INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA

FOTO Fanii nordici au făcut spectacol la Cluj: "Nevastă-mea nu știe că sunt în România!" :)

Articol de , - Publicat luni, 27 martie 2017 00:00

Fanii nordici au făcut spectacol în centrul vechi din Cluj, unde, înaintea partidei, au golit sute de halbe de bere și sticle cu vin sau vodcă într-o desfășurare civilizată de voie bună, sub ochii unei echipe mixte de polițiști danezi și jandarmi români.

Au venit în Ardeal 385 de suporteri ai oaspeților, dintre care 311 au avut bilete în sectorul special  rezervat, iar restul au intrat aseară în zona VIP. În orele dinaintea jocului, centrul vechi din Cluj a fost colorat în alb-roșu, culorile Danemarcei.

Fanii nordicilor au dat drumul la party în baruri și pe terase, majoritatea strângându-se însă într-un pub transformat ad-hoc într-un mic teritoriu ocupat de vikingi.

Berea a curs în valuri, băieții s-au încălzit cu cântece și voie bună, nici urmă de gesturi extreme. De la Copenhaga, ultrașii au călătorit însoțiți și de 3 polițiști danezi, cu care, între două halbe cu bere și un pahar cu vin, s-au și fotografiat, inclusiv cu colegii din Jandarmeria română detașați pentru a supraveghea grupul suporterilor oaspeți.

"Ce ieftină e berea aici!"

Unul dintre fani se laudă că a venit tocmai din Feroe, teritoriu aflat sub jurisdicție daneză. Are pe piept tatuaje care marchează rezultatele istorice ale Danemarcei, în frunte cu titlul european din 1992, și e deja într-o stare euforică excepțională.

Un altul e entuziasmat de prețurile descoperite la Cluj: "Berea e atât de ieftină aici! Trebuie să profităm la maximum de această deplasare!". Și atenționează în glumă: "Să nu dai poza cu mine în ziar sau pe Facebook, fiindcă nevastă-mea nu știe că sunt în România!".

Un reprezentant al federației de la Copenhaga e și el alături de fani, le distribuie biletele pentru meci, în timp ce jandarmii verifică cele câteva steaguri ale oaspeților, cu mesaje inscripționate în daneză și engleză.

Băieții și-au marcat teritoriul inclusiv cu un drapel al Danemarcei prins pe zidul exterior al pub-ului, în timp ce pe interior un grup de suporteri ai României, venit de la Urziceni, răspunde cu un tricolor imens agățat pe unul dintre pereții laterali.

Șuț la drumul mare

E un cadru al civilizației și al prieteniei ultrașilor. Totuși, la numai câteva străzi depărtare, evenimentele ne readuc aminte că ne aflăm totuși într-o țară pestriță.

La drumul mare, un puști îi șutește borseta unui bărbat neatent și o rupe la fugă, în timp ce victima reușește să-l urmărească doar câteva zeci de metri, înainte ca hoțul să se facă nevăzut cu prada pe după colțul unui magazin.

6 €e prețul mediu al unui draft de bere la 0,5 litri în Copenhaga: la Cluj e circa 1,8 euro, de peste trei ori mai ieftin decât în Danemarca

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1082678341777007
Dorobantu Marian  •  27 Martie 2017, 09:49

Spune si cât e salariul mediu in Danemarca si cât e in România cand faci comparatie care e berea la ei si cât la noi! Mor cand vad comparațiile astea, PĂI aia au 1500 de euro numai dacă stau acasa si nu fac nimic!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează