INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  OLANDA - CHILE 2-0

Cînd se supără ”Generalul” » Louis Van Gaal s-a luat de chilieni şi de jurnaliştii batavi, după ce i s-a reproşat că Olanda e defensivă

Articol de - Publicat miercuri, 25 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 24 iunie 2014 20:02

Selecţionerul olandez şi-a persiflat colegul chilian, ”chiar nu mă interesează ce spune”, şi i-a ironizat pe ziarişti: ”Daţi-mi voi o definiţie a fotbalului ofensiv”


Louis van Gaal şi-a făcut luni o intrare triumfală în sala de presă a stadionului Corinthians. Tocmai bifase a 3-a victorie în grupă, 2-0 cu Chile, şi se aştepta ca jurnaliştii olandezi să-l întîmpine în urale. Cînd colo, surpriză! Reporterii i-au reproşat "tactica prea defensivă", citîndu-l inclusiv pe selecţionerul adversarei, Jorge Sampaoli: " Olanda a vrut doar să se apere".

Atît i-a trebuit "Generalului" să se schimbe la faţă. "Ce spune Sampaoli chiar nu mă interesează. Cîtuşi de puţin. Dar voi?!", s-a încruntat Van Gaal, fixîndu-i cu privirea pe cei care îndrăzniseră să-i strice dispoziţia: "Daţi-mi voi o definiţie a fotbalului ofensiv. Dacă-mi puteţi pune întrebări atît de inteligente înseamnă că sînteţi în stare să-mi şi oferiţi nişte răspunsuri pe măsură".

N-a mai aşteptat replica din sală, trecînd "la tablă": "Fără Van Persie n-aveam ce face. A trebuit să ne schimbăm stilul. Dar priviţi partea plină a paharului. Am neutralizat Chile şi am terminat grupa cu punctaj maxim. Dacă mi-ar fi spus cineva înaintea Mondialului nu l-aş fi crezut".


10 goluri a înscris Olanda în meciurile grupei B, cu Spania (5-1), Australia (3-2) şi Chile (2-0). Cea mai prolifică echipă de la Mondial


"Chilienii pot spune ce vor. Atîtea goluri cîte am dat noi în trei meciuri nu înscrie o echipă defensivă"
Dirk Kuyt, atacant olandez

Tot ce trebuie să ştii despre Cupa Mondială într-o grafică de excepţie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
flaviulucianr
flaviulucianr  •  25 Iunie 2014, 13:06

Sper ca Olanda sa ajunga in finala Campionatului Mondial si sa o si castige(cred ca poate asta la cum joacal)si profesorul Louis Van Gaal sa le inchida gura tuturor carcotasilor si no name-urilor care nu au de fapt nici o treaba cu fotbalul pentru ca ei nu cunosc cu adevarat ce inseamna o echipa ofensiva-asta e un lucru elementar-si chiar daca cunosc improasca cu noroi din rautate si din neputina cum e cazul antrenorului chilian..l-a facut tactic si pe el si ii e ciuda - chilienii nu au avut nici o ocazie tot meciul :)))..sper ca unul dintre cei mai mari antrenori din istorie Louis Van Gaal sa isi treaca la palamresul impresionant si una dintre singurele cupe care ii lipsete, Cupa Mondiala

flaviulucianr
flaviulucianr  •  25 Iunie 2014, 12:59

daca nici Van Gaal nu e adeptul unui stil de joc de joc ofensiv pai atunci care antrenor e?inseamna ca cei care se pricep la fotbal trebuie sa se lase si sa lase locul unor oamnei care nu au habar de fotbal..bineinteles ca e tipul de antrenor care schimba tactica de la meci la meci in functie de jucatorii disponibili in acel moment, dar nu renunta niciodata la stilul de joc ofensiv - aduceti-va aminte cate goluri ne-a dat noua in dubla mansa si Ungariei - de ex...Olanda a dat pana acum 10 goluri la acest mondial, cele mai multe dintre toate echipele, cu o medie de mai mult de 3 goluri/meci..ce medie trebuie sa aiba pe meci sa fie considerata o echipa ofensiva?..ziaristi si antrenor penibili

flaviulucianr
flaviulucianr  •  25 Iunie 2014, 12:53

Daca nici Olanda nu are un joc ofensiv la acest mondial..pai daca nu se vede asta cu ochiul liber, atunci trebuie sa se apuce de popice cine vede altfel..chiar si in meciul cu Chile s-a vazut asta cand sau inchis ambele in prima repriza,iar in a doua repriza olandezii au fost singurii periculosi dintre cele 2,chiar daca ii multumea siu n egal-auzi tupeu si la chilian cand ei nu au avut nici o ocazie in meci,iar olandezii au facut destule raiduri in careul chilian,2 dintre ele tranformate in gol - Chile avea nevoie de victorie si ei nu erau in stare sa ajunga pana in careul Olandei-cica asta inseamna ofensiv pentru chilieni :)))...cate goluri trebuie sa dea Olanda sa fie considerata ofensiva?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează