INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ALGERIA, LUNI, 23:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Selecţionerul Algeriei, Vahid Halilhodzici, s-a supărat pe ziarişti înaintea meciului istoric cu Germania: "Lăsaţi Ramadanul! Sîntem la fotbal aici!"

Articol de - Publicat duminica, 29 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 28 iunie 2014 23:47

Ieri a început luna sfîntă a musulmanilor, cînd credincioşii postesc pînă la asfinţitul soarelui. Dar antrenorul bosniac i-a certat pe reporteri că tot îl întreabă de Ramadan


Mîine, algerienii vor juca primul lor meci din istorie în "optimile" Mondialului. Porto Alegre îi aşteaptă, nemţii şi mai mult, dar selecţionerul magrebienilor nu se poate concentra. Toată lumea îl întreabă de Ramadan, nu de cum pregăteşte confruntarea cu Low, Klose şi  Lahm.

Cea mai importantă sărbătoare musulmană a început ieri şi durează 30 de zile, perioadă considerată luna sacrificiului, cînd cei ce cred în profetul Mohamed ţin post din zori şi pînă după apusul soarelui. Inclusiv jucătorii lui Vahid Halilhodzici ar trebui să respecte luna sfîntă.

De aceea, o ziaristă braziliană a vrut să-l întrebe pe antrenorul bosniac în vîrstă de 61 de ani dacă Slimani, Feghouli, Brahimi şi coechipierii lor postesc. Numai că Halilhodzici i-a făcut semn că nu vorbeşte despre acest subiect de cînd a auzit cuvîntul Ramadan. Şi nu i-a răspuns.

Zece minute mai tîrziu, un reporter algerian a insistat să pună el ultima întrebare. A fost lăsat, dar tot despre Ramadan voia să discute. Moment în care Halilhodzici chiar s-a înfuriat:
- "Cum de îndrăzneşti să mă întrebi tot despre Ramadan, cînd ai văzut că am refuzat înaintea ta un alt reporter?", l-a certat tehnicianul, continuînd pe acelaşi ton ridicat: "Aici nu discutăm decît despre fotbal. Lăsaţi-mă cu Ramadanul!".


2 oameni au murit şi 31 au fost răniţi în Algeria după ce echipa lui Halilhodzici s-a calificat în "optimile" CM

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 14:17

Toată lumea îl întreabă de Ramadan, nu de cum pregăteşte confruntarea cu Low, Klose şi Lahm. ___ dusi cu pluta..))) ai lo sunt in fata celei mai bune participari din istorie la o editie de CM si ei stau de paranghelii ramadanistice..))

alin.gabriel
alin.gabriel  •  29 Iunie 2014, 12:39
Postat de marioa pe 29 Iunie 2014, 12:34

Fara cap sunt ziaristii si cei ce comenteaza un astfel de subiect sau pot pune astfel de intrebari cretine. Iar cel ce vezi doamne era reporter algerian nu avea nicio legatura cu Algeria sau cu tarile musulmane. Altfel ar fi stiut ceea ce nu stiu deontologii din presa care sunt zero barat in ceea ce priveste cultura ca Ramadanul se poate tine in orice perioada a anului daca nu poate fi respectat in luna respectiva. Cei care sunt obligati sa desfasoare anumite activitati sportive sau cu efort deosebit isi pot alege o alta perioada a anului cand sa tina acest post. Puteau sa se intereseze cretinii de jurnalisti chiar si GSP inainte sa scrie astfeld e aberatii. Benzema ce face? Ca e musulman.

Corect. Daca esti in vacanta sau plecat in calatorie, nu esti obligat sa-l tii, pentru ca poti avea anumite inconveniente. Dar, dupa cum spui si tu, ziaristii intreaba asta numai pentru a aprinde spiritile.

marioa
marioa  •  29 Iunie 2014, 12:39
Postat de watchman98 pe 29 Iunie 2014, 10:28

cei 2 de ce au murit ?

Iti pot raspunde cam ca la Radio Erevan! Cei 2 au fost de fapt 8. Si au murit de tampiti nu de beti sau in atentate. de data asta s-au calcat in picioare sau au fost calcati de masinile care goneau prin toata tara, nu doar in Alger cu tampiti pe capota. Asta vezi si pe la noi. Pardon, vedeam inainte cand mai obtineam si noi rezultate. Iti spun astea de la fata locului nu dupa urechistii de jurnalisti. Apropo! de stricaciunile de prin Lyon sau Marsilia nimic? Acolo au facut mai urat ca au dat foc si la masini.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează