INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SPANIA - CHILE 0-2

GALERIE FOTO Fanii chilieni i-au speriat pe ziarişti! » 150 de suporteri fără bilete au invadat şi devastat centrul de presă încercînd să pătrundă în forţă la meciul cu Spania

Articol de - Publicat vineri, 20 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 19 iunie 2014 19:59

Au dărîmat ziduri, au urlat la jurnalişti, apoi au fugit pe culoare urmăriţi de poliţia militară. 85 au fost arestaţi şi eliberaţi tîrziu în noapte. Li s-au dat 72 de ore să părăsească ţara


Miercuri după-amiază, la Rio de Janeiro, puţin după ora 15:00 (21:00 la Bucureşti). Peste doar 55 de minute, Chile şi Spania jucau pe Maracana, dar atmosfera era tensionată în afara stadionului. Prea mulţi fani sud-americani fără bilete. Poliţia i-a respins cu bastoanele în mai multe locuri, nu şi în faţa centrului de presă. Acolo a fost breşa.

Ziduri prăbuşite peste televizoare
150 de fani chilieni au spart geamurile şi au năvălit ca un val piroclastic peste ziarişti, urlînd ca nişte nebuni şi distrugînd totul în cale. Căutau disperaţi o uşă care să le permită să pătrundă în tribune. N-au găsit-o. Şi au presat atît de mult zidurile despărţitoare... Două ziduri s-au prăbuşit peste televizoare şi calculatoare. Noroc că nimeni n-a fost rănit.

85 de fani arestaţi
Speriaţi de apariţia poliţiei militare şi a membrilor trupelor de securitate private, chilienii au fugit pe culoare, unii s-au căţărat pe ziduri, alţii au încercat să se ascundă. 85 au fost arestaţi şi duşi la secţie. Au fost eliberaţi la miezul nopţii, dar li s-au dat numai 72 de ore pentru a părăsi Brazilia. Pentru ei, Mondialul s-a terminat. Nu-i vor vedea pe Vidal, Alexis şi Vargas în "16-imi".

Maracana, securitate 0
Nu a fost primul incident legat de securitatea arenei Maracana. Duminică, înaintea meciului Argentina - Bosnia, nu mai puţin de 30 de ultraşi ai "pumelor" au reuşit chiar să intre în tribune profitînd de lipsa poliţiei şi de neatenţia paznicilor la o poartă. Şi au văzut jocul din stadion. Nici unul nu a fost reţinut.

Mondial special AICI » Meciuri live, statistici real-time, infografii spectaculoase


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează