INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ELVEŢIA - HONDURAS 0-0

Elveţia ratează optimile după o remiză cu Honduras » Neutri pînă la capăt!

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 iunie 2010 00:00

Conştientă că doar o victorie la două goluri diferenţă îi garantează accesul în optimile de finală, Elveţia nu a  lăsat nici un moment impresia că îi este superioară valoric reprezentativei Hondurasului.

Europenii au trăit în atac doar prin şuturile lui Tranquillo Barnetta şi au valorificat mult prea puţin avantajul  calitativ al golgeterilor Nkufo şi Derdiyok.

Prima repriză a arătat un echilibru total pe Free State Stadium. Elevii lui Ottmar Hitzfeld caută golul apatic, iar şutul lui Inler   (11) şi lovitura de cap a lui Derdiyok prind cu greu cîte o reluare. Hondurienii arată decend din punct de vedere  tehnic, încearcă lansări pentru vedeta Suazo, însă fie Benaglio, fie defensiva condusă de Grichting rezolvă de  fiecare dată. Nkufo poate profita de centrarea utilă a aceluiaşi Derdiok cu două minute înainte de pauză, însă  ratează execuţia.

La reluare, scorul de la Spania - Chile îi face pe elveţieni să fie mai insistenţi în atac. Yakin intră în teren  pentru a da coerenţă acţiunilor din jumătatea adversă din teren, iar partida se deschide. Mai întîi Suazo trimite  slab, cu capul, după o centrare a lui Alvarez (53), apoi Barnetta în încearcă pe Valladares cu un şut de la marginea  careului (59). Tot goalkeeperul hondurian risipeşte emoţiile în minutul 63 la mingea trimisă slab de Derdiyok.  Rezultatul forţează intrarea în teren a căpitanului obişnuit, Frei (69), care greşeşte ţinta în două situaţii  importante (73 şi 74).

Hondurasul nu uită de contraatac şi poate marca primul pentru prima dată în Africa de Sud, dar Jerry Palacios este contrat în ultimul moment de Ziegler (76). Finalul aduce un gol anulat pentru echipa lui Rueda pentru un ofsaid la Martinez şi trimite Chile în optimile de finală alături de campioana europeană Spania.

OMUL MECIULUI:
Noel Valladares ( Honduras)

AVANCRONICĂ

Fără gol marcat pînă acum la turneul final, Hondurasul are doar varianta victoriei pentru a spera la calificarea în  optimile de finală ale Cupei Mondiale, spre deosebire de Elveţia, căreia în convine şi egalul în cazul unui rezultat  potrivit în Spania - Chile.

Click AICI pentru a urmări liveVIDEO meciul! (video)

Elevii lui Reinaldo Rueda au înscris într-o singură partidă din cele 7 pe care le-au disputat în 2010, în egalul cu  Belarus, 2-2. În rest, în afara remizei cu Azerbaidjan (0-0), Los Catrachos au cedat în faţa Turciei (0-2), a  Venezuelei (0-1) şi a Românie (0-3) în meciuri de verificare, apoi nu au putut să le pună probleme serioase nici  Spaniei (0-2) ori reprezentativei Chile (0-1) pînă acum la Cupa Mondială.

Elveţia a surprins prin victoria inaugurală cu Spania, 1-0, a stabilit un record de minute fără gol primit greu de egalat contra Chile, însă nu a putut să blocheze pînă în final ofensiva explozivă a sud-americanilor. Europenii nu pot conta în această seară pe Behrami, suspendat, şi este de aşteptat ca Ottmar Hitzfeld să apeleze la Tranquillo Barnetta pentru a-i lua locul mijlocaşului de la West Ham. Mai mult, tehnicianul german nu va miza nici pe cel mai valoros fundaş pe care îl are la dispoziţie, Senderos, iar prezenţa în primul 11 a golgeterului de la Leverkusen, Eren Derdiyok este pusă de asemenea sub semnul întrebării.

Cu toate acestea, Elveţia nu are cum să îşi propună mai puţin decît 3 puncte la Bloemfontein, forţînd astfel prezenţa în faza eliminatorie a competiţiei. Neînvinşi în precedenteţe 3 întîlniri cu reprezentative din CONCACAF, oamenii care au produs prima surpriză importantă din faza grupelor, au misiune de a aduce bucurie fanilor care se vor strînge cu zecile de mii la Geneva, Zurich sau Berna.

Echipele de start:

ELVEŢIA: Benaglio - Lichtsteiner, Von Bergen, Grichting, Ziegler - Barnetta, Huggel, Inler, Fernandes - Derdiyok, Nkufo

HONDURAS: Valladares - Sabillon, Chavez, Bernardez, Figueroa - Alvarez, W. Palacios, Thomas, Nunez - J. N. Palacios, Suazo

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează