INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SCANDAL

Continuă arestările în Brazilia » Scandal la nivel înalt cu bilete VIP: un britanic a fost reţinut de poliţişti

Articol de - Publicat miercuri, 09 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 iulie 2014 01:55

Reprezentantul unei companii care vindea pachetele de ospitalitate pentru World Cup a fost arestat pentru că i-a ajutat pe bişniţari să recomercializeze ilegal bilete.

Poliţia din Rio de Janeiro l-a arestat luni pe britanicul Raymond Whelan, 64 de ani, director executiv al firmei elveţiene Match Services, pentru complicitate la vînzarea ilegală de bilete. Whelan, reprezentant al Match Services, care este chiar compania asociată FIFA în scopul distribuirii tichetelor, a fost eliberat ieri.

Potrivit autorităţilor braziliene, Whelan şi comercianţii ilegali au reuşit performanţa de a revinde bilete la meciurile CM în valoare de 100 de milioane de dolari. Britanicul a fost reţinut la hotelul de lux Copacabana Palace şi dus la o secţie de poliţie.

Nici Whelan, care trăieşte la Rio de doi ani, nici avocaţii săi nu au dat nici o explicaţie, însă Match a anunţat că a deschis o anchetă internă, privind vînzarea ilicită. În urma acesteia, a identificat deja trei clienţi ai corporaţiei care au facilitat scurgerea ilegală. Match Services a blocat livrarea de pachete către cele trei firme.

Operaţiunea "Jules Rimet"
Arestarea lui Whelan vine după reţinerea altor 11 suspecţi, tot sub acuzaţia de comercializare ilicită de bilete, într-o desfăşurare de forţe numită "Operaţiunea Jules Rimet". Printre aceştia se afla şi Mohamadou Lamine Fofana, un algerian care deţine compania Atlanta Sportif Management. Ceilalţi erau bişniţari brazilieni.

Poliţia a spus că Fofana, suspectat că este capul operaţiunilor ilegale, avea legături cu mai mulţi oficiali FIFA, iar între el şi Whelan au existat peste 900 de apeluri telefonice şi e-mailuri. Mai simplu spus, Fofana îl suna pe britanic ori de cîte ori avea nevoie de bilete, iar acesta le deturna.

100 de milioane de dolari profit au scos comercianţii iliciţi de tichete la meciurile CM

"Biletele erau iniţial rezervate sponsorilor, organizaţiilor nonguvernamentale şi echipelor naţionale. Suspecţii vindeau pachetele cu preţuri de cîteva ori mai mari" (Poliţia Rio de Janeiro)

Nu rata secţiunea specială a Mondialului: rezultate, infografii, statistici, comentarii live!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează