INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ALGERIA - RUSIA 1-1

VIDEO+FOTO TorţAlgeria » Africanii trec în premieră de grupe, după 1-1 cu Rusia

Articol de - Publicat vineri, 27 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 27 iunie 2014 01:30

Fanaticii ultraşi ai alb-verzilor au aprins torţele aseară la Curitiba, după ce Slimani a devenit primul algerian care înscrie în două meciuri la CM


Dacă la intrarea în centrul mass-media e încă şantier, Baixada arată drăguţ văzută din ultimul rînd de la masa presei, la 20 de metri deasupra gazonului. Seamănă cu o cutie de conserve , tribunele fiind protejate complet de o copertină complicată din oţel şi fibră de carbon, iar structura metalică pe care e fixată nocturna obturează pentru unii fani cele două ecrane de la peluze. Nu mai contează, oricum, toţi ochii sînt spre teren.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Ce palme îşi dă Vahid!
Halilhodzici nu ia nici pe departe banii lui Capello, dar ştie că poate fi omul care propulsează Algeria în premieră dincolo de grupe. Se mîndreşte că are 3 milioane de fani pe Facebook, nu 7,8 milioane de euro: "Algerienii mă iubesc, criticile ziariştilor nu mă interesează". Din galeria magrebiană, un suporter mascat în Osama bin Laden îi face semn să fie liniştit: "I-am speriat pe ruşi. Noi ne calificăm!".

Dar ce palme îşi mai dă Vahid peste frunte şi cîte fire de păr alb ca neaua îşi smulge în prima repriză, cînd Slimani se întrece în ratări (inclusiv o bară)! Şi "Halil" intră un metru pe teren după ce acelaşi Slimani e tras de tricou în careu de Kozlov. E furios bosniacul, în timp ce calmul Capello aplaudă. Kokorin a planat peste uriaşii bodyguarzi algerieni, şi golul său din minutul 6 poate califica Rusia. Valul bucuriei de la Curitiba e european deocamdată.

Nu pentru multă vreme. Samedov ratează 2-0, apoi Akinfeev mai face o gafă la acest turneu. Cu poarta goală, nici Slimani nu greşeşte (primul algerian care înscrie în două meciuri la CM). E 1-1 (60), toţi africanii de pe bancă sar pe gazon, iar ultraşii aprind torţele. Şi sărbătoresc egalul ce-i trimite în "optimi". O performanţă istorică! Vahid îşi aranjează părul zburlit. S-a liniştit. Dar ce urmează! Nemţii îi aşteaptă la Porto Alegre!

Clasamentele şi tabloul complet al Campionatului Mondial!

Algeria - Rusia 1-1
Slimani (60) - Kokorin (6)
Algeria: Mbolhi - Mandi, Belkalem, Halliche, Mesbah - Medjani, Bentaleb - Feghouli, Brahimi (71 Yebda), Djabou (78 Ghilas) - Slimani (90Ă2 Soudani)
Antrenor: Vahid Halilhodzici
Rusia: Akinfeev - Kozlov, V. Berezuţki, Ignaşevici, Kombarov - Gluşakov (46 Denisov), Faizulin - Samedov, Kokorin, Şatov (67 Dzagoev) - Kerjakov (81 Kanunnikov)
Antrenor: Fabio Capello
Cartonaşe: Mesbah (39), Ghilas (87), Cadamuro (în afara terenului) - Kombarov (57), Kozlov (59)
Stadion: Arena da Baixada (Curitiba)
Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 14:56
Postat de supersolo pe 27 Iunie 2014, 10:17

Sunt buni algerienii...au dat totul pe teren ...si au muncit mult la egalul asta ...pe de alta parte ...rusii se puteau califica usor daca nu ratau exasperant....asta e fotbalul...

da, de acord, au minim 3-4 jucatori foarte tehnici si agili. nu au multa experienta si sunt cam tematori, dar nu joaca rau. cred ca ii pulverizeaza germany, totusi.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 14:56
Postat de radookoo pe 27 Iunie 2014, 09:43

Bravo Algeria!!! Acum parca capata un sens normal victoria lor de dinainte de mondial contra Romaniei.

parCA CApata multe sensuri, da, da..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Iunie 2014, 19:41

orice s-ar spune, din grupa H s-au calificat exact cele mai bune echipe in optimi. rusia a fost o mare dezamagire pentru mine, iar pe koreeni ii stiam : fug de bezmetici, dar fotbal n-o sa stie nici peste o suta de ani.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează