INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  JAPONIA

Şansele la CM2010 » Ce va fi fără Nakata?

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

E a patra apariţie a japonezilor la un Mondial, nimic neobişnuit totuşi pentru o echipă ce a cîştigat 3 din ultimele 5 ediţii ale Cupei Asiei pe naţiuni.

În Germania, acum 4 ani, n-au fost deloc grozavi, au obţinut un singur punct şi au plecat repede acasă, deşi ambiţia lor atunci era de a încerca să copieze performanţele Coreei de Sud, de la turneul final pe care l-au organizat împreună, în 2002.

Pentru Japonia nu va mai juca emblema Nakata, care a prins celelalte trei Mondiale, dar care a decis să se retragă la doar 29 de ani. Nu mai sînt atît de mulţi japonezi în Europa, majoritatea se regăsesc în campionatul autohton sau în alte întreceri asiatice, dar nume ca Makoto Hasebe (Wolfsburg), Honda (ŢSKA Moscova) sau Morimoto (Catania) spun ceva.

Selecţioner e Takeshi Okada, 53 de ani, care nu e la primul Mondial, el ocupînd acelaşi post în 1998, în Franţa. Acum a fost din nou solicitat să se reaşeze pe scaunul pe care au mai stat Zico şi Ivica Osim, cei de la Tokyo mizînd pe faima sa de strateg.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează