INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - PORTUGALIA 4-0

VIDEO Deleted! » Fără milă! Thomas Muller a dat de pămînt cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo

Muller încheie festivalul german de la Salvador, reluînd în plasă balonul respins în față de Rui Patricio // Foto: Reuters
Muller încheie festivalul german de la Salvador, reluînd în plasă balonul respins în față de Rui Patricio // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 17 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 16 iunie 2014 22:51

Doar 12 minute au rezistat lusitanii. Iar la 0-2, după ce l-au pierdut şi pe Pepe, eliminat, au cedat definitiv.

Portugalia rămîne unul dintre "clienţii" preferaţi ai Germaniei. Trei victorii în precedentele trei întîlniri la turneele finale, acum a 4-a la Salvador. Şi de ce manieră! 2-0 în minutul 32, 3-0 la pauză, 4-0 la final! Impresionant.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Şi cît de bine începuseră ibericii! Cu raidul lui Almeida şi ocazia lui Ronaldo, care nu l-a putut bate pe Neuer din 7-8 metri. Tocmai Cristiano, mai încrezător ca oricînd după al doilea Balon de Aur din carieră şi "La Decima" în Ligă, cu Real. Acolo unde le înşirase pe rînd pe Schalke, Dortmund şi, în semifinale, pe Bayern!

Muller scoate automatul
La naţională însă e altceva. Şi germanii ştiau asta. Iar după ce Khedira a ratat ţinta, surprins de assistul pe care i-l servise involuntar portarul Rui Patricio, Thomas Muller a pus punctul pe "i". Joao Pereira l-a ţinut pe Gotze suficient cît piticul atomic să rateze şutul şi "centralul" Mazici a arătat punctul cu var: Muller, 1-0.

Replica lui Nani, şut peste "transversală", le-a dat emoţii "albilor", dar nu într-atît încît să le taie elanul. Şi dacă Joao Pereira şi-a răscumpărat greşeala la reluarea lui Gotze, respingînd în corner, Hummels n-a iertat: 2-0.

O bagatelă
Portughezii şi-au pierdut cumpătul, Muller i-a făcut rost lui Pepe de-un "roşu", iar derby-ul grupei G a devenit peste noapte o bagatelă pentru Germania. Care n-a aşteptat prea multe invitaţii: Muller, 3-0. La pauză! În tribuna VIP, cancelarul Angela Merkel nu mai prididea cu aplauzele.

Din rău în mai rău
Meciul era practic jucat. Iar la portughezi a intrat în funcţiune una dintre celebrele legi ale lui Murphy: ce începe rău se termină şi mai rău. Scăpaţi de al 4-lea gol la ratarea lui Ozil, singur-singurel cu Rui Patricio, ei l-au pierdut şi pe Coentrao (întindere la aductori).

Muller le-a arătat
Gotze a trecut apoi pe lîngă 4-0, parcă sensibil la zbaterile unui adversar în suferinţă. Însă Muller, iarăşi Muller, n-a avut milă. La o minge respinsă în faţă de Rui Patricio, atacantul lui Bayern a reluat din apropiere: 4-0. Dezastrul Portugaliei era complet.

20 de ani au trecut de la precedentul gol din penalty (excluzînd loviturile de departajare) marcat de nemţi la CM: atunci, Matthaus înscria contra Bulgariei

8 goluri în primele 7 meciuri la Campionatul Mondial a marcat Muller: l-a depăşit pe Rummenigge

42 de goluri cu capul au înscris nemţii în istoria CM (record), al lui Hummels e ultimul

19 adversari ai Germaniei au fost eliminaţi în toată istoria Mondialelor: nemţii sînt lideri şi la acest capitol

621898-germania-portugalia-4-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Trei accidentaţi!
Nu mai puţin de trei fotbalişti au ieşit accidentaţi aseară. Primul a fost Hugo Almeida, înlocuit de Eder. Apoi, colegul său, Coentrao, n-a mai putut continua partida. Ultimul care a ieşit pe braţele colegilor a fost neamţul Hummels.

Meireles, furios
Aseară, mediul online a fost înţesat de o imagine în care Raul Meireles îi arată degetele mijlocii arbitrului Mazic după eliminarea lui Pepe.

Mazici depăşit de meci
"Centralul" Mazici din Serbia a luat cel puţin două decizii greşite aseară. L-a eliminat gratuit pe Pepe, acuzat că l-a lovit pe Muller cu cotul, apoi cu capul (32) şi nu i-a acordat cartonaşul roşu lui Coentrao după ce acesta l-a pocnit pe Khedira. Şi reluările penalty-ului din debutul partidei au demonstrat că a fost acordat cu uşurinţă.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  17 Iunie 2014, 11:36
Postat de vladutz13 pe 17 Iunie 2014, 10:21

Daca Statele Unite fac egal cu Portugalia sunt in mare masura calificati .... o sa conteze golaverajul si portughezii stau ingrozitor.

din aceasta grupa se califica germany, en fanfare si USA, asta e parerea mea. insa, chiar si ghana are sanse, in continuare. portugal este in mare dificultate. este o grupa foarte puternica, cu putin dupa grupa celor 3 campioane mondiale : england, italy, uruguay + costa rica.

vladutz13
vladutz13  •  17 Iunie 2014, 10:21

Daca Statele Unite fac egal cu Portugalia sunt in mare masura calificati .... o sa conteze golaverajul si portughezii stau ingrozitor.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  17 Iunie 2014, 09:40

portughezii se agita degeaba, Der Panzer Brigaden a fost colosal de buna pentru ei.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează