ANALIZĂ GSP Karim Benzema, coșmar, după un an de vis! Cum arată sezonul Balonului de Aur, încheiat dramatic

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 14:29 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 14:58

Karim Benzema, câștigătorul Balonului, a avut o toamnă plină de durere din cauza accidentărilor. Al treilea Campionat Mondial ratat de atacantul care visa să celebreze ziua de naștere, pe 19 decembrie, într-o paradă pe Champs-Élysées. Cu trofeul care-i lipsea.

  • Qatar - Ecuador, meciul care deschide CM 2022, va avea loc de la ora 18:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1. 

Pentru Karim Benzema, sezonul trecut a fost cel mai bun al carierei. Individual, a reușit tot ce-și putea dori la Real. Multe meciuri, multe goluri și assisturi, trofee și, poate mai important decât orice, puține accidentări.

  • 46 de partide a jucat la Real în toate competițiile.
  • 59 de goluri influențate, 44 de reușite și 15 pase decisive.
  • 3 trofee: Champions, La Liga, Supercupa Spaniei (plus Nations League, primul titlu cu Franța).
Anunțul lui Didier Deschamps după accidentarea lui Karim Benzema » Ce a decis în privința locului rămas liber în atacul Franței
FRANȚA
Anunțul lui Didier Deschamps după accidentarea lui Karim Benzema » Ce a decis în privința locului rămas liber în atacul Franței

Un an întreg competițional, a ratat doar zece întâlniri la Madrid, șase din cauza leziunilor, unele ușoare, peste care a trecut repede. A fost răsplătit cu Balonul de Aur pentru o stagiune extraordinară.

Karim Benzema, 9 meciuri pierdute

În acest sfârșit de 2022, mai avea un singur vis, un ultim vis neîmplinit. Să fie campion mondial cu Franța. 

Dar nu va putea să-și sărbătorească ziua de naștere, cei 35 de ani, pe 19 decembrie, la 24 de ore după finala CM, într-un autocar fără acoperiș, la parada de pe bulevardul Champs-Élysées.

Accidentările i-au afectat puternic acest sezon blanco:

  • 3 leziuni musculare suferite în trei luni.
  • 9 meciuri pierdute, 12 disputate în total.

Și Benzema a afirmat, într-un interviu recent, că nu se simte foarte bine, că nu e sută la sută. A venit la reunirea naționalei nerefăcut complet. S-a antrenat separat, fiind menajat cât mai mult de selecționerul Didier Deschamps și de doctorul Franck Le Gall. Totul pentru a-l avea pe KB9 la Mondialul din Qatar.

Al 3-lea Mondial ratat pentru Karim Benzema

Dar sâmbătă, în prima ședință de pregătire alături de echipă, când DD voia să vadă dacă îl poate folosi cu Australia, marți, Karim s-a accidentat din nou. A părăsit terenul, a mers împreună cu Le Gall la clinica Aspetar din Doha. Și RMN-ul a fost greu de suportat. Altă leziune, mai gravă: ruptură la cvadricepsul coapsei stângi! 

Era imposibil să mai evolueze la acest turneu final. După Mondialul ratat în 2018 (era suspendat de Deschamps din cauza „scandalului Valbuena”), când „Les Bleus” au cucerit titlul, alt CM pierdut pentru Benzema. 

A participat în 2014, în Brazilia, dar nu a jucat la ultimele două. Și nici în 2010, pentru că selecționerul de la acea vreme, Raymond Domenech, nu l-a reținut în lot. 

Putea avea 4 Mondiale, a rămas cu unul singur. Un gust amar. Karim a plecat deja de la Doha, întorcându-se la Madrid. Înainte, a lăsat un mesaj pe Instagram: 

„În viața mea, nu am abandonat niciodată. Totuși, trebuie să mă gândesc la echipă, cum am făcut întotdeauna, și rațiunea îmi cere să las locul meu unui coleg care va putea ajuta echipa să realizeze o Cupă Mondială frumoasă”. 

Postarea sa a strâns peste 3 milioane de like-uri. Însă el e trist. Forțat să părăsească turneul înaintea startului.

Sunt foarte trist pentru Karim. Pentru el, această Cupă Mondială era un obiectiv major. În ciuda acestei noi lovituri dure, am încredere în grupul meu.

- Didier Deschamps, selecționer Franța

3 jucătoricare tocmai cuceriseră Balonul de Aur au ratat Mondialul: spaniolul Di Stefano (1958), danezul Simonsen (1978) și Benzema (2022); în primele două cazuri, naționalele lor nu se calificaseră

Benzema, al 6-lea accidentat din lotul Franței 

Coșmar pentru Didier Deschamps. Înaintea acestui Mondial, francezii au pierdut șase jucători din cauza accidentărilor. 

Kante, Pogba, Maignan și Kimpembe erau nerefăcuți și nu au prins lotul, Nkunku a suferit o ruptură la ligamentul extern al genunchiului stâng (minimum două luni indisponibil) în cantonamentul de la Clairefontaine. Iar Benzema s-a accidentat în Qatar! Selecționerul nu va mai chema pe nimeni în locul lui Karim. „Les Bleus” vor rămâne 25.

VIDEO Conferință de peste o oră a lui Gianni Infantino la Doha

Citește și: 

De aici se produce și se cosmetizează Campionatul Mondial » GSP, insider în camera de comandă de la Centrul Media din Doha: „Ai impresia că te afli la NASA”

Un suporter canadian și recordul său de Guinnes Book » Ce și-a propus să facă la Campionatul Mondial

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  21 Noiembrie 2022, 14:23

o fi de la prea mult fastfood si de la bautura colorata?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează