiliano Martinez (30 de ani) a șocat lumea întreagă cu gestul deplasat, vulgar, făcut la festivitatea de premiere. Sud-americanul și-a pus trofeul de cel mai bun portar al turneului final în zona intimă și l-a îndreptat spre fanii francezi.

Dezbaterea Zilei, 19 decembrie » A fost Argentina ajutată sau chiar împinsă să câștige titlul mondial? „A triumfat în luptă dreaptă” vs. „A fost și favorizată”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea Zilei, 19 decembrie » A fost Argentina ajutată sau chiar împinsă să câștige titlul mondial? „A triumfat în luptă dreaptă” vs. „A fost și favorizată”

„Nu există nicio scuză pentru astfel de gesturi. Va trebui să-și asume. Martinez nu trebuia să facă așa ceva, oricât de multă frustrare a acumulat și oricât de mult l-ar fi tachinat fanii francezi. Nu mă așteptam să văd așa ceva. Trebuia să se controleze, mai ales că a câștigat Cupa Mondială și a fost desemnat cel mai bun portar al turneului”, a declarat Bogdan Stelea (55 de ani), el însuși protagonistul unor gesturi obscene la adresa fanilor.

„Arnold”, regretă gesturile din 1998

Un fost mare internațional român, el însuși autor al unui gest obscen, îl critică pe portarul Argentinei după ieșirea vulgară: „N-are nicio scuză. Total aiurea”

Pe 3 iunie 1998, într-un amical România - Paraguay (3-2), disputat înaintea plecării tricolorilor la Coupe de Monde din Franța, „Arnold” a luat un gol de la mare distanță. 

Suporterii l-au apostrofat, iar Stelea a răbufnit și a fluturat nervos degetele mijlocii spre tribune. „Mi-a părut rău și încă îmi pare rău pentru acele gesturi. Nu trebuia să le fac”, a precizat fostul portar al naționalei, participant la cinci turnee finale: CM '90, CM '94, CE '96, CM '98, CE 2000.

Argentinianul Emiliano Martinez (30 de ani) a fost desemnat cel mai bun portar al turneului final, dar a fost protagonistul unui gest deplasat, vulgar, la premiere.

Cum a comentat Bogdan Stelea finala de la CM:

  • „Finala Argentina - Franța a fost unul dintre cele mai frumoase meciuri pe care le-am văzut vreodată. Nu doar la un Campionat Mondial. Singur meci de genul ăsta a mai fost AC Milan - Liverpool din finala Ligii Campionilor, în 2005, englezii au întors de la 3-0”;
  • „Messi poate fi pus, fără îndoială, pe același soclu cu Pele și cu Maradona. De altfel, Messi e mult peste cei doi din punct de vedere al trofeelor”;
  • „Nu știu dacă Franța a jucat prost până în minutul 80 din cauza Argentinei. A avut un anumit blocaj. Eu am zis tot timpul că dacă Franța reușește să marcheze un gol în ultimele minute finala se schimbă clar”;
  • „Messi a fost decisiv la fiecare meci. Pe Messi l-am văzut, când Argentina nu exista, să aibă sclipiri și să ridice echipa. Messi a fost 70-80% din echipa Argentinei. Fără sclipirea lui Argentina nu ar fi fost niciodată în finală și n-ar fi câștigat trofeul”;

Am ținut cu Argentina, îmi doream să câștige Argentina, dar când am văzut că Franța a marcat și s-a făcut 2-1 pentru Argentina, am zis că meciul nu se termină în 90 de minute

- Bogdan Stelea, fost portar România

  • „Văzusem din meciurile anterioare ce era în stare să facă Mbappe. Un atacant trăiește și se hrănește din reușitele anterioare. Avea încredere că poate să marcheze și să întoarcă meciul”;
  • „Mbappe a înscris goluri frumoase, dar nu mi-a fost milă de el că a pierdut finala”;
  • „Deschamp a schimbat foarte bine și a reușit să-și revitalizeze echipa în ultimele minute din repriza a doua”;
  • „Argentina a câștigat meritat per ansamblu, dar a trăit pe muchie de cuțit. În prelungiri, m-a surprins că și-a revenit pe un fond de oboseală. Căzuse mult de tot fizic și nu credeam că va rezista. Franța arăta foarte bine. Asta a ținut doar de încredere și dorință, de susținerea zecilor de mii de fani”;
  • „Messi a demonstrat că nu a trecut degeaba prin fotbal. A învățat exact ce trebuie să facă ca să poate să fie cum trebuie să fie la momentul oportun. Îl critică toată lumea că merge pe teren. OK, merge, nu trebuie să alerge. Dar când pune piciorul pe minge face ce trebuie”.

Messi e liderul care s-a adaptat perfect pentru echipa lui. A reușit să-i facă pe toți să-l urmeze, să aibă încredere în el. Colegii îl venerează. Ăsta e mare lucru. Așa a reușit Argentina să facă un colectiv care să câștige Campionatul Mondial.

- Bogdan Stelea, fost portar România

Citește și alte știri de la Campionatul mondial de Fotbal:

Ce poveste, ce traseu! Messi a purtat în finala cu Franța simbolul primit cu 4 ani în urmă: „Un cadou din partea mamei”

Se retrage Benzema de la națională? Mesajul postat de ziua lui: „Povestea noastră se încheie acum”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  20 Decembrie 2022, 15:27

BS cel mai mare portar din lume ...un fotbalist roman mai bun decat G Hagi ...

unfake
unfake  •  20 Decembrie 2022, 09:39

Daca te uiti la ce mutra "inteligenta" are Martinez, nu prea te mira gestul. E cocalarul perfect.

dobrin
dobrin  •  19 Decembrie 2022, 20:52
Postat de cpt.ahab pe 19 Decembrie 2022, 20:36

Andone va fi la fel de critic. În materie de gunoi din ochiul altuia nu ne întrece nimeni!

Comentariul era despre "jurnalism", nu despre Andone :))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează