INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  INTERVIUL SELECŢIONERULUI

Ottmar Hitzfeld: "Facem tot posibilul ca jucătorii de la U17 să nu aleagă alte naţionale"

Articol de - Publicat luni, 07 iunie 2010 00:00

Ottmar Hitzfeld, selecţionerul Elveţiei, crede că suporterii au aşteptări foarte mari de la echipa sa, conform World Soccer

Care sînt favoritele la cîştigarea Cupei Mondiale?
Brazilia şi Spania sînt principalele favorite. Din păcate, ultimii vor fi şi adversarii noştri în grupă.

Ce părere aveţi de colegii de grupă?
Spania este echipa numărul 1 în lume în acest moment. Un mijloc teribil, un atac extraordinar şi individualităţi ieşite din comun. Cîteva persoane mi-au spus că au probleme în apărare, dar mi-e greu să cred aşa ceva din moment ce nici o echipă nu a reuşit să pună apărarea ei sub presiune. 

Chile are o echipă puternică, tehnică superbă, viteză, control al balonului. Am văzut în martie ce înseamnă forţa sud-americană, cînd am pierdut 1-3 cu Uruguay.

Despre Honduras nu ştiam mare lucru cînd a avut loc tragerea la sorţi. De atunci, am urmărit multe DVD-uri cu ei, iar cine crede că ei nu reprezintă o ameninţare nu e în toate minţile.

Preferaţi o echipă ca Bayern Munchen, unde există mereu presiunea rezultatelor, sau una ca a Elveţiei, unde nu există aşteptări prea mari?

Despre ce vorbim? Aşteptările Elveţiei de la Cupa Mondială sînt foarte, foarte mari. Participarea la trei turnee consecutive a cam răsfăţat suporterii noştri. Ei uită că Elveţia este încă o ţară mică în fotbal şi trebuie să facem eforturi considerabile ca să ne menţinem la un nivel înalt. Eu sînt încă înfometat după victorii, încă urăsc să pierd. Nu există înlocuitor pentru victorii.

Este frustrant cînd jucătorii importanţi ai Elveţiei nu joacă în mod regulat la echipele de club?
Uite un exemplu. Philippe Senderos şi-a pierdut postul de titular la Arsenal, dar a continuat să se antreneze la Londra, adică la un nivel intens. Graţie talentului său, el încă poate să evolueze la naţională. Nu avem la fel de multe soluţii ca Germania sau Anglia, dar mi-aş dori ca el să joace meci de meci acum că e la Everton. Nimic nu e mai important decît să joci.

Veţi include în lot jucători careu au cîştigat titlul mondial la U17?
Nu. A fost o victorie superbă, o realizare incredibilă pentru o ţară ca Elveţia şi o dovadă că Federaţia a înţeles că trebuie să facă mai mult. Aceşti jucători sînt însă foarte tineri şi nu sînt jucători de bază la cluburile lor.

12 jucători de la echipa U17 pot juca încă pentru alte naţionale. Vă faceţi griji?
Da, dar noi păstrăm legătura cu ei. Facem totul posibil ca să îi convingem să joace în continuare pentru Elveţia, dar există multe influenţe în jurul lor. De aceea e foarte important ca noi să ne calificăm în continuare la turnee.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează