INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  BRAZILIA - COASTA DE FILDEŞ 3-1

Brazilia a făcut spectacol cu Coasta de Fildeş » Le-au dat nisip în ochi

Articol de - Publicat luni, 21 iunie 2010 00:00

Brazilienii le-au rupt fildeşii "elefanţilor", rezolvînd jocul într-o oră de fotbal. După care restul a fost doar vînătoare de tibii şi prilejul palidei consolări pentru Drogba. Vezi rezumatul partidei Brazilia - Coasta de Fildeş 3-1! (video)

Brazilia a rezolvat într-o oră meciul cu Cote d'Ivoire (3-1) şi calificarea, lăsînd impresia că pe final a fost preocupată să-şi scape vii jucătorii din faţa furiei dezlănţuite a "elefanţilor".

Dunga n-a pus o virgulă în plus faţă de debut, Eriksson a etalat pe masă asul siliconat Drogba, în locul lui Gervinho. Jumătate de repriză, echipele s-au spionat reciproc, aşteptînd un culoar ori o fisură în defensivă. Brazilia a stat ca o felină la pîndă şi cînd a atacat, a făcut victime. Din arcul Kaka a ţîşnit săgeata Luis Fabiano, care a ţintit letal, chiar la vinclu. "Joga pragmatico" schimba tabela la prima verticalizare şi cea dîntîi oportunitate! Remarcabili prin presing şi personalitate pînă atunci, "elefanţii" s-au dezmeticit greu, ameninţînd cu şuturi de control, de la distanţă. Aşa e cam greu de păcălit Julio Cesar, care a trăit o repriză relaxată.

Liber la show şi sporturi pe plajă
Pînă să o facă s-a fluierat pauza, iar pînă să se reaşeze în teren era deja 2-0. Tot Luis Fabiano, tot sub transversală, dar punctul nu putea fi validat decît la volei pe plajă! Showul începuse şi s-a dat liber la "joga bonito". Logic, a picat încă un gol, pe traseul Kaka - Elano. Asta şi după ce Drogba ratase, cu capul, ocazia de a-i readuce în meci pe ivorieni. Care au cedat nervos şi s-au pornit pe rupt tibii, Elano şi Bastos fiind victime. Doar Drogba a rămas preocupat de fotbal şi a mai visat. L-a executat pe Julio Cesar, însă era prea tîrziu pentru o minune, mai ales cu apărarea de fier a lui Dunga. Brazilia a scăpat de grijile calificării, şi ce mai contează că finalul extrem de nervos l-a trimis mai devreme la vestiare pe Kaka?

Gol după 9 luni
Reuşita lui Luis Fabiano din minutul 25 a fost prima a atacantului pentru Brazilia în 2010, şi prima după o pauză de mai bine de nouă luni. Ultimul gol la "naţională" îl marcase pe 5 septembrie 2009, într-un meci contra Argentinei (3-1) contînd pentru preliminariile CM. Totodată, Fabiano a marcat 21 de goluri în 28 de meciuri cu Dunga selecţioner.

Primul gol african
În toată istoria Mondialelor, nici o echipă din Africa nu reuşise să marcheze împotriva brazilienilor. Coasta de Fildeş a fost a şasea reprezentativă de pe Continentul Negru care a întîlnit selecţionata "auriverde" şi prima care i-a înscris. Pînă ieri, Zair, Algeria, Camerun, Maroc şi Ghana încasaseră împreună 13 goluri fără să dea gol brazilienilor.

Henţ la golul al doilea
Înainte de a trimite balonul în plasă pentru 2-0, Luis Fabiano s-a ajutat de mînă pentru a controla balonul. Nu o dată, ci de două ori! Mai întîi cînd a recepţionat mingea în careul advers, iar apoi cînd a preluat înaintea loviturii decisive. Imediat după reuşită, "centralul" Landy s-a interesat chiar la atacantul brazilian dacă a făcut henţ, însă Luis Fabiano i-a arătat că a oprit balonul pe piept.

Intrare criminală la Elano
Marcatorul celui de-al treilea gol al brazilienilor nu s-a putut bucura prea mult de reuşită. La doar cîteva minute după ce a marcat, ivorianul Tiote a avut o intrare foarte dură asupra sa, cu talpa direct pe tibie. Elano nu a mai putut continua partida şi a fost înlocuit cu Daniel Alves.

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (6)
crrris
crrris  •  21 Iunie 2010, 12:48

Cu adevarat Brazilia aresteaza mingea.I se poate ierta totul.

alex__
alex__  •  21 Iunie 2010, 12:20

Jucatorii brazilieni sunt in forma maxima la fel ca si jucatorii argentinieni dar Brazilia in comparatie cu Argentina are un antrenor mai experimentat.

nicco
nicco  •  21 Iunie 2010, 09:40

Brazilia joaca un fotbal frumes, e drept. Dar s-a vazut si in acest meci (i) ca arbitrajul e plin de greseli - sa nu vezi un hent treaca-mearga, dar sa nu vezi doua! (ii) jucatorii sunt niste smecheri, hoti, simulanti, orice dar nu sportivi plini de fairplay.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează