INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SUEDIA - PORTUGALIA 2-3 (0-1 ÎN TUR)

VIDEO Christiano » Cu 4 goluri în baraj, Ronaldo a propulsat Portugalia la Mondialul brazilian

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 noiembrie 2013 22:20

Căpitanul a înscris cînd a vrut şi a trebuit, tranşînd duelul cu Ibrahimovici. A răspuns ”dublei” suedezului cu o ”triplă” fenomenală: ”Portugalia avea nevoie de mine şi mi-am făcut datoria”


Nimeni şi nimic nu l-au oprit marţi pe Ronaldo să ducă Portugalia la Mondiale. Campania ostilă pusă la cale de presă, fantoma lui Messi şi nici autointitulatul "Dumnezeu" al fotbalului, Ibrahimovici, nu au putut pune piedică probabil celui mai bun fotbalist mondial în 2013. Cînd şi cum a vrut, şi chiar cînd lusitanilor le ardea mai tare buza, Cristiano a fost superstar la Solna. Nu degeaba Zlatan l-a aplaudat pe căpitanul trupei lui Paulo Bento, suedezul recunoscîndu-se învins marţi, în returul barajului (2-3)!

Click aici pentru VIDEO!

A luat mingea acasă
"Portugalia avea nevoie de mine şi eu nu mi-am făcut decît, simplu, datoria. Am luptat, am suferit şi ne-am atins ţinta. Nu era obiectivul meu să-l ajung pe Pauleta, ci să dovedim că sîntem mai buni", a declarat CR7, ce a luat acasă mingea cu care a mai reuşit un hat-trick de poveste, cîştigînd cu 4-2 la general duelul cu Zlatan. Ibra întorsese fulgerător de la 0-1 la 2-1 şi lusitanii se clătinau periculos. Două contraatacuri de autor, care l-au lăsat în admiraţie şi pe selecţionerul suedez Hamren, au ucis meciul şi au cutremurat FIFA. Pînă şi bossul Blatter, marele inamic al lui Ronaldo, şi-a scos pălăria.


66 de goluri şi 16 pase decisive în 55 de partide a dat Cristiano Ronaldo în 2013

5 hat-trick-uri a reuşit CR7 în acest sezon, în care are 29 de goluri în 20 meciuri

47 de goluri a marcat Ronaldo în "naţionala" Portugaliei, egalînd recordul lui Pauleta


"Nu trăiesc obsedat de trofee sau de «Balonul de Aur», nu trebuie să demonstrez nimic nimănui. Mi-am arătat valoarea, ştiu cine sînt, dau 40-50 de goluri în fiecare sezon. Asta nu-i la îndemîna oricui"
Cristiano Ronaldo, căpitan Portugalia

"L-am aplaudat, pentru c-a jucat incredibil. Ronaldo a fost cel mai bun, a marcat de trei ori după trei contraatacuri. Oricum un Mondial fără mine nu merită văzut, n-are rost să aşteptaţi competiţia asta"
Zlatan Ibrahimovici, atacant Suedia

"Felicitări, Portugalia! E a 29-a calificată la Mondial şi la a şasea sa prezenţă. Fantastică performanţă, Cristiano Ronaldo"
Sepp Blatter, preşedinte FIFA

"Nu ştiu cîte titluri a luat Ribery, dar cel mai bun jucător anul acesta e indiscutabil Ronaldo. El nu e de pe planeta noastră"
Gary Linker, fost golgeter englez

"Colosal. Un Ronaldo stratosferic ne-a asigurat calificarea la Mondial"
O Jogo, cotidian portughez

"Visul nostru de a merge în Brazilia s-a frînt după showul lui Ronaldo"
Dagbladet, cotidian suedez

"Regele Lumii. Supremul Ronaldo a cîştigat duelul titanilor"
Daily Mail, tabloid britanic

"Aur Mondial. Ronaldo a făcut meciul vieţii, reuşind o triplă incredibilă"
Marca, ziar spaniol

"CristianOROnaldo elimină Suedia, cu golurile 64, 65 şi 66. Cine e mai bun ca el?"
AS, cotidian spaniol

Favorit pentru "Balon d'Or"
După ce Ronaldo şi Ribery au obţinut marţi viza de Brazilia, FIFA a decis să prelungească perioada de votare pentru «Balonul de Aur» cu o săptămînă, pînă la 29 noiembrie. Forul mondial a motivat că nu s-au strîns suficient de multe voturi, preşedintele Blatter anunţînd că lista finaliştilor va fi anunţată oficial pe 9 decembrie. Favorit la pariuri e CR7, cu 1.44 la William Hill, peste Ribery (2.87) şi Messi (7.00).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
monere1980
monere1980  •  21 Noiembrie 2013, 22:37
Postat de gabonne1982 pe 21 Noiembrie 2013, 10:59

la cum se misca Ronaldo si Portugalia,presimt ca vor face un mondial foarte bun.Eu chiar i-as vede in semifinale

eu nu

monere1980
monere1980  •  21 Noiembrie 2013, 22:36
Postat de mgexpert pe 21 Noiembrie 2013, 10:11

..pentru că are fiţe'n cap şi nu face faza de apărare, Piţurcă nu l-ar fi convocat..:))

:)) clar :D

zurix
zurix  •  21 Noiembrie 2013, 14:02
Postat de istet pe 21 Noiembrie 2013, 12:34

Daca te uitai mai bine la meci vedeai pasele de exceptie pe care le-a primit Ronaldo pentru a se lansa si inscrie! Probabil ca dinamovistul din tine este mai puternic decit romanul atunci cind faci comparatiile cu Hagi si cine pe cine a tras!

Esti stelist am pretentii de la tine! Normal ca a primit pase , caci e un joc de echipa, doar nu era sa-i puna Dumnezeu mingea la picior! Messi de la cine primeste pase cand marcheaza goluri? Sau nu stiam eu si el e si fundas si mijlocas si atacant si porneste direct de la portar pana la poarta adversa? Xavi si Iniesta.. de astia 2 ai auzit? ei bine, ei nu au balon de aur! Acum stii de ce!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează