INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - CROAȚIA 3-0

Anunțul lui Lionel Messi, după calificarea în finală: „Ultimul meu meci la un Mondial” + 4 recorduri spectaculoase doborâte contra Croației

Lionel Messi // FOTO: Imago +14   FOTO
Lionel Messi // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 07:14 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 09:38

După declarațiile de la finalul meciului contra Croației, 3-0 în semifinalele Campionatului Mondial, Lionel Messi a vorbit și la conferința de presă.

Ce meciuri au mai rămas de jucat: 

Starul Argentinei a reușit un meci de vis contra Croației: a reușit un gol și a creat faza golului 3-0. La final, Messi a vorbit despre ce prestațiile excelente ale naționalei lui Lionel Scaloni și a confirmat că finala Campionatului Mondial (duminică, 18 decembrie) va fi ultimul său meci la națională.

Cronica lui Ovidiu Ioanițoaia, care a urmărit de pe stadion meciul Argentina - Croația 3-0: Mai aproape de vis
Argentina - Croația 3-0
Cronica lui Ovidiu Ioanițoaia, care a urmărit de pe stadion meciul Argentina - Croația 3-0: Mai aproape de vis

Anunțul lui Lionel Messi după Argentina - Croația: „Finala va fi ultimul meci la un Campionatul Mondial”

„Este o mândrie să pot termina așa. Ceea ce trăiesc e foarte emoționant. Cu siguranță, duminică va fi ultimul meci la un Campionat Mondial. Sunt mulți ani până la următorul turneul final și nu cred că mai pot. Așa că sper să termin în cel mai frumos mod.

Mă bucur foarte mult de ceea ce trăiesc. Mă simt bine, mă simt puternic. Am format un grup puternic, care înțelege bine jocul, care știe să sufere, care știe să țină de minge și să facă presing”, a declarat Lionel Messi, potrivit Marca.

Lionel Messi: „Am jucat 5 finale”

Vedeta de 35 de ani a analizat prestația naționalei sale la acest turneu final și a lăudat staff-ul condus de Lionel Scaloni.

Naționala are un staff care nu lasă nimic la voia întâmplării, care te face să știi fiecare detaliu. Asta ne ajută foarte mult. Pe teren, în niciun moment nu simțim că suntem pierduți. Știm ce trebuie să facem în fiecare meci.

Primul meci a reprezentat o lovitură, pentru că aveam 36 de partide fără înfrângere. A fost dur să începi așa Mondialul, în fața unui adversar cu care ne gândeam că vom câștiga. Dar grupul a demostrat că este puternic. A fost greu pentru că toate meciurile au fost ca o finală. Eram conștienți că ne va fi foarte greu dacă nu vom câștiga”, a adăugat Messi.

Lionel Messi a bătut 4 recorduri în semifinala cu Croația

Lionel Messi a bătut 4 recorduri în semifinala cu Croația. Fotbalistul lui PSG a devenit cel mai bun marcator al naționalei Argentinei la Campionatele Mondiale, cu 11 reușite, depășindu-l pe Gabriel Batistuta (53 de ani), care înscrisese de 10 ori pentru „pume” la turneele finale mondiale. 

Superstarul naționalei „albiceleste” a devenit și cel mai bun pasator la Campionatele Mondiale, cu 9 pase de gol reușite, una peste legendarul Diego Armando Maradona. 

Lionel Messi a devenit primul fotbalist din istoria Campionatelor Mondiale care a marcat și a dat pasă de gol în același meci în 4 rânduri laCupă Mondială, de când statisticile au început să fie luate în considerare, în anul 1966. 

De asemenea, Lionel Messi l-a egalat pe germanul Lothar Matthaus (61 de ani) la numărul de prezențe înregistrate la Campionatele Mondiale, cu 25 de prezențe. Argentinianul va bifa duminică, în finala competiției, meciul cu numărul 26 de la turneele finale mondiale, devenind astfel jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate la Campionatele Mondiale în întreaga istorie a competiției. 

Citește și: 

Devastatori! Cele mai tari statistici după ce Leo Messi și „Păianjenul” Alvarez au făcut ce au vrut cu Croația

„Argentina, privește cum te aplaudă Ronaldinho” » Gest superb de fair-play la semifinala Campionatului Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
sughibughi
sughibughi  •  15 Decembrie 2022, 08:39

suspina lautarii

Cristiano2020
Cristiano2020  •  14 Decembrie 2022, 10:41

Messi is the best! of all time

Vezi toate comentariile (2)
Comentează