INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GRECIA

Şansele la CM2010 » În umbra lui 2004

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

Grecia trăieşte la acest Mondial cam ceea ce au trăit argentinienii în 2002.

Ţara e traversată de o profundă criză economică, protestele se ţin lanţ, iar fotbalul e văzut de guvernanţi drept o posibilitate de a îndrepta atenţia şi spre altceva, în afara problemelor sociale.

După ce a cîştigat Euro 2004, Grecia a fost nevoită să trăiască şi reversul medaliei. Necalificată la Mondialul german din 2006, zero puncte apoi în grupă la Euro 2008, iată două motive suficient de bune pentru demiterea oricărui antrenor. La Atena s-a gîndit însă suficient de raţional, astfel că Otto Rehhagel a rămas selecţioner, fiind, la 72 de ani, debutant la un Mondial, creditul său fiind în continuare intact, la fel şi nivelul de simpatie, mai ales după ce a anunţat că e de acord cu o reducere de salariu în contextul actualei crize.

După unii, actualul lot ar fi la nivelul celui din 2004, după alţii nu, dar singura unitate de măsură o vor reprezenta rezultatele. Samaras, Charisteas, Kyrgiakos, Seitaridis, iată cîteva nume suficient de cunoscute, dar atenţia noastră se va îndrepta spre Kapetanos, care are misiunea să reprezinte Liga 1 la spectacolul fotbalistic mondial.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează