INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  UCRAINA

Ucrainenii fac prima contestaţie oficială: "Rusia, afară de la CM!"

La Slaviansk, separatiştii pro-ruşi se luptă cu armata ucraineană
La Slaviansk, separatiştii pro-ruşi se luptă cu armata ucraineană

Articol de - Publicat luni, 12 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 11 mai 2014 23:52

Ucrainenii contestă oficial prezenţa moscoviţilor în Brazilia şi organizarea în ţara vecină a Mondialului din 2018: "Vrem excluderea lor, exact ca-n cazul Iugoslaviei, în '92", spune iniţiatorul Anatoli Griţenko.

Cu fix o lună înaintea startului CM, ucrainenii au adresat o plîngere către forul internaţional şi preşedintele Joseph Blatter.

"Vrem ca Rusia să fie exclusă de la «Mondial», să nu mai găzduiască turneul în 2018 şi să fie dezafiliată de la FIFA. A iniţiat o agresiune militară în ţara noastră. Plus că a pus mîna pe Crimeea, o violare clară a integrităţii noastre teritoriale. Pentru aceleaşi motive, Iugoslavia n-a putut participa la CE 1992 şi la CM 1994", a punctat iniţiatorul plîngerii, Anatoli Griţenko, unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din Ucraina, 25 mai.

Politicianul a iniţiat şi o petiţie online, care, în primele ore de la deschidere, a strîns 16.000 de semnături.

30 de zile mai sînt pînă la startul "Mondialului"

"Boicotul sportiv internaţional le poate schimba modul de acţiune ruşilor şi lui Putin. Populaţia va fi nemulţumită, vor fi nevoiţi să facă un pas înapoi. Îi va salva de izolare" (Anatoli Griţenko, iniţiator plîngere)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
titiduru22
titiduru22  •  12 Mai 2014, 22:27
Postat de xzx pe 12 Mai 2014, 11:36

am vorbit cu tovarasul Basescu si am inteles ca securitatea avea scoala si in occident nu numai la Moscova )))) Daca Gigi Becali sau verisorii lui aveau putina scoala erau si ei securisti ))) cu 4 clase au ramas doar niste hoți mai marunti ))

Bai Carnat,cand mai pui comentarii de genul asta cel putin ai bunul simt si ascunde faptul ca esti dinamovist !!!

transylvaniawolf
transylvaniawolf  •  12 Mai 2014, 20:55

Problema e ca in anii "90 o tara ca fosta Jugoslavie nu a avut putere economica si financiara ,si in momentul actual o tara ca Rusia cu nenumarate resurse si cu multe concerne de sute miliarde de euro(precum Gazprom)pot,s-au voie sa-si permita ori si ce in lume asta pentu ca asemene competiti sportive nu ar mai avea loc fara sprijinul lor.Si ce e cel mai rau in consiliile de administratie si de conducere a acestor firme stau oameni,personalitati foarte cunoscute noua,cum ar fi fostul kanzler Gerhard Schröder,fiul lui M.Platini se ocupa cu organizare si constructia de stadioane in Quatar,si ce sa mai spun despre un concern dintre cele mai corupte de pe aceasta lume cum ar Siemens.

mixmax
mixmax  •  12 Mai 2014, 17:26

FIFA a raspuns deja unei cereri similare facute de niste senatori SUA spunandu-le simplu si concis ca FIFA nu este organizatie politica si nu este aservita EU, NATO sau SUA.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează